United senket Real

KAMPREFERAT: Dermed er rødtrøyene klare for finalen i Guinness International Cup.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United mot Real Madrid. Utvilsomt den store kampen i årets Guinness International Cup. 109.000 betalende tilskuere – det høyeste antallet  som noensinne har overvært en fotballkamp i USA, ble da også traktert til en fartsfylt, intensiv og morsom forestilling.

De fikk se et United som spilte med selvtillit og høyt pasningstempo, spesielt i førsteomgang da de var klart bedre enn spanjolene. Real fikk store problemer med å demme opp, ikke minst takket være en iherdig Danny Welbeck, som løp og løp, og strakk de hvitkledde i alle retninger. Han gjorde rett og slett en fremragende jobb – også med ballen i beina. Dessverre måtte han forlate banen med skade like før pause, og ble erstattet av Wilfried Zaha.

Andre omgang ble preget av mange bytter, men til slutt sto det United 3 Real 1.

Young-dobbel

De to første scoringene ble satt inn før pause, begge av Ashley Young, en spiller som forrige sesong måtte finne seg i å bli gjort til syndebukk for det meste som gikk galt under David Moyes. Nå synes 29-åringen å ha fått en ny vår i rollen som vingback under Louis van Gaal.
Den første fulltrefferen må han imidlertid dele æren for med hele laget. 21 minutter var spilt da han banket ballen inn i nærmeste  hjørne og sendte United i ledelsen etter et superangrep. Det besto av 20 pasninger, inkludert hælspark og deltakelse av samtlige på laget, unntatt David de Gea og Juan Mata!

Ved scoring nummer to, som forresten kom rett etter at Bale hadde vært frempå med et strålende forsøk på motsatt side av banen, var det litt mer usikkerhet rundt hvem som egentlig var sist på ballen. Det som er  helt sikkert er at det hele startet med Michael Keanes strålende diagonalpasning til Young. Det derpåfølgende, giftige innlegget endte opp helt borte i keepers lengste hjørne, etter at det umiddelbart hadde sett ut til at den såvidt hadde touchet Rooneys pannelapp på veien. Det gjorde den neppe, selv om scouseren selv var ivrig etter å kreve scoringen. Den førte for øvrig United opp i 2-1-ledelse. I mellomtiden hadde nemlig Real utliknet på straffespark ved Gareth Bale. Syndebukk Michael Keane havnet på etterskudd og grep tak i den tidligere Tottenham-spilleren, som deiset i bakken, og dommeren pekte på 11-metersmerket.  Helt grei straffe, selv om Keane mente noe annet.

Tre bytter i pausen …

Som vanlig har vært på turen, byttet Van Gaal ut store deler av mannskapet etter pause. Luke Shaw kom umiddelbart inn for Young, Tyler Blackett for Jonny Evans, og Tom Cleverley for Ander Herrera.
Om det var dette som førte til at Real nå kom med for fullt, skal være usagt, men spanjolene, anført av Gareth Bale, kom til noen feite sjanser tidlig i omgangen. David de Gea var imidlertid med og gjorde et par strålende inngripener, mens han måtte ha hjelp fra stolpen for å holde ute et lavt, hardt skudd fra Bale.

… og flere fulgte

Ytterligere tre bytter fulgte etter vel en time. Da sendte LvG utpå Jesse Lingard, Chicharito og Kagawa, samtidig som han trakk tilbake Valencia, Rooney og Mata.

Etter at Real hadde hatt initiativet, kom United nå sterkt tilbake. Chicharito burde kanskje ha scoret, selv om han ble hardt presset idet han avsluttet fra kort hold, og like etter sto det spillere i kø for å blåse ballen forbi Casillas. Men verken Cleverley, Chicharito eller Zaha lyktes.

Enter Ronaldo!

Så – i det 74. minutt kom mannen som ikke skulle spille:  Cristiano Ronaldo! Hva kunne han stelle istand? Ikke så særlig mye, skulle det vise seg.
Førstemann med avslutning etter portugiserens inntreden var Kagawa, som skjøt utenfor fra 20 meter. Deretter sendte Lingard en strålende ball inn foran Real-målet, et innlegg som ville ha resultert i 3-1 dersom Chicharitos storetå bare hadde vært en centimeter lenger.

Meksikansk dressing

Men Chicharito skulle komme tilbake, med god hjelp av innbytterkollega Kagawa. En fantastisk, følsomt vektet ball fra japaneren, dalte perfekt ned i rommet hvor Uniteds #14 kom snikende inn bak madrilenernes forsvarslinjer. Derfra fikk «den lille erten» en enkel jobb med å heade inn 3-1-målet.

Kort og godt en strålende seier for rødtrøyer som til tider veltet over Real. Nå venter det finale i Miami natt til tirsdag! Motstander – Liverpool!

 

Real Madrid – Manchester United

Michigan Stadium, 109.318 tilskuere

21. min.: 0-1 Young
27. min.: 1-1 Bale (str.)
37. min.: 1-2 Young
80. min.: 1-3 Chicharito

United: De Gea; M.Keane, Jones, Evans (Blackett, 46.); Valencia (Lingard, 62.), Fletcher, Herrera (Cleverley, 46.), Young (Shaw, 46.); Mata (Kagawa, 62.); Rooney (Chicharito, 62.), Welbeck (Zaha, 42.)

Real Madrid: Casillas; Ramos, Pepe, Nacho; Arbeloa (Ronaldo, 74.), Illarramendi, Alonso (De Tomás, 56.), Carvajal; Modric, Bale; Isco

 

Powered by Labrador CMS