– En katastrofal start

REAKSJONER: Både manager, kaptein og visekaptein er svært skuffet over Swansea-kampen.

Publisert Sist oppdatert

Det ble et skuffende tap for United mot Swansea i ligaåpningen, og Van Gaal signaliserte etter kampslutt at han er ute etter forsterkninger.

Louis van Gaal:

– Vi trenger forsvarsspillere, men det har jeg sagt på de andre pressekonferansene. Jeg vet i hvilke posisjoner vi trenger bedre spillere, men vi må vente og se.

– Jeg synes ikke vi spilte som et lag i dag. Vi nådde ikke maksnivået vårt, og derfor fremsto vi ikke som et lag. Vi hadde sjansen til å øke til 2-1,  men sjanser er ikke nok. Du er nødt til å benytte deg av disse sjansene. De nådde ikke maksnivået i dag, og vi er nødt til å evaluere hvorfor. De gjorde så godt de kunne.

– Selvsagt er det veldig skuffende for spillerne, for fansen, for meg og for støtteapparatet. Det vet dere allerede. Når du har forberedt deg, og vinner alt, og så taper din første kamp, så kan det ikke bli verre, synes jeg. Det er heller ikke godt at vi har bygd opp mye selvtillit, for så at den blir knust på grunn av dette resulatet. Men vi må vite at dette er bare én av mange kamper.

– Jeg så mange veldig nervøse spillere som gjorde gale valg. Disse spillerne må mestre det. Det er Manchester United.

– Uansett vi hadde sjansene til å vinne denne kampen. Vi ga bort mye rom i andreomgangen. Vi presset mer. De scoret ett mål på to sjanser i andreomgangen.

– Vi tar det steg for steg, og du må lære fra dine steg. Vi er ikke seriemestere. Swansea er ikke seriemestere selv om de har slått oss. På slutten av sesongen vil vi vite hvem som er mester, og hvem som har lært fra de stegene vi har tatt.

Wayne Rooney:

– Vi har åtte dager nå til neste kamp. Vi må forberede oss riktig og få dette resultatet ut av systemet vårt. Vi må starte sesongen derfra.

– Det var en kamp vi var desperate etter å vinne for å kickstarte sesongen, men vi har ikke klart det. Vi må gå tilbake denne uka og se på hvordan kampen gikk, prøve å forbedre oss, og sørge for at ting fungerer i neste kamp.

– Det var en katastrofal start for oss, men vi må gå videre. Vi er ikke fornøyde, manageren er ikke fornøyd. Vi må gå gjennom hva som gikk galt i løpet av uken. Jeg synes at vi i dag ikke spilte så godt sammen som et lag som vi kan gjøre. Det må vi ordne på.

– Det var ikke godt nok. De var to slurvemål [vi slapp inn], men jeg tror de bare hadde to sjanser, og scoret på begge. Men vi må forsvare oss bedre, og skape flere sjanser. Det er skuffende å tape den første kampen i sesongen, og vi må slå tilbake fra dette.

– Jeg vet ikke [hvorfor United fremstod så nervøse]. Vi spilte med mye selvtillit i pre-season. Det var en del spillere som spilte sin første kamp, eller som ikke har spilt mange kamper, fra start i dag. Men vi er alle profesjonelle spillere, og vi må gjøre det bedre.

– Det var et stolt øyeblikk [å lede United ut som permanent kaptein], men et skuffende resultat. Det er ikke en kamp jeg vil se tilbake på som et godt minne.

Darren Fletcher:

– Det er en enorm skuffelse. Det er vel og bra å gjøre det godt i pre-season, men du må vinner når det teller, og vi gjorde ikke det, og det er en veldig skuffet garderobe.

– Manageren klargjorde det faktum at ingenting blir vunnet i første kamp, og at det ikke er noen medaljer som blir delt ut nå. Selvsagt ønsker du å vinne den første kampen, og du ønsker ikke å tape på hjemmebane, men vi må fortsatt tro på oss selv og det vi gjør. Vi tror alle på stallen.

– Vi må løfte de unge spillerne opp igjen raskt, for det var plenty med positive ting fra dem, og vi må få tilbake den pre-season-formen, kutte ut feilene, og tro på manageren slik vi alle gjør, og vi satser på seier mot Sunderland.

– Vi slapp inn billige mål, og for meg føltes det som om Swansea scoret med sitt første angrep. Vi starten andreomgang veldig godt, og kom tilbake inn i kampen, og så slo de til igjen. Det føltes som om de bare hadde to sjanser i kampen, og at de scoret på begge. Det er vanskelig å akseptere, og skuffende, men vi vet også at vi kan spille bedre enn vi gjorde.

Gary Monk:

David Moyes:

– Alle visste at det ville ta tid. Å ta over fra Sir Alex Ferguson ville, for hvem som helst, ta tid.

– Van Gaal trenger også å få den tiden til å gjøre jobben. Han trenger muligheten til å få forandret på ting, og å få et lag han ønsker.

– Det som skjedde i dag skjedde med meg mot West Brom, Newcastle og Everton i fjor. Alle lag i Premier League er veldig organiserte nå, og ganske ofte er det de helt spesielle spillerne som vinner kampene for deg.

Powered by Labrador CMS