Ferdinand og Scholes uenige i Pogba-debatten – så grep Hargreaves inn

Først diskuterte Rio Ferdinand og Paul Scholes om det er klubben eller Paul Pogba sitt ansvar å håndtere Mino Raiola. Så meldte Owen Hargreaves seg på i debatten.

Publisert Sist oppdatert

Det er ikke hver uke vi ser tre tidligere United-spillere i studio samtidig, men tirsdag kveld kunne Gary Lineker spille på kunnskapen og erfaringene til både Ferdinand, Scholes og Hargreaves.

Trioen leverte akkurat det TV-øyeblikket BT Sport ønsket seg da de diskuterte Pogba-saken før avspark mot RB Leipzig.

FERDINAND: – Timingen til spillerens agent er motbydelig, begynte Ferdinand.

FERDINAND: – Men jeg skal skifte fokus til Manchester United, Ole Gunnar Solskjær og Ed Woodward. Hvordan kan de tillate at en agent uttaler seg som dette? De skulle tatt tak i det den første gangen det skjedde. Jeg var i United da Rooney snakket om å forlate United. Ferguson gikk umiddelbart til mediene og sa at Rooney hadde fått dårlig råd fra agenten sin. Noen dager senere signerte han ny kontrakt. I begynnelsen av sesongen fikk ikke Van de Beek spille, og agenten begynte å snakke i mediene. Hvordan kan det skje? De er nødt til å kontrollere det.

STARTET PÅ BENKEN: Paul Pogba ble vraket mot RB Leipzig av taktiske årsaker sa Ole Gunnar Solskjær.

Så sparket Scholes i gang debatten.

SCHOLES: – Det er Pogba som er problemet. Det er han som betaler agenten, men agenten representerer ham på en dårlig måte, for Paul er en fin fyr. Nå tror alle at han er et problem i garderoben, men det stemmer ikke. Pogba har to alternativer: Han må enten be agenten om å holde kjeft, eller han må sparke ham.

FERDINAND: – Jeg er enig i det, men United burde ikke vente til spilleren tar ansvar.

SCHOLES: – United har nok av andre ting å tenke på. De må konsentrere seg om å få laget der de skal være.

FERDINAND: – De blir destabilisert av en agent, og de lar det skje uten å ta grep.

SCHOLES: – Hva blir destabilisert?

FERDINAND: – Vi sitter jo og snakker om det nå. Før den viktigste kampen i sesongen.

SCHOLES: – Fansen, ja, men jeg tror ikke laget bryr seg om det. Hvis du hadde vært i laget i dag, hadde du brydd deg om dette?

FERDINAND: – Jeg ønsket jo ikke at det skulle komme fram offentlig at Wayne Rooney snakket om å gå til Chelsea eller City.

SCHOLES: – Jeg tror bare ikke det påvirker laget.

Så melder Hargreaves seg på.

HARGREAVES:  – Den eneste som tjener på dette er agenten. Manchester United har ikke fått den Paul Pogba de forventet å få, og verdien til Paul Pogba er ikke den samme som da de betalte 90 millioner for ham. Så både United og Pogba er i en dårligere situasjon nå enn de var, mens Raiola tjente 20-30 millioner på denne overgangen. I tillegg er han nå kritisk til United og mener Pogba må bort derfra. Det går bare ikke. Scholes har rett, Paul er en god gutt, men han burde ikke la agenten snakke for seg.

FERDINAND: – Men som spiller må du kontrollere agenten. Jeg ba min egen agent om å holde kjeft. Uansett må Manchester United kontrollere denne saken. De kan ikke la seg diktere av en agent. De kan ikke la dette skje. Nå vil agentene løpe til mediene og snakke hver gang spilleren deres ikke får spille.

SCHOLES: – Jeg tror fortsatt ikke det påvirker kampen i kveld.

FERDINAND: – Det påvirker i alle fall stemningen rundt klubben. Dette setter klubben i et dårlig lys. Tror du dette ville skjedd i Liverpool?

SCHOLES: – Det beste hadde vært å blitt kvitt dem begge.

KOM INN OG SCORET: Pogba scoret 2-3-målet til Manchester United.

Til slutt fant i alle fall de tre United-spillerne én ting de var enige om.

HARGREAVES: – «Scholesy», hva ville du tenkt hvis en spiller med en slik agent satt ved siden av deg i garderoben før en så viktig kamp?

FERDINAND: – Du ville bedt ham om å be agenten om å holde kjeft!

SCHOLES: – Ja, og du skulle tro at Harry Maguire som lagets leder ville tatt Pogba til side og bedt ham snakke med agenten eller sparke ham etter kampen.

Med fasit i hånd vet vi at Manchester United røk ut med 2-3-tap for RB Lezipig og at Paul Pogba kom inn og scoret det andre målet.

– Så fort Pauls agent innser at dette er en lagsport og at vi jobber sammen, desto bedre. Det er kanskje den siste tingen jeg kommer til å si om det. Jeg ønsker ikke å bruke energi på dette, sa Solskjær om Pogba-saken på pressekonferansen etterpå.

Powered by Labrador CMS