Slik gikk det forrige gang vi trengte et godt resultat i Tyskland i siste kamp i gruppespillet

På denne dagen for fem år siden reiste United til Tyskland for å prøve å sikre avansementet fra gruppespillet i Champions League, slik som vi også skal prøve nå.

Året var 2015, datoen var (som nå) 8. desember, og vi var inne i Louis van Gaals andre og siste sesong i Manchester United.

Van Gaals Manchester United var i gruppe med Wolfsburg, PSV Eindhoven og CSKA Moskva, og flere skuffende resultater gjorde at United ikke hadde den enkleste situasjonen før den siste kampen i gruppespillet. Slik så tabellen ut før den siste runden, hvor United skulle møte Wolfsburg borte:

1. Wolfsburg: 9 poeng
  2. Manchester United: 8 poeng
  3. PSV Eindhoven: 7 poeng
  4. CSKA Moskva: 4 poeng

På grunn av innbyrdes oppgjør måtte United vinne i Wolfsburg i siste kamp om PSV Eindhoven slo CSKA Moskva – og det gjorde de, etter at CSKA tapte selv om de tok ledelsen med et kvarter igjen av kampen.

Det startet bra i Wolfsburg. I kampens tiende minutt tok nemlig United ledelsen, da Anthony Martial kaldt satte inn 1-0 for bortelaget etter å ha blitt servert av Juan Mata.

Dessverre sviktet det i markeringen på dødball bare noen minutter senere, og Naldo utlignet for Wolfsburg, og like før halvtimen var spilt sendte Vierinha det tyske laget i føringen.

NEDTUR MOT WOLFSBURG: United måtte ut i Europa League-spill etter tapet mot Wolfsburg.

I det 82. minutt så United ut til å kunne få hjelp: Guilavogui stusset ballen i eget mål for Wolfsburg, og på dette tidspunktet stod det 1-1 i Eindhoven. Men så responderte Wolfsburg med nok en dødballscoring fra Naldo, før PSV like etterpå gikk opp i ledelsen, og dermed røk United ut, og var to scoringer fra avansement.

Det mange husker best fra kampen er Louis van Gaals bytter. Det var for så vidt litt overraskende da han sendte Cameron Borthwick-Jackson (heller enn Ashley Young) på banen da Matteo Darmian måtte ut med skade i førsteomgangen, men enda mer overraskende var det at han byttet inn Nick Powell som spiss med 20 minutter igjen av ordinær tid.

Powell hadde vært ute med skade i lang tid, og ikke spilt for Uniteds A-lag siden MK Dons-kampen mer enn 15 måneder tidligere.

«Én ting er det å slippe til Cameron Borthwick-Jackson da Matteo Darmian gikk ut. Noe helt annet er det å sende utpå Nick Powell. Skadet i ti måneder, så et par reservelagskamper og rett inn i en kamp som denne?» skrev ansvarlig redaktør Dag Langerød dagen derpå.

Powell erstattet Juan Mata, som hadde skapt flere sjanser for United, inkludert at han hadde den målgivende pasningen til det første målet.

Slik stilte United: David de Gea – Guillermo Varela, Chris Smalling, Daley Blind, Matteo Darmian (Borthwick-Jackson, 43.), Bastian Schweinsteiger (Michael Carrick, 69.), Marouane Fellaini – Jesse Lingard, Juan Mata (Nick Powell, 69.), Memphis Depay – Anthony Martial.

Det gikk altså galt forrige gang vi reiste til Tyskland i denne situasjonen, og attpåtil på samme dato, men kanskje går det bedre denne gangen…? Heldigvis er vi ikke fullt  hardt rammet av skader denne gangen.

TAPTE: Louis van Gaals Manchester United.