– Jeg har aldri sett et større talent. Ravel kunne blitt en 100 millioner pund-spiller

Rio Ferdinand mener Manchester United må ta selvkritikk for at klubben ikke håndterte Ravel Morrison bedre. – Ravel kunne blitt en 100 millioner pund-spiller, sier Ferdinand.

Publisert Sist oppdatert

I 2011 vant Manchester United FA Youth Cup med et lag bestående av flere stortalenter.

På laget spilte blant andre Paul Pogba, Jesse Lingard, måltyven Will Keane og broren Michael Keane. 

Men det var Ravel Morrison som var den store stjernen og ble spådd en lysende karriere i United.

– Trengte en mentor

Ravel Morrison var imidlertid ikke bare et stort talent, han var også en spiller som hadde sine disiplinærproblemer, og selv Sir Alex Ferguson, som skal ha vært mer imponert over Morrison enn noen annen unggutt i klubben, måtte til slutt gi opp.

TO MÅL: Ravel Morrison scoret to mål i den andre finalen av FA Youth Cup i 2011 mot Sheffield United. I bakgrunnen, med mørkt hår, er nåværende Manchester United-kaptein Harry Maguire som den gangen spilte for Sheffield United.

I januar 2012 forlot Morrison United til fordel for West Ham, men Rio Ferdinand mener United burde håndtert villbassen bedre. 

– Jeg pleide å si til ham at han kune komme hjem til meg, men Sir Alex ville at jeg skulle ta et steg tilbake fordi han mente klubben kunne håndtere ham, sier Ferdinand til Beautiful Game Podcast.

Ferdinand tror Morrison, og ikke Pogba, kunne endt opp som verdens dyreste fotballspiller dersom Morrison hadde hatt en mentor som kunne passet bedre på ham.

Ferdinand viser til treneren og kameraten Gavin Rose i London-klubben Dulwich Hamlet som en trener som vet hvilken behandling som fungerer for unge spillere som kommer fra en vanskelig bakgrunn. 

GULL-GENERASJONEN: Disse elleve startet den andre finalekampen i FA Youth Cup 2011 mot Sheffield United. United vant kampen 4-1 etter mål av Ravel Morrison (første rad, nummer to f.v.) og Will Keane (første rad, nummer tre f.v.) som begge scoret to hver. United har ikke vunnet turneringen siden.

Om Gavin var i United på den tiden tror jeg Ravel ville fått en annen skjebne, jeg tror han ville blitt en 100 millioner pund-spiller. Men det var ikke en slik person i United på den tiden, og jeg ser ikke slike personer nå heller i andre klubber. Jeg tenker på personer som har vokst opp i tøffe kår og har en lignende bakgrunn som spillerne, og som derfor er en som spillerne kan snakke med og som de kan lytte til, forklarer Ferdinand.  

– Alt er så lett for ham

Etter en heller mislykket periode i West Ham gikk Morrison på lån til en rekke klubber og på de siste åtte sesongene har den en gang så talentfulle United-spilleren vært innom hele ni klubber.

EN NY START: Ravel Morrison gikk til Sheffield United i 2019, men er for tiden på utlån til Middlesbrough.

Nå er han på utlån til Middlesbrough ut den resterende sesongen fra Premier League-klubben Sheffield United. 

– Jeg har alltid sagt at jeg ikke har sett et like stort talent i den alderen, 14,15 år, i mitt liv. Han var unik. Selv når jeg ser videoer nå fra treninger han har gjennomført med Sheffield United, ser jeg de vanvittige ferdighetene hans. Alt er så lett for ham og han kan gjøre ting uten å anstrenge seg, sier Ferdinand.

Powered by Labrador CMS