RR

Rangnick om Jones: – Det logiske valget

Publisert Sist oppdatert

Den store nyheten i lagoppstillingen til Ralf Rangnick før møtet med Wolves er at Phil Jones returnerer til elleveren for første gang siden FA-cupseieren over Tranmere 26. januar 2020.

Siden den gang har stopperen vært gjennom et skademareritt uten like. Nå er han dog klar igjen og med samtlige av Harry Maguire, Victor Lindelöf og Eric Bailly ute, får han muligheten i midtforsvaret, sammen med Raphaël Varane.

Rangnick forklarer at med den ovennevnte trioen ute av spill, var det åpenbart at Jones var riktig mann til å steppe inn.

– Jeg kan bare snakke om de siste fire treningsukene med trening, men han har vært ekstremt profesjonell, til og med når han ikke har vært med i troppen. Vi har visst siden i går at stopperne som spilte mot Burnley ikke ville være tilgjengelige, og da er han det logiske valget, sier Rangnick til MUTV.

Jonesy
TILBAKE I ELLEVEREN: Phil Jones må steppe inn i et United-lag som mangler både Harry Maguire, Eric Bailly og Victor Lindelöf.

Den tyske treneren forteller at Lindelöf fortsatt ikke er klar igjen etter sin coronasmitte, ettersom han fortsatt testet positivt søndag morgen.

I Maguires tilfelle er det en liten skade i brystet som hindrer kapteinen i å spille. Smellen skal ha kommet under 3-1-seieren over Burnley.

– Vi trodde han kom til å bli klar igjen til i kveld, men det var umulig etter (treningen) i går. Han hadde for store smerter, uansett om han sto eller satt. 

Det er også verdt å merke seg at Cristiano Ronaldo er mannen som får kapteinsansvaret i Maguires fravær. Rangnick forteller at portugiseren var én av to kandidater til å ta bindet.

– Spørsmålet var om det skulle være han eller David de Gea. De er de to som har spilt lengst for klubben. Jeg ønsket meg en utespiller som kaptein, så derfor valgte jeg Cristiano.

Newcastle United v Manchester United - Premier League
KAPTEIN: Cristiano Ronaldo leder United fra front mot Wolves.

Et annet kapteinsemne fra den iberiske halvøy, Bruno Fernandes, henvises derimot til benken, til tross for at han har sonet ferdig sin suspensjon. Rangnick forklarer at han ønsker å holde på formasjonen etter Burnley-kampen, der Mason Greenwood og Jadon Sancho var friske fra start.

– Det var en annen tøff avgjørelse. Bruno er blant våre viktigste kreative spillere. Men vi spilte bra mot Burnley og jeg ønsker meg igjen å ha bredden fra kantspillerne og spissene oppe i motstanderboksen og derfor starter vi med samme system som vi spilte med mot Burnley.

FACEBOOK
Powered by Labrador CMS