1000 spørsmål og svar om United

Nå kommer endelig en egen quiz-bok om Manchester United på norsk.

Publisert Sist oppdatert

Du vet helt sikkert at Jesse Lingard ble matcvinner i FA-cupfinalen mot Crystal Palace i 2016.

Men vet du hvem som var den forrige engelske spilleren som scoret i en FA-cupfinale for United? Eller hvem som var motstader da Bryan Robsons scoret sitt eneste Champions League-mål for United?

Og hvilken klubb var det Ole Gunnar Solskjær scoret mot i sin United-debut?

Både enkelt og vrient

Nå får du muligheten til å sette de små grå i sving og samtidig bevise for venner og familie at du er en United-ekspert.

Nå har nemlig Supporterklubben gitt ut en egen quiz-bok om Manchester United på norsk med 1000 spørsmål og svar om klubben vi alle elsker.

– Hvor mange ganger har man ikke satt i festlige lag, på vennetur til England, på puben eller i sofakroken og stilt hverandre spørsmål om United. Jeg synes det var på høy tid at Uniteds fantastiske tilhengerskare i Skandinavia fikk sin egen quiz-bok om United på norsk, sier journalist i United-Supporteren og United.nos mann i England, Bjarte Valen.

DUKKER OPP I BOKEN: Juan Mata er bare en av mange nåværende og tidligere United-spillere som dukker opp i quiz-boka om United. Her er spanjolen i samtaler med United-nos Bjarte Valen mens de to forbereder seg til en Q & A-seanse i Manchester.

Det er Valen som har forfattet spørsmålene boken.

– Vanskelighetsgraden varierer veldig, slik den også skal gjøre i en slik bok. Noen spørsmål er av det heller enkle slaget, mens noen krever at man virkelig kan sin United-historie, forklarer Valen.

I løpet av sine drøye elleve år som journalist i Storbritannia, de siste syv for Supporterklubben, har Valen intervjuet og snakket med mange av spillerne som har vært med på å skrive Uniteds historie med gullskrift.

– Et god fotball-quiz handler ikke bare om målscorere eller resultater i en bestemt kamp, men også om spørsmål der man får litt informasjon og på bakgrunn av det må bruke sin kunnskap til å sette sammen et puslespill for å få det rette svaret. Min erfaring er at folk kan mer enn de faktisk er klar over, smiler Valen.

Allerede i salg

Quiz-boken om United er allerede i salg og kan bestilles her:

– Vi er for tiden med i et stort og spennende pilotprosjekt på en digital quizmodell og i den forbindelse ble Bjarte Valen utfordret til å lage flere tusen spørsmål, noe som igjen ga oss idéen til denne boken, forklarer daglig leder i Supporterklubben Bernt Hjørnevik.

Quizboken er bygd opp i ulike kapitler med alt fra Premier League, FA-cup, Champions League, ulike managere, stjerner, drakter, legender og et eget kapittel om United og Skandinavia for å nevne noe.

– Vi håper og tror at boken vil passe både for nybegynneren og for den avanserte quizeren, sier Hjørnevik.

Powered by Labrador CMS