Hjelper reisen til Qatar?

United er tilbake fra Qatar. United.no har sett på hvordan det har gått etter sånne reiser tidligere.

Publisert Sist oppdatert

United dro til Qatar denne uka for å få litt varme og ny energi før siste halvdel av sesongen. Det er tredje gang United reiser på en tur til Midtøsten midt i sesongen.

Basert på tidligere erfaringer er det vanskelig å konkludere med at dette er bra eller dårlig, men United har i alle fall alltid vunnet den første kampen tilbake på engelsk jord igjen. De har også alltid kunnet juble for minst ett trofé senere i sesongen etter at de har vært i Midtøsten.

2008 Saudi Arabia:

United dro til Qatar 19. januar, vel vitende at de delte serieledelsen med Arsenal ved avreise. Begge lag stod med 54 poeng, mens Chelsea lurte fire poeng bak.

Og turen ødela i alle fall ikke noe.

Da United returnerte slo de Tottenham og Portsmouth i de to neste kampene, og de tapte til sammen bare tre kamper i resten av sesongen.

Det ble seriegull, med to poengs avstand ned til Chelsea og fire til Arsenal, og sesongen ble avsluttet med en herlig finaleseier mot Chelsea i Champions League.

2010 Qatar:

United hadde akkurat spilt 1-1 borte mot Birmingham, og lå poenget bak Chelsea i serien. Arsenal på 3. plass lå fem poeng bak United igjen, da United satte seg på flyet til varmere strøk.

De returnerte tilbake med en 3-0-seier over Burnley, før det ble 1-2-tap borte mot Manchester City i den første ligacupsemifinalen. United snudde imidlertid til seier i den kampen, og tok slutt ligacupseieren den sesongen. Det ble imidlertid det eneste trofeet.

Bayern München ble imidlertid for sterke (på bortemål) i kvartfinalen av Champions League, og det ble 2. plass i serien – ett poeng bak Chelsea etter at London-laget vant på Old Trafford én måned før serieslutt.

2013 Qatar:

?

Powered by Labrador CMS