– United har langt igjen

Engelsk presse konstaterer at United sviktet, men er naturligvis svært opptatt av skaden på Luke Shaw.

Publisert Sist oppdatert

Forresten, ikke bare skaden, men måten den ble påført. Samtlige som har kommentert begivenhetene på Philips Stadion, synes å mene at PSV-forsvarer Héctor Moreno var heldig som ikke ble sendt direkte i dusjen, og at kampens italienske dommer, Nicola Rizzoli, snøt Louis van Gaals menn for det de mener kvalifiserte til et soleklart straffespark.

Manchester Evening News, Rob Dawson:

Skaden kommer som et slag for Luke Shaw, men også for Louis van Gaal som har satt sin lit til at hans to  sidebacker skal tilby bredde og hurtighet i et lag som tidvis har sett ut som fotgjengere. Daley Blind tilbyr ikke den samme offensive trusselen.
Ellers fikk vi i glimt se Memphis Depay, Anthony Martial og Ashley Young true PSV-forsvaret, men da Van Gaal trengte en scoring i andre omgang, måtte han i mangelen av en spiss på benken ty til Marouane Fellaini og Antonio Valencia. Adnan Januzaj og Javier Hernández kunne i det minste ha tilført laget noe nytt. Les mer her.

Avisens spillerbørs:
7: Memphis, Young; 6: Alle de andre.

The Times, James Ducker:

“Defeat adds insult to injury for shaken Manchester United”

The Times

Manchester United tapte kampen, men Louis van Gaal er trolig den første til å innrømme at de tapte noe mye viktigere på denne fryktelige kvelden i Nederland.
Hva enn United håper å oppnå denne sesongen, må de sannsynligvis klare det uten Luke Shaw.

At spilleren som var ansvarlig for å påføre Shaw skaden fortsatt var på banen og utliknet Memphis Depays ledermål mot sin gamle klubb, var ikke annet enn salt i såret for Louis van Gaal.
Héctor Moreno skulle ha blitt utvist for taklingen som førte til at Shaw havnet på sykehuset. Om dommeren, Nicola Rizzoli, hadde sett episoden, ville han ha måttet blåse straffespark, og kvelden kunne ha fått et helt annet utfall. Les mer her. (Krever abonnement)

The Guardian, Jamie Jackson:

En skrekkelig kveld for Manchester United. Mens Luke Shaw ble påført en grusom skade, tapte Louis van Gaals lag en kamp de burde ha vunnet og innledet gruppespillet på verst mulig måte.
Til Uniteds kreditt kan de med rette hevde å ha dominert PSV Eindhoven. Likevel vet Van Gaal at de må være mye smartere for å avansere i en tøff turnering som dette. Nå kreves det seier når Wolfsburg – som slo CSKA Moskva, besøker Old Trafford om to uker. Les mer her.

The Mirror, David McDonnell:

“Big match verdict: Manchester United still have a way to go before they can stand alongside Europe’s elite”

The Mirror

Manchester Uniteds mye omtalte Champions League-retur kunne ikke ha gått så mye verre. Luke Shaw, som har hatt en så lovende sesonginnledning, pådro seg et dobbelt beinbrudd, mens United selv fikk en ergerlig realitetssjekk av de hollandske mesterne.
På bakgrunn av denne forestillingen, har United en lang vei å gå før de igjen vil være i stand til å stå skulder ved skulder med Europas ledende klubber.

Øyeblikket som overskygget kampen var PSV-forsvarer Héctor Morenos hensynløse takling som påførte Shaw den stygge skaden, en takling dommer Nicola Rizzoli utrolig nok lot gå ustraffet. Les mer her.

Avisens spillerbørs:
7:
Smalling, Shaw, Memphis; 6: De Gea, Blind, Schweinsteiger, Herrera, Mata, Young, Martial; 5: Darmian, Rojo (innbytter); 4: Fellaini (innbytter)

The Sun, Mike McGrath:

Luke Shaw var omsider begynt å se ut som en Manchester United-spiller.
Men så, i et motbydelig, magevrengende øyeblikk, etter en horribel takling påført av en mann som på et eller annet vis unnslapp rødt kort, ble venstrebackens verden snudd opp ned.
Shaw, en av Uniteds beste spillere denne sesongen, forlot banen med oksygenmaske. Da alvorlighetsgraden gikk opp for  ham i garderoben, trillet tårene.

Ikke bare hadde Louis van Gaal mistet en nøkkelspiller, men Morenos sjokkerende takling fikk gå ustraffet hen. PSV skulle ha vært redusert til ti mann og United tilkjent straffespark. United-managerens raseri var tilgivelig. Les mer her (krever abonnement)

Avisens spillerbørs:
7: Schweinsteiger, Memphis, Martial; 6: Smalling, Blind, Herrera, Young, Mata, Rojo (innbytter); 5: De Gea, Darmian, Shaw, Fellaini (innbytter), Valencia (innbytter)

Powered by Labrador CMS