Vorspielet er over – dette er status før Solskjær-debuten

PREVIEW: Blir det solskinn i Wales på lørdag?

Cardiff v Manchester United

Stadion: Cardiff City Stadium 
Avspark: Kl. 18.30 (skandinavisk tid), lørdag 22. desember
Dommer: Michael Oliver
Her kan du se kampen på TV: TV 2 Sport Premium (N), Viasat Sport Premium (SE), 6eren (DK).

Ole Gunnar Solskjær har bare vært United-manager i tre dager, men har allerede overbevist både journalister og supportere med sitt budskap i forkant av det fem måneder lange vikariatet.

«48 timer, 0 feil» skrev ansvarlig redaktør Dag Langerød etter nordmannens første pressekonferanse.

Lørdag kveld får vi se om ordene også gir effekt på banen.

Det spiller ingen rolle hvordan Solskjær ønsker at laget skal spille dersom han ikke får det ut i virkeligheten.

Og som tidligere Cardiff-manager vet Solskjær at bortekampen mot det nyopprykkede laget fra Wales ikke nødvendigvis blir enkel.

Forrige gang United var der, med David Moyes som manager i 2013, glapp poengene på overtid. Etter en svak start på 2018/19-sesongen ligger mannskapet til Neil Warnock nå over nedrykksstreken, mye takket være hjemmeformen. Cardiff har slått Southampton, Wolverhampton og Brighton i sine tre siste hjemmekamper.

– Jeg er sikker på at Ole nesten ikke kan tro hvor heldig han har vært. Det er nok den beste jobben han vil ha i livet, for nå har han egentlig ingenting å tape, sa Warnock på sin pressekonferanse.

Manchester United

Det var ikke mange opplysninger Ole Gunnar Solskjær kom med rundt laget som skal møte Cardiff.

Det vi vet er at følgende spillere ikke var med til Wales fredag: Chris Smalling, Matteo Darmian, Marcos Rojo, Antonio Valencia, Scott Mctominay, Romelu Lukaku og Alexis Sánchez.

Det er derimot ungguttene Angel Gomes og James Garner.

– Lukaku har hatt noen dager fri, så jeg har ikke sett ham ennå. Jeg har heller ikke sett Alexis, som også er på vei tilbake. Det ble bestemt før jeg kom, så det er helt greit. Jeg gleder meg til å se dem, sa Solskjær på pressekonferansen.

Uten en historikk å ta med utgangspunkt i er det nærmest umulig å vite hvilke elleve spillere Solskjær sender på banen i sin første opptreden som United-manager.

Instruksen blir uansett at spillerne skal uttrykke seg og spille med større risiko enn vi har sett under José Mourinho.

– I den første kampen må vi fokusere på å få gjennom mine prinsipper så guttene skjønner hvordan jeg ønsker at vi skal spille som lag, sa Solskjær på pressekonferansen.

– I Manchester United spiller vi uten frykt. Vi spiller modig, vi bruker ferdighetene våre, og vi tar risiko.

– Jeg ønsker at spillerne skal være som barn som elsker å spille fotball foran verdens beste supportere.

Cardiff

Det er ikke altfor mange spillere som er igjen i Cardiff som var der også da Solskjær var manager der for fire år siden, men Lee Peltier, Aron Gunnarssson, Bruno Ecuele Manga og Sean Morrison møter sin tidligere sjef lørdag.

Joe Bennett og Jazz Richards regnes som usikre til kampen.

Cardiff tapte 2-3 for Watford i forrige runde.

Cardiff har spilt ni hjemmekamper hittil i årets ligasesong, og har vunnet fire, spilt uavgjort én gang, og tapt fire ganger.

Har du fått med deg disse sakene?

Dommeren

Michael Oliver dømmer Ole Gunnar Solskjærs første kamp.

Han har Simon Bennett og Mick McDonough med seg på linjene, mens Roger East skal være fjerdedommer.

Oliver har dømt United ved én anledning tidligere denne sesongen, og det gikk ikke bra. Det var nemlig 1-3-tapet borte mot West Ham.

Cardiff har han dømt to ganger: I 0-0-kampen borte mot Huddersfield (som fikk kapteinen sin utvist) og i 0-5-hjemmetapet mot Manchester City.

Oliver har dømt 19 tellende fotballkamper denne sesongen, og har på de kampene delt ut 61 gule kort og 5 røde kort. Det vil si at han deler ut 3,21 gule kort per kamp, og 0,26 røde kort per kamp.