Vår største trofémulighet

PREVIEW: Blir det kvartfinale i FA-cupen?

Chelsea v Manchester United

Stadion: Stamford Bridge
Avspark: Kl. 20.30 (skandinavisk tid), mandag 18. februar.
Dommer: Kevin Friend (mer info nederst i saken).
Her kan du se kampen på TV: Viasport 1 (Norge), TV3+ (Danmark) og Kanal 9 (Sverige).

Det ble tap mot PSG.

Dermed må Solskjær nå for første gang slå tilbake etter et tap – og det attpåtil etter et tap som sannsynligvis kommer til å sende klubben ut av Champions League.

I så fall er det bare én reell trofémulighet igjen – i FA-cupen. På sju dager kan vi dermed potensielt gå på smeller i begge de turneringene vi hadde et lite håp om å se Solskjær avslutte sesongen med et trofé i.

LES OGSÅ: Derfor gir skadene grunn til bekymring

Forhåpentligvis blir det heller Chelsea som blir skuffet mandag. I ligaen har United under Solskjær hittil vært 12 poeng bedre enn Chelsea – på ni kamper.

Så selv om statistikken mot Chelsea er noe dyster i både FA-cupen og på Stamford Bridge, og selv om vi mangler viktige spillere med skade, så er det ingen grunn til å bli for pessimistiske.

Likevel må nok Chelsea på grunn av hjemmebanefordelen finne seg i å være favoritt.

Det er verdt å merke seg at det fra og med femte runde av FA-cupen – denne runden, altså – nå er slutt på omkamper.

Det hele skal altså avgjøres på Stamford Bridge.

Hvis det ikke blir avgjort i løpet av to omganger, så blir det spilt ekstraomganger – før det eventuelt blir avgjort på straffesparkkonkurranse.

Vi har både gode og dårlige minner fra straffesparkkonkurranser mot Chelsea – heldigvis husker vi de gode klart best!

Chelsea

Det er ikke bare United dette betyr mye for.

Maurizio Sarri er under press etter enkelte fryktelige resultater i det siste, som de pinlige stortapene borte mot Bournemouth og Manchester City. I cupene har det hittil gått bra under italieneren, og de skal for eksempel spille finale i ligacupen, og avansementsmulighetene er gode i Europa League etter torsdagens seier i Malmö.

I ligaen har United under Solskjær plutselig gått forbi Chelsea etter å ha vært langt bak, og forhåpentligvis kan vi ødelegge for de blå i FA-cupen også.

LES OGSÅ: Oppgjøret vi nesten aldri vinner

På sine ti siste hjemmekamper (alle turneringer) har Chelsea åtte seiere (Fulham, Manchester City, Bournemouth, Nottingham, Newcastle, Tottenham, Sheffield Wednesday og Huddersfield), én uavgjort (Southampton) og ett tap (Leicester).

Ruben Loftus-Cheek er noe usikker til oppgjøret, mens Callum Hudson-Odoi sannsynligvis er frisk igjen etter sykdom. Gary Cahill er ventet å være tilgjengelig – om han blir brukt er noe helt annet. Danny Drinkwater er også noe usikker, men er uansett langt fra førstelagsbildet i klubben akkurat nå.

Manchester United

Hvem velger Solskjær etter å ha gått på sitt første tap som United-manager?

På keeperplassen ville det mot de fleste motstandere vært åpenbart at Sergio Romero ville stå siden han er ment å stå i mål i cupene for United, men mot Chelsea på Stamford Bridge kan vi jo forstå om det er fristende å velge David de Gea – som er med i troppen som reiste til London. Spesielt når det handler om det som er Solskjærs klart beste sjanse til et trofé.

Phil Jones er tilsynelatende ikke med i troppen, og spørsmålet er vel sannsynligvis hvem av Eric Bailly og Chris Smalling som spiller sammen med Victor Lindelöf i midtforsvaret. På backene er det nok ikke usannsynlig at Ashley Young og Luke Shaw får tillit igjen på grunn av antallet dager mellom kampene.

Det vil i utgangspunktet være en overraskelse om det blir gjort noen endringer på midtbanen, mens i angrep er det færre spillere å velge blant denne gangen, på grunn av skadene til Anthony Martial og Jesse Lingard. Chong er med i troppen, og Solskjær kan velge blant nederlendere, Mata, Lukaku, Sánchez og Rashford til denne kampen.

Se hele kamptroppen her, og skadeoversikten vår her.

MANGLER: Jesse Lingard og Anthony Martial – begge med scoringer da United kvalifiserte seg til 5. runde i FA-cupen.

Dommeren

Kevin Friend dømmer oppgjøret mot Chelsea.

Stuart Burt og Edward Smart er hans linjedommere, mens Andre Marriner er fjerdedommer. Lee Mason er videodommer.

Friend har dømt United ved tre anledninger denne sesongen, og vi har ikke vunnet noen av de oppgjørene. Han har dømt Brighton-bortetapet, uavgjortkampen hjemme mot Wolves og uavgjortkampen i Southampton.

Han har dømt Chelsea to ganger: Da de vant 2-1 borte mot Liverpool i ligacupen, og i 0-0-hjemmekampen mot Everton i Premier League.

Friend har delt ut 90 gule kort (3,46 i snitt per kamp) og bare ett rødt kort på sine 26 kamper hittil denne sesongen.

DØMMER MOT CHELSEA: Kevin Friend.