Solskjær: – Visste ikke om den rekorden

Lørdag kan Solskjær ta en historisk rekord som United-sjef. Det var ikke nordmannen selv klar over da vi pratet med han.

Manchester United v Brighton
Stadion: Old Trafford
Avspark: Kl. 16.00 (skandinavisk tid), lørdag 19. januar.
Dommer: Paul Tierney
Her kan du se kampen på TV: TV 2 Sport Premium (Norge), 6’eren (Danmark), Viasat Sport Premium (Sverige).

I forkant av lørdagens oppgjør mot Brighton fikk united.nos Lars Morten Olsen audiens hos kanskje verdens mest ettertraktede manager i verden akkurat nå – Ole Gunnar Solskjær.

Dette forventer Solskjær mot Brighton

Intervjuet i sin helhet kommer i postkassa til de av dere som abonnerer på United Supporteren, men vi har valgt å dele sitatene som omhandler lørdagens oppgjør på Old Trafford.

– Chris har fått dem veldig bra organisert. Det er vanskelig å score mål på dem. De slipper nesten ikke inn mål nå. Brighton har sluppet inn færre mål enn oss. De spiller 4-5-1 og det kommer til å bli en «blokk» som vi må klare å spille oss gjennom. Det faktum at vi har tapt to kamper på rad for dem skal være nok til at motivasjonen hos oss er på topp og at guttene vil vise seg fram. Vi vet at hjemme og borte, Old Trafford og Amex stadium, er to vidt forskjellige ting. Jeg forventer at vi tar tak i kampen og setter fart på dem med en gang, samtidig som vi vet at i Premier League kan alt skje, sier Solskjær ekslusivt til united.no.

Apropos Brighton. Hvis vi slår dem er du kun den tredje manageren i Premier Leagues historie som har vunnet de seks første ligakampene. Guardiola og Ancelotti er de to andre. Hvis vi også slår Burnley er du alene på toppen med sju seirer. Tenker du mye på sånne historiske rekorder?

– Nei, overhodet ikke. Det du sier der visste jeg faktisk ikke, sier Solskjær og ler.

– Det har ikke vært i tankene mine. Det hadde vært artig, da, hvis vi hadde klart det! Ikke for den rekordens skyld, det er noe jeg eventuelt kan se tilbake på siden. Men hvis vi får et par seirer til før vi går inn i Liverpool-kampen, vi har Brighton, Burnley, Leicester og Fulham, før PSG og deretter Liverpool, så vi trenger et par seirer for å gå inn i de to kampene med selvtillit, konstanterer sjefen til united.no.

Manchester United

Vi har forståelse for at analogien «eventyr» nå begynner å bli oppbrukt i forbindelse med Ole Gunnar Solskjær og Manchester United.

Dere får nesten bare holde ut litt til, for det er vanskelig å beskrive disse siste ukene som noe annet enn nettopp det – et eventyr.

Mot Tottenham forrige helg stakk Solskjær og United av med samtlige tre poeng, (eventuelt prinsessa og halve kongeriket) og de færreste forventer at det var siste kapittel i denne sagaen.

Det er også verdt å merke seg at med seier mot Brighton på lørdag, så er altså Solskjær den treneren i United-historien med ubestridt best start. Selv om han ikke var klar over det selv.

Mer om det kan dere se i vår nyeste episode av «Olé, Olé!» som ligger litt lenger ned i saken.

UTE: Fellaini må belage seg på en drøy måned på sidelinjen.

Svaret på om Solskjær blir historisk får vi først lørdag ettermiddag, men allerede nå er det lov til å glede seg stort.

Sesongens første ordentlige «store» test ble bestått med glans på søndag mot Tottenham. Endelig fikk Solskjær bevist at han også kan hamle opp med de beste, og ikke «bare» Cardiff eller «bare» Huddersfield.

Selv er ikke Solskjær enig i den tankegangen, og på fredag minnet nordmannen oss på at ingen lag i Premier League er enkle motstandere.

– Du går til hver eneste kamp som United-spiller eller trener og tror du vil vinne den neste kampen. Det er naturlig i denne klubben, og ja, vi har hatt seks gode kamper, men den neste er alltid den viktigste.

– Mange mente Tottenham-kampen ville bli den store testen, men på mange måter var det ikke det fordi du vet at spillerne vil være klare til en slik kamp, ikke minst mentalt, forklarte Solskjær på sin pressekonferanse fredag.

Der kunne Solskjær også oppdatere oss på skadesituasjonen før lørdag, og det er en overkommelig skadesituasjon i United om dagen.

KAMPKLAR: Alexis Sánchez har trent med troppen hele uka, og burde være tilgjengelig mot Brighton.

Marouane Fellaini har en skade i leggen, og blir ikke klar før i februar en gang.

Marcos Rojo og Chris Smalling nærmer seg kampklare, men ikke i tide til avspark mot Brighton.

Mer gledelig er det at Alexis Sánchez har trent med resten av United-troppen hele uka, og mindre noe svært uheldig skulle skje på fredagens siste treningsøkt, så er chileneren klar til å gi Solskjær litt hodebry med lagutvalget sitt.

Eric Bailly er også tilbake, nå som han har sonet sine tre kamper som følge av det røde kortet han pådro seg mot Bournemouth.

Episode to av «Olé, Olé!»:

Brighton

Chris Hughtons mannskap har sanket åtte poeng på sine siste fem kamper i Premier League, og ligger i skrivende stund på en sterk 13.plass i Premier League.

Der Solskjær kan velge og vrake fra en nærmest skadefri tropp, er utfordringene til Hughton noe større:

Mathew Ryan, Alireza Jahanbakhsh, Jose Izquierdo og Yves Bissouma er alle uaktuelle mot United på lørdag, men brasilianske Bernardo kan rekke oppgjøret.

Mourinhos United tapte faktisk begge gangene de møtte Hughtons Brighton borte – siste tap kom så sent som i august denne sesongen.

SKADEPROBLEMER: Chris Hughton må tenke nøye gjennom hvordan han vil sette opp laget på Old Trafford lørdag.

Det finner nok Hughton lite trøst i når han leser statistikken som forteller at Brighton aldri har slått Manchester United på Old Trafford.

De har heller ikke scoret mål på Drømmenes Teater på sine siste fire forsøk.

I denne saken kan dere lese mer om tallene som taler til fordel for nok en Solskjær-seier på lørdag!

Dommeren

Paul Tierney er mannen med fløyte i munnen og kort i lommene på lørdag. Tierney har vært et fast innslag i dommerkorpset i Premier League siden 2014/15-sesongen, og har siden den tid delt ut 138 gule – og tre røde i Englands øverste divisjon.

Vi må tilbake til november 2018 for å finne sist Tierney dømte United.

Den dagen endte det med en knepen 2-1-seier over Bournemouth, i en kamp hvor Tierney dro opp det gule kortet hele syv ganger.