Må kjempe mot alle odds i fiendens hule

PREVIEW: Er avstanden mellom lagene på 12, 9 eller 6 poeng etter dette oppgjøret?

Manchester City v Manchester United

Stadion: Etihad Stadium.
Avspark: Kl. 17.30 (skandinavisk tid), søndag 11. november.
Dommer: Anthony Taylor (mer info nederst i saken).
Her kan du se kampen på TV: TV2 Sport Premium (Norge), 6’eren (Danmark), Viasat Sport Premium (Sverige).

Vi vant mot Juventus i Torino etter en svært imponerende avslutning på kampen, og har vi da egentlig noen grunn til å frykte noen?

Kanskje ikke, men nå er det nå en gang slik at City likevel er kjempefavoritter i søndagens batalje.

Simon Stone melder at oddsen for Manchester United-seier er på det høyeste den noen gang har vært for en Premier League-kamp, og vi tviler ikke på den informasjonen etter å ha sett at flere gir over 8 i odds for borteseier.

Dette har vi også omtalt i denne saken.

Heldigvis lever uansett hver kamp sitt eget liv, og det er ingen tvil om at det er et mer harmonisk United som er på vei inn i denne kampen.

I tillegg har vi jo ikke en veldig dårlig statistikk på Etihad Stadium de siste årene.

Vi har vunnet to av de siste tre kampene der, og den vi ikke vant endte uavgjort. Forrige gang vi tapte der, høsten 2014, spilte vi med ti mann mesteparten av kampen etter at Chris Smalling – helten fra i vår – ble utvist på idiotisk vis.

Nå kan nye helter skapes, men vi har altså oddsen mot oss.

HAR SENKET CITY FØR: Marcus Rashford.

Manchester City

Manchester City har foreløpig levd opp til favorittstempelet sitt i Premier League.

11 kamper, 9 seiere og ingen tap.

Det holder til å lede Premier League, to poeng fremfor Chelsea og Liverpool, mens det er ni poeng ned til Manchester United.

Likevel kan det ikke akkurat sies å være fullstendig rolig rundt klubben, etter Football Leaks-avsløringene som vi ikke kan se bort fra at United-fans vil referere til på en eller annen måte under sitt besøk hos den lyseblå naboen.

Kevin de Bruyne, Eliaquim Mangala og Claudio Bravo mangler for City, der bare førstnevnte er en del av den vanlige førsteelleveren.

City vant onsdag 6-0 mot Shakhtar Donetsk. David Silva, Gabriel Jesus (tre mål, inkludert to straffespark), Raheem Sterling og Ryiad Mahrez scoret målene for nådeløse Manchester City.

I den kampen ble Sergio Agüero værende på benken hele kampen, men ingen vil bli overrasket om argentineren starter mot United.

PEP-TALK: Det blir neppe vanskelig for managerne å motivere spillerne sine denne helga.

Manchester United

Det er et United i bedring, og det blir også litt reflektert gjennom skadelista.

Romelu Lukaku skal være på vei tilbake, og kan være et alternativ mot City, ifølge Mourinho. Antonio Valencia var med til Torino, selv om han ikke kom med i kamptroppen – det er nok heller tvilsomt om han kastes inn fra start her.

Paul Pogba har fått seg en smell, og er litt usikker til oppgjøret. Lørdag kveld kom også meldingene om at han ikke er blant spillerne som har sjekket inn på spillerhotellet. Les mer om det her.

Det blir nok uansett ikke mange forandringer på laget som slo Juventus, men heller noen justeringer. Flere av oss i united.no-redaksjonen svarte i denne artikkelen på hvem vi ønsker å se fra start i derbyet.

USIKRE: Romelu Lukaku og Paul Pogba.

Dommeren

Anthony Taylor har fått fløyteansvaret i søndagens kamp.

Det er noe kontroversielt, siden han er fra Wythenshawe, og nok har mange familiemedlemmer som har sterke bånd til klubbene. Når det er sagt, så heier Taylor selv på Altrincham.

Taylor har ikke dømt City tidligere denne sesongen, men han dømte Uniteds 3-2-snuoperasjon mot Newcastle i oktober, uten at han kan sies å ha stjålet showet den gangen.

Taylor har dømt 15 kamper denne sesongen (inkludert Champions League, Nations League og andre landskamper), og har foreløpig ikke vist ut en eneste spiller. Han har derimot delt ut 54 gule kort, og deler med det i snitt ut 3.6 gule kort per kamp.

– Jammen Anthony, Old Trafford er jo nærmest i gangavstand fra Moss Lane og Altrincham! Du burde gi oss noen fordeler!