Martial kan «perse» med ny scoring

PREVIEW: Mens Bournemouth spiser kirsebær med de store, blir kampen foran 11.000 tilskuere en ny cupfinale for José Mourinho. Nei, men dette er ikke en sak fra bakvendtland.

Bournemouth v Manchester United

Stadion: Dean Court.
Avspark: Kl. 13.30 (skandinavisk tid), lørdag 3. november.
Dommer: Paul Tierney.
Her kan du se kampen på TV: TV2 Sport Premium (N), Viasat Sport Premium (SE), 6eren (DK).


Etter en svak innledning på sesongen står skjebnekampene i kø for Mourinho.

Om noen dager venter de kanskje tøffeste testene, borte mot Juventus og deretter Manchester City.

Kontrastene til lille Dean Court kunne knapt vært større, men poengene som står på spill er like mye verdt.

– Når vi kommer til slutten av desember tror jeg ikke vi vil ikke være i den posisjonen vi er nå. Vi kommer til å ligge bedre an, sa likevel en optimistisk Mourinho på fredagens pressekonferanse.

POSITIV: José Mourinho tror United ville legge bedre posisjonert på tabellen i desember enn det de gjør nå.

For Bournemouth kunne tidspunktet for å møte en vaklende gigant på hjemmebane knapt vært bedre. Mannskapet til Eddie Howe har overgått seg selv i høst og ligger tre poeng foran Manchester United på tabellen.

Howe ville imidlertid ikke gå med på at hjemmelaget er favoritter lørdag formiddag.

– Hver gang Bournemouth og Manchester United møtes vil United være favoritten. Det har jeg ingen problemer med, sa Howe på sin pressekonferanse.

– For å få med oss noe fra denne kampen er vi nødt til å spille perfekt. Kanskje må vi til og med prestere enda bedre enn det vi har gjort hittil denne sesongen.

– IKKE FAVORITT: Eddie Howe gikk ikke med på at Bournemouth er favoritter i seriekampen mot United på hjemmebane.

Kanskje har den talentfulle engelskmannen et poeng.

Manchester United var nemlig det forrige bortelaget som vant på Dean Court i Premier League.

Det skjedde i april, da Chris Smalling og Romelu Lukaku scoret målene i en 2-0-seier.

Manchester United

Om sistnevnte belgier er tilbake på blokka til Mourinho er det store spørsmålet før lørdagens formiddagskamp.

Med en snart 1.000 minutter lang måltørke hengende over seg så Lukaku hvordan hans franske lagkamerater ordnet tomålsledelse mot Everton før han kom inn for Marcus Rashford forrige helg.

Mourinho ga ingen svar på om Lukaku starter mot Bournemouth på sin pressekonferanse.

Like gjerrig er ikke ansvarlig redaktør med sine tanker om saken.

– Følelsen min er at vi trenger minst to angrepsspillere som løper mye og kjapt. Verken Martial eller Lukaku gjør det. Derfor vil jeg helst se de samme elleve som startet mot Everton sist, alternativt Alexis Sánchez som midtspiss i stedet for Rashford, skriver Dag Langerød.

David McDonnell i Daily Mirror meldte tidligere denne uken at Lukaku kommer til å starte.

TØRKE: Det begynner å bli lenge siden vi så Romelu Lukaku slik. Her feirer han scoring i 2-0-seieren mot Bournemouth forrige sesong.

Fredag kveld meldte derimot Manchester Evening News at Lukaku ikke satt seg på flyet sørover sammen med resten av laget.

Det betyr ikke nødvendigvis at spissen ikke er i troppen. Flere ganger tidligere har spillere reist til bortekamper i Premier League på egen hånd.

Disse ble observert: De Gea, Romero, Grant, Young, Smalling, Lindelöf, Bailly, Jones, Darmian, Shaw, Pogba, Pereira, Herrera, Mata, Matic, Lingard, McTominay, Fred, Sánchez, Martial, Rashford.

Mens Sánchez ikke har startet en seriekamp siden 22. september, kan Martial sette ny personlig rekord med scoring mot Bournemouth. Franskmannen har aldri scoret i fire Premier League-kamper på rad.

Det som er sikkert er at verken Antonio Valencia, Marouane Fellaini eller Diogo Dalot blir å se mot Bournemouth. Valencia sliter med en kneskade, mens Fellaini og Dalot skadet seg i landslagspausen.

Mourinho hadde ingen oppdatering på Phil Jones, som ikke har vært i aksjon siden 25. september.

Sánchez og Jesse Lingard er imidlertid begge aktuelle, bekreftet portugiseren.

Bournemouth

Mens Manchester United hadde fri i midtuken, tok et Bournemouth-lag med åtte endringer seg videre i ligacupen med en 2-1-seier mot Norwich.

Howe har bekreftet at tidligere United-junior Joshua King mister kampen mot gamleklubben. I tillegg regnes kaptein Simon Francis som usikker etter at han pådro seg en smell mot Norwich.

FLYT: Callum Wilson og Bournemouth ligger på sjetteplass i Premier League og har ennå ikke tapt på hjemmebane. Her mot Norwich i midtuken.

Høstformen til «kirsebærene» handler mer om et sprudlende kollektiv enn om enkeltspillere.

Kjente Bournemouth-«veteraner» som nevnte Francis, Steve Cook, Adam Smith og Charlie Daniels holder koken bakerst sammen med United-aktuelle Nathan Aké.

I den andre enden av banen er Callum Wilson i ferd med å bli landslagsaktuell med sine forestillinger, mens Manchester-gutten David Brooks, Ryan Fraser og skadde King også har bidratt med flere målpoeng.

Oppgjøret spilles klokken 13.30 lørdag formiddag og dømmes av Paul Tierney.