Kan United følge opp etter mirakelet i Paris?

PREVIEW: Har vi landet etter PSG-kampen, slik at vi kan sikre oss nok et sterkt borteresultat?

Arsenal v Manchester United

Stadion: Emirates Stadium.
Avspark: Kl. 17.30 (skandinavisk tid), søndag 10. mars.
Dommer: Jonathan Moss (mer info nederst i saken).
Her kan du se kampen på TV: TV 2 Sport Premium + TV 2 Sport 1 (Norge), 6’eren (Danmark) og Viasat Sport Premium (Sverige).

Vi United-supportere svever på skyene etter kampen mot Paris Saint-Germain i midtuka – hvem hadde vel trodd at vi skulle gå videre i Champions League etter å ha tapt 0-2 hjemme?!

Forhåpentligvis har spillerne kommet seg ned fra skyene, for fotballen spilles nede på gresset, og kampen mot Arsenal er vel så viktig.

Arsenal er en av våre hovedutfordrere i kampen om en topp fire-plassering, og de er nok revansjelystne.

Først og fremst fordi de tapte mot Rennes på torsdag etter at franskmennene utnyttet at Arsenal ble reduserte til ti spillere noen minutter før pause, men også fordi United vant en overbevisende seier på Emirates i FA-cupen i januar.

Før oppgjøret er United ett poeng foran Arsenal på tabellen. La oss krysse fingrene for at vi er foran også etter kampen – gjerne fire poeng foran.

Arsenal

– De er i veldig god form, men vi er ganske likt på tabellen. Vi spilte mot dem for en måned siden i FA-cupen. Vi tapte 1-3, men jeg husker at vi gjorde veldig gode ting, og skapte sjanser, sier Arsenal-manager Unai Emery i forkant av oppgjøret mot United.

– Vi vet at søndagens kamp er en tøff kamp. Vi trenger store prestasjoner fra hver spiller, og taktisk som et lag, men jeg ser frem til å møte et lag som Manchester United og hvordan de er i øyeblikket – med mye selvtillit etter PSG-kampen.

Arsenal har vunnet sine siste åtte ligakamper på hjemmebane. Forrige gang de vant ni på rad i løpet av en sesong, var i 2014/15-sesongen. Det er altså hovedsaklig borteformen som gjør at United har gått forbi.

Arsenal mangler Hector Bellerin, Rob Holding og ex-red Danny Welbeck med skader, mens Lucas Torreira er suspendert etter å ha blitt utvist helt på slutten mot erkerival Tottenham.

Manchester United

Et formsterkt United skal nå prøve å slå Arsenal for andre gang på bortebane denne sesongen – ifølge Opta har det kun skjedd to ganger tidligere at Arsenal har tapt to hjemmekamper mot samme lag i løpet av samme sesong: mot Nottingham Forest i 1987/88 og mot Aston Villa i 1993/94.

United tar i så fall sin tredje seier borte mot Arsenal på rad. Det skjedde sist da United vant tre på rad fra 1983/84-sesongen til 1985/86-sesongen, noe som for øvrig også var forrige gang United vant to ligakamper på rad mot Arsenal også.

Paul Pogba er tilbake fra suspensjon, og Solskjær kunne på fredagens pressekonferanse fortelle at Anthony Martial og Eric Bailly er tilbake igjen – og kanskje også Herrera/og eller Matic.

Da vi lørdag fikk vite hvilke spillere som reiste sørover, var Matic med i troppen – men ikke Herrera.

Juan Mata og Jesse Lingard trente på fredag, men er tydeligvis ikke helt klar igjen. Alexis Sánchez, Phil Jones, Matteo Darmian og Antonio Valencia er også utilgjengelige.

Dommeren

Jon Moss dømmer storkampen.

Han får med seg Simon Bennett og Marc Perry på linjene, mens Martin Atkinson er fjerdedommer.

Det er ikke så ofte Moss får storkampene i ligaen mellom topp seks-ligaene, dette er hans første denne sesongen, men han dømt en del storoppgjør i andre turneringer denne sesongen (Chelsea-City i Community Shield, Arsenal-Tottenham og Chelsea-City (finale) i ligacupen).

Moss har dømt United ved fire anledninger denne sesongen, og det har endt med tre seiere og en uavgjort. Kampene han har dømt er Burnley borte (2-0-seier), Everton hjemme (2-1-seier), Huddersfield hjemme (3-1-seier) og Burnley hjemme (2-2).

Moss tildelte United straffespark både borte mot Burnley (Pogba-bom) og Everton hjemme (Pogba-bom, men franskmannen scoret på returen), og han bemerket seg ellers med å gi Rashford rødt kort i en duell med Phil Bardsley i den første Burnley-kampen (bildet under).

Moss har dømt Arsenal fire ganger denne sesongen – det har endt med to seiere og to tap for The Gunners.