Kampen vi har aller mest lyst til å vinne

PREVIEW: Ole Gunnar Solskjærs United får besøk av erkerivalen.

Manchester United v Liverpool

Stadion: Old Trafford.
Avspark: Kl. 15.05 (skandinavisk tid), lørdag 24. februar.
Dommer: Michael Oliver (mer info nederst i saken).
Her kan du se kampen på TV: TV 2 Sport Premium + TV 2 Sport 1 (Norge), TV3+ (Danmark) og Viasat Sport Premium (Sverige).

Søndag ettermiddag får Manchester United besøk av Liverpool på Old Trafford.

Det er en kamp som betyr svært mye for begge lag.

United kjemper om å klare en topp fire-plassering, og er nok lite lystne på å gi fra seg fjerdeplassen allerede i den første serierunden etter å ha overtatt den.

Liverpool kjemper om ligagullet, og må unngå tap for å beholde initiativet.

LES OGSÅ: De Gea i 100 mot Liverpool?

Forhåpentligvis går det som i fjor, da Marcus Rashford senket scouserne.

United har vunnet 11 av de siste 14 hjemmekampene mot Liverpool i ligaen.

Bare City og Chelsea (seks hver) har vunnet flere Premier League-kamper på Old Trafford enn Liverpool (fem), så det er uansett ikke slik at alle statistikker peker i retning United, akkurat – det er også verdt å nevne at det ble tap de to siste gangene Liverpool kan sies å ha vært i en tittelkamp.

Først da vi tapte 1-4 i 2008/09, og så da David Moyes’ United ble smadret 0-3 på Old Trafford i 2013/14 – før heldigvis Liverpool til slutt snublet i tittelkampen – ganske bokstavelig talt.

Har du sett siste episode av «Olé, Ole!»? 

Manchester United

På 13 kamper under Ole Gunnar Solskjær har United vunnet elleve kamper, spilt uavgjort én kamp og tapt én kamp.

Ingen har vært bedre enn United siden Solskjær tok over, men i forrige hjemmekamp mot kvalifisert motstand – mot PSG – så gikk det galt. Begge de to kampene som ikke har blitt seier, har funnet sted på Old Trafford.

Samtidig har vi vunnet toppkamper mot Spurs, Arsenal og Chelsea på bortebane, så Solskjærs resultat mot god motstand er uansett svært god.

Forsvarstrioen Matteo DarmianAntonio Valencia og Marcos Rojo har vært ute med skader, men det er lite som tyder på at de ville vært spesielt aktuelle til denne kampen uansett.

Det vil nok derimot Anthony Martial og Jesse Lingard være om de er skadefri, og troen er størst når det gjelder førstnevnte, mens det også er et lite håp om at Lingard kan bli klar.

Hvis ikke er nok både Juan Mata, Alexis Sánchez og Romelu Lukaku lystne på spilletid fra start, mens fjorårets helt mot Liverpool – Marcus Rashford – sannsynligvis er helt selvskreven.

Det blir neppe noen endringer på midtbanen eller i buret heller, mens det i forsvar blir litt spennende å se hvem som spiller sammen med Victor Lindelöf. Chris Smalling gjorde det godt mot Chelsea, mens også Eric Bailly og Phil Jones har gjort gode kamper under Solskjær.

Liverpool

Titteljaktende Liverpool har ikke vært fullt så overbevisende i 2019 som i andre halvdel av 2018, selv om det langt fra er noen krise.

Cuptapet borte mot Wolverhampton lever de nok godt med, men tap mot City, uavgjort hjemme mot Leicester og uavgjort borte mot West Ham svir nok litt mer. Forhåpentligvis kan United sørge for en enda større nedtur ved å vinne søndagens kamp.

Bare Tottenham har plukket flere poeng enn Liverpool på bortebane denne sesongen, men Liverpool har ikke vunnet sine siste sju kamper mot lag som på kamptidspunktet har vært topp fire-lag, ifølge Opta.

Samtidig har de altså bare tapt én ligakamp denne sesongen, så det er all grunn til å ta dem på alvor.

Joe Gomez og Alex Oxlade-Chamberlain er definitivt ute for Liverpool, mens Dejan Lovren også er svært usikker. Stopperkollega Virgil van Dijk er derimot tilbake på laget etter å ha vært suspendert mot Bayern i midtuka.

USIKKER: Dejan Lovren.

Jürgen Klopp snakket på sin pressekonferanse om Ole Gunnar Solskjær og alle forandringene i United siden sist lagene møtte hverandre.

– Kan du i det hele tatt se for deg at de henter inn en annen nå, og så taper den nye manageren en kamp? Han fortjener det [å få jobben permanent, journ.anm.] 100 prosent. Starten må jo være en av de beste startene noensinne. Jeg er veldig glad på hans vegne. Det er ikke nødvendigvis godt nytt for oss alle, men for United-fansen er det jo briljant.

– De har hentet tilbake alt det Sir Alex Ferguson stod for, og det gjør dem til en trussel igjen. De har virkelig kommet seg tilbake på vinnersporet.

– Mot slutten så var det vanskelig under Mourinho. Så fant de en løsning, en løsning som har fungert. Med Ole har alt forandret seg. Se på Paul Pogba og alle de offensive spillerne. De var gode før også, men nå har de selvtillit og spiller til potensialet sitt. Denne gangen hjalp det tydeligvis med et managerskifte.

– De kan forsvare seg dypt og presse høyt. De har alt. Det er ganske sannsynligvis at kampen søndag blir som Chelsea v United var – de første 20 minuttene der – begge lag presset hverandre over hele banen.

Dommeren

Michael Oliver har fått ansvaret for søndagens storkamp.

Han har med seg Stuart Burt og Simon Bennett på linjene, mens Andre Marriner skal være fjerdedommer.

Oliver har dømt United ved to anledninger denne sesongen – først da vi tapte borte mot West Ham under Mourinho, og så i 5-1-triumfen mot Cardiff da Solskjær debuterte som Manchester United-manager.

Forrige gang Oliver dømte på Old Trafford var i desember 2017, da United tapte derbyet mot Manchester City.

Han har dømt 32 fotballkamper hittil denne sesongen, og har delt ut 112 gule kort (3,5 i gjennomsnitt per kamp) og 6 røde kort (0,19 per kamp).

Fire av kampene han har dømt, har involvert Liverpool, og Liverpool har vunnet alle disse kampene. Det gjelder 2-0-seieren borte mot Crystal Palace, 2-1-seieren borte mot Tottenham, 1-0-seieren borte mot Huddersfield og 5-1-seieren hjemme mot Arsenal.