Et møte mellom gamle kjente

PREVIEW: Det du trenger å vite før ligacupkampen mot Derby.

Manchester United v Derby County

Stadion: Old Trafford.
Avspark: Kl. 21.00 (skandinavisk tid), tirsdag 25. september.
Dommer: Stuart Attwell.
Her kan du se kampen på TV: Viasport 1 (Norge), Viaplay (Danmark), Eurosport Player (Danmark).

Det er klart for sesongens første hjemlige cupkamp for Manchester Uniteds del.

I Mourinhos første sesong vant vi ligacupen, mens vi i fjor var tapende finalist i FA-cupen. Nå starter veien til Wembley igjen.

Motstander er Derby County, som vi møtte på veien til fjorårets FA-cupfinale – da vant United 2-0 etter sene mål fra Romelu Lukaku og Jesse Lingard.

Lingard har selv spilt for Derby, på lån, men det er likevel ikke akkurat den relasjonen som det vil skrives mest om før kampen. Ei heller er det Lee Grants betydelige fortid i Derby.

Det er nok heller José Mourinhos forhold til Frank Lampard.

Det kan ikke være mange spillere som har betydd mer enn Frank Lampard for José Mourinho i hans managerkarriere, eller mange managere som har betydd mer enn José Mourinho for Frank Lampard.

Nå har Lampard lagt opp, og etter noen år med jobbing som TV-ekspert, tok han Derby County-jobben i sommer.

Den ansettelsen har nå ført ham til et møte med sin tidligere manager, mannen som var hans sjef ved to av sine tre ligagull.

Hvem vinner det oppgjøret, tro?

GOALGETTER: Frank Lampard scoret et heldig mål i ordinær tid mot United i Champions League-finalen i 2008, før han også scoret i straffesparkkonkurransen. Heldigvis vant United likevel.

Vi minner forresten om at det er noen nye regler i årets ligacup, noe som blant annet innebærer at det uansett ikke blir noen ekstraomganger – vi går rett til straffesparkkonkurranse om det står uavgjort når dommer blåser av kampens andre omgang.

Les mer om både den og andre regelendringer her.

PS. Dette er ikke den eneste United-relaterte kampen som spilles tirsdag. Liam Miller-minnekampen spilles også – den blir sendt gratis via Facebook Live fra klokka 15.30 (skandinavisk tid), og skal også sendes på Youtube. Se de herlige kamptroppene her.

Manchester United

José Mourinho har ført oss til tre finaler så langt i sin tid som Manchester United-manager.

Kanskje blir det flere denne sesongen, og i så fall kan det være en god start å slå Derby County.

Vi slet med å bryte ned Derby i fjor, og det United viste mot Wolves var ikke veldig imponerende. Kanskje slår United nå tilbake med forrykende angrepsspill og solid forsvarsspill?

Ander Herrera er tilbake fra skade, mens midtbanekollega Nemanja Matic er tilbake fra suspensjon. Sannsynligvis er også Phil Jones tilgjengelig, siden José Mourinho sa at bare Marcos Rojo er ute med skade for øyeblikket. Marcus Rashford soner den tredje og siste kampen av suspensjonen sin.

Diogo Dalot er ventet å starte, og det er ventet flere endringer også. Martial er sannsynligvis en startkandidat, Ashley Young likeså, og det er også ventet at det blir et keeperbytte – Sergio Romero er etter alt å dømme først i køen, mens Lee Grant nok er svært lysten på å få spille mot gamleklubben Derby.

Kanskje får vi også se en av unggutta som vanligvis spiller aldersbestemt fotball?

Derby County

– Det vil bli fint å se ham, og å møte et av lagene hans. Vi må gi alt.

Det sa Frank Lampard om det å møte Mourinho. De har nylig snakket sammen på telefon, men det var ikke Uniteds kamp mot Derby som stod på agendaen – United-manageren ringte nemlig for å gratulere Lampard med at han har fått sin tredje datter.

United har nok ingen planer om å gi Lampard avansement i gave, men Derby kommer nok ikke til å gi seg så lett heller. Det gamle storlaget har startet sesongen ganske godt, og ligger for øyeblikket på en play-off-plass i Championship. Lampard har absolutt fått en god start på managerkarrieren, og virker å ha fått fansen på sin side siden kvaliteten på fotballen har fremstått bedre enn under Gary Rowett, som ledet laget på Old Trafford sist sesong.

På seks bortekamper (alle turneringer) står Lampards Derby med fire seiere og to tap. De har slått Oldham og Hull på veien til tredje runde av ligacupen.

George Evans og Curtis Davies mangler for gjestene med skader, mens Tom Lawrence (en av spillerne som har sett vesentlig bedre ut under Lampard) soner den siste kampen av en suspensjon, og han går altså glipp av returen til gamleklubben.

Mason Mount (innlånt fra Chelsea) har imponert stort denne sesongen, og er ventet å være kanskje Derbys aller fremste offensive våpen mot United.

MANGLER FOR DERBY: Tom Lawrence.

Litt oppløftende statistikk:

  • United har fire seiere på rad mot Derby.
  • Vi har også fire hjemmeseiere på rad mot The Rams, og i tre av disse kampene har vi scoret enten fire eller fem mål.
  • Om vi ser litt lenger bakover: Vi har vunnet sju av de siste åtte hjemmekampene mot Derby.
  • Mourinho har aldri tapt en hjemmekamp i ligacupen (men har røket ut etter straffekonkurranse – med Lampard på banen).
  • United har vunnet 14 av de siste 15 tredjerundekampene i ligacupen (Coventry i 2007/08 er unntaket).
  • United har gått videre begge gangene vi har trukket Derby i ligacupen (1970 og 2009).

Dommeren

Stuart Attwell dømmer tirsdagens kamp på Old Trafford. Den informasjonen meldes flere steder, og vi har ingen grunn til å tvile på det selv om vi ikke har sett den offisielle bekreftelsen på det.

Attwell har dømt United fire ganger tidligere, der marerittkampen mot MK Dons skiller seg ut:

  • Oktober 2011: United 2-0 Norwich
  • August 2014: MK Dons 4-0 United – ligacup
  • September 2016: Northampton 1-3 United – ligacup
  • Februar 2018: United 2-0 Huddersfield

Attwell er kanskje aller best kjent som dommertalentet som ble gjort til latter etter å ha godkjent dette målet.

Med seg på linjene har Attwell Richard West og Constantine Hatzidakis, mens Jon Moss er fjerdedommer. Like viktig kan det fort være at Andre Marriner er kampens videodommer, assistert av Matthew Wilkes.

KAMPLEDER: Stuart Attwell.