Preview: Ventetiden er over!

Et United-lag som er sultne på ligagull nummer 20 starter sesongen mot West Bromwich Albion på the Hawthorns.

Publisert Sist oppdatert

Søndag er det 84 dager siden United løftet ligapokalen. Ikke en hvilken som helst pokal heller – troféet var det nittende i rekken, og med det passerte De røde djevlene Liverpool og ble Englands mest suksessrike lag. Tolv ligatitler har det blitt siden Premier League startet i 1992/93. Allikevel er ikke vi mette. Om noen supportere mot formodning skulle bli lei av følelsen av å vinne troféer, er i alle fall ikke Sir Alex Ferguson det. Nå jakter han og spillerne nummer 20.

Og jakten starter søndag ettermiddag. Mot West Bromwich, som skapte trøbbel for United i fjor. West Midlands-klubben var det eneste laget som maktet å ta poeng på Old Trafford i fjor. United ledet komfortabelt 2-0 til pause, og folk lurte egentlig bare på hvor stor seieren skulle bli. Pipa fikk imidlertid en annen lyd da. To raske scoringer tidlig i andre omgang – og vips var heller spørsmålet om United skulle hale dette i land til slutt. Seiersmålet kom aldri, og Albions kunne reise hjem igjen med ett poeng. Det er mer enn hva klubber som Chelsea, Manchester City, Arsenal og Liverpool klarte.

WEST BROMWICH

Hvordan West Brom har gjort det i årets pre-season er kanskje ikke det som har skapt overskrifter i norsk presse, men også Baggies har vært i Nord-Amerika for å forberede seg til sesongen. Der endte det med tap mot San Jose Earthquakes og seire mot Ventura County Fusion og Portland Timbers. Etter det fulgte tre treningskamper mot lag fra lavere divisjoner i England, som endte med én seier, én uavgjort og ett tap. 0-3-tapet mot Rochdale. Pre-season ble avsluttet med to uavgjortoppgjør mot utenlandsk motstand i form av Olympiakos og Parma.

Det har vært en del utskiftninger hos Roy Hodgson i sommer, men stallen er av omtrent samme kvalitet som i fjor. Blant annet har både første- og andrekeeperen forsvunnet. Scott Carson og Boaz Myhill har imidlertid blitt erstattet av X-Red Ben Foster, som har kommet på lån fra Birmingham, og Marton Fulop. Zoltan Gera har gradvis fått mindre spilletid i Fulham, og prøver nå lykken på the Hawthorns. Peter Odemwingie var en åpenbaring i fjorårets Premeir League – nå har Shane Long kommet for å støtte nigerianeren på topp.

Odemwingie har slitt med ankelen den siste tiden, men skal være friskmeldt til oppgjøret. Andre spillere som har hatt skadeproblemer, men som ser ut til å bli kampklare, er Youssouf Mulumbu, Jerome Thomas og Paul Scharner. Steven Reid er tvilsom, men sett bort fra det ser det ut som om Hodgson kan velge fra en nærmest skadefri tropp.

UNITED

Sesongoppkjøringen til United har vært upåklagelig. USA-turnéen ble gjennomført med fem seire på fem kamper og småpene 20-3 i målforskjell. Det inkluderer også en ørliten revansje for Barcelona, som ble slått 2-1 i Washington. Generalprøven kom imidlertid først mot Manchester City i Community Shield sist søndag. United lå under 0-2 til pause – da valgte Sir Alex Ferguson å sende inn ungguttene. Det angrer han ikke på i ettertid. Da Nani utnyttet Vincent Kompanys flause på overtid og satte ballen i nettmaskene, sørget han også for nok en seier helt på tampen av kampen mot de lyseblå.

Men det er først nå sesongen starter for alvor. City-kampen var «kun» den beste oppladningen man kunne drømme om. Det er enkelte spillere som sliter med skader, men ingen er av det alvorlige slaget. Javier Hernandez er rundt ti dager unna full trening, mens Darren Fletcher og Antonio Valencia skal komme få kamptrening hos reservene mandag. Patrice Evra måtte melde forfall for Frankrike i midtuka, og anses som tvilsom til søndagens oppgjør.

STATISTIKK

  • United har sju strake ligaseire borte mot West Bromwich, en rekke som strekker seg tilbake til 1984.

  • West Bromwich holdt nullen kun to ganger i Premier League i fjor.

  • United scoret flere mål med hodet enn noe annet Premier League-lag i 2010/11 (18).

  • Uniteds totaltstatistikk borte mot West Bromwich: 18 seire, 3 uavgjorte, 28 tap.

  • Fjorårets tilsvarende oppgjør: West Bromwich 1-2 United

DOMMEREN

Mike Jones dømmer morgendagens oppgjør. Mannen er mest kjent for å ha godkjent Darren Bents badeballscoring for Sunderland mot Liverpool i 2009. Jones har dømt United i ligaen fire ganger tidligere – blant annet uavgjortresultatet mot nettopp WBA på Old Trafford i fjor. De tre andre har endt med seier. Jones har vært Premier League-dommer siden 2008.

LIVE-OPPDATERING/SCORINGSVARSEL

Om du ikke skulle ha mulighet til å få med deg overføringen av kampen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2229, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og i tillegg en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2229.

TERMINLISTA PÅ MOBIL

Ønsker du full kontroll på når United spiller? Her kan du laste ned terminlista til din telefon.

Powered by Labrador CMS