«Ronnie» er tilbake

Cristiano Ronaldo (her i aksjon sist spanske Villarreal besøkte Old Trafford, i 2005) er tilbake når Uniteds regjerende Champions League-mestere onsdag kveld tar imot "De gule ubåtene" til høstens første gruppespillkamp.

Publisert Sist oppdatert

Portugiseren viser seg dermed frem i United-trøyen for første gang siden Champions League-finalen i Moskva for snart fire måneder siden.

Siden den gang har han rukket både å spille EM-fotball for Portugal og å legge seg under kniven for å få bukt med et ankelproblem. Likevel, det som sitter best igjen i United-fans' minne, er utvilsomt hans åpenlyse sommerflørt med barndomsheltene Real Madrid. Hvilke utslag det vil gi når han nå igjen trekker i United-drakten, er det ikke godt å spå noe om, men forhåpentligvis vil han bli hyllet slik han fortjener. Og da tenker vi utelukkende på alle hans fantastiske bidrag i Det rødes tjeneste. Ingen – og aller minst Manchester United – vil være tjent med at Cristiano Ronaldo blir frosset ut av klubbens egne tilhengere. Tvert imot skal man være sjeleglade for at verdens beste fotballspiller nå er tilbake, for han har utvilsomt vært sårt savnet i sesonginnledningen.

Uavgjort i ligaåpningen, seier (mot Portsmouth), og deretter nederlag mot Zenit St. Petersburg – ja, til og med mot Liverpool, er selvsagt langt under pari for en klubb som tar mål av seg til (minst) å gjenta fjorårssesongens dobbeltbragd. Nå er det selvsagt altfor tidlig å trekke noen konklusjoner, men det er urovekkende å se laget tape kamper fordi motstanderne både løper og kjemper mer, slik vi så det på Anfield.

Slår tilbake?

I kveld er det imidlertid ikke Premier League-, men Champions League-poeng som står på spill, og da er det like greit – først som sist – å benytte anledningen til å slå tilbake etter den svake forestillingen for fire dager siden. Fra flere hold er det antatt at rødtrøyene nærmest vil cruise gjennom et gruppespill hvor Aalborg BK, Celtic og kveldens gjester, Villarreal, utgjør motstanderne. Vel, på papiret ser gruppen utvilsomt overkommelig ut, men de nødvendige poengene må uansett inn på kontoen før et eventuelt avansement er i boks. Og med hjemmefordel bør poengfangsten starte allerede i kveld, hvis ikke er United kommet skeivt ut fra start.

Skader og karantener

Vi skulle selvsagt ha ønsket oss en komplett spillertropp foran et slikt viktig oppgjør, men det så heldige er vi ikke. To mann som definitivt må stå over, er Paul Scholes og Michael Carrick. Scholes soner én kamps karantene for sitt idiotiske røde kort i UEFA Supercupfinalen mot Zenit St. Petersburg for to og en halv uke siden, mens Carrick brakk et bein i foten under lørdagens forglemmelige forestilling på Anfield, og er ute i fire til seks uker. Uhyre bittert for spilleren selv, mest av alt fordi Liverpool-kampen markerte hans tilbakekomst etter en måned på sidelinjen med ankelskade. Vi setter samtidig et stort spørsmålstegn bak beslutningen om å beholde ham på banen i det kvarteret som gikk mellom skadesituasjonen og pausen. Akkurat det trekket kan herrene på United-benken neppe si seg spesielt fornøyde med.

Det samme gjelder for Patrice Evra, som ble liggende nede etter sitt skallekrasj med ….. i første omgang. "Paddy" var tydelig rystet, men fullførte kampen. Nå viser det seg at han pådro seg en lettere hjernerystelse, og dermed er muligens han også ute av kveldens kamp.

Som om ikke alt dette skulle være elendighet nok, er lørdagens debutant, Dimitar Berbatov, usikker etter å ha pådratt seg en smell kneet.

Det er i slike stunder det er ekstra godt å kunne annonsere en skadefri Cristiano Ronaldo. Hvorvidt han er blant de elleve, eller om han starter på benken, gjenstår imidlerti å se. Vårt private tips – som dessverre bare sjelden er til å stole på – er at SAF velger alternativ to her. Det samme tror vi han gjør med Manucho. Angolaneren er endelig skadefri og klar til å starte United-karrieren, ni måneder etter at han overraskende skrev under fra Luanda-klubben Petro Atlético.

Foreløpig tropp: Van der Sar, Kuszczak, Foster, Brown, Neville, R. Da Silva, Ferdinand, Vidic, Evans, O'Shea, Evra, F. Da Silva, Ronaldo, Nani, Hargreaves, Anderson, Possebon, Fletcher, Park, Giggs, Tevez, Rooney, Berbatov, Manucho, Welbeck.

KVELDENS GJESTER

Hva så med Villarreal? Vi vet at de holdt United til 0-0 i begge gruppespilloppgjørene da de møttes for tre sesonger siden, og vi vet at de kvalifiserte seg til årets turnering gjennom å kapre andreplassen bak Real Madrid i fjorårets La Liga. Videre åpnet de årets ligasesong med 1-1 på bortebane mot Osasuna, og fulgte opp i helgen med 1-0-seier over Deportivo la Coruña, hjemme på El Madrigal.

Likevel kunne spanjolene utvilsomt ha tenkt seg en sunnere stall foran turen til Old Trafford.

Skadesituasjonen

Dessverre, eller kanskje vil skal si heldigvis, kommer Villarreal eksempelvis til Manchester uten målfarlige Giuseppe Rossi. Den lille italieneren, som til manges overraskelse fikk forlate Old Trafford for vel et år siden, ble skadet i ligaåpningen, og er ennå ikke restituert. Heller ikke Nihat Kahveci, fjorårets toppscorer, var ombord da "Den gule ubåten" dukket opp i Manchester på tirsdag formiddag. I likhet med sin spisspartner, sliter tyrkeren med en skade i låret.

Troppen: Viera, López; Venta, Gonzalo, Godin, Cygan, Ángel, Capdevilla, Fuentes; Senna, Edmilson, Eguren, Pires, Santi, Cazorla, Fernández, Ibagaza, Bruno, Cani; Franco, Llorente.

Powered by Labrador CMS