Kun seier er godt nok

PREVIEW: Kan United få fart på sesongen sin ved å slå Sunderland på søndag?

Publisert Sist oppdatert

Serieåpningen endte som kjent med katastrofetap mot Swansea hjemme på Old Trafford, men nå er det duket for ny kamp, og nye muligheter på Stadium of Lights i Sunderland.

United trenger en seier, ikke bare for å koble seg på topplagene igjen, men for å få sesongen ordentlig i gang. Wayne Rooney sa etter tapet mot Swansea, at «sesongen vår starter mot Sunderland», og forhåpentligvis får han rett.

United – Folksom sykestue

Men det er fortsatt slik at United nesten har flere spillere ute med skade enn de som er tilgjengelig. I første seriekamp manglet hele ni spillere som ellers ville vært med å kjempe om en plass i startelleveren.

Tallet er nå nede i syv, men det er fortsatt stygge tall, noe Louis van Gaal gjorde helt klart på fredagens pressekonferanse. Michael Carrick, Herrera, Evans, Shaw, Marcos Rojo (arbeidstillatelse) og Fellaini kunne trolig alle ha vært med fra start, men de vil ikke være tilgjengelige, i tillegg til at Danny Welbeck, Rafael og Valencia er tvilsomme.

Ingen av de tre nyinnkjøpte spillerne kan altså være med på søndag, men det er likevel positivitet å spore. Robin van Persie er nemlig tilbake igjen, og nederlenderen kan være på banen fra start søndag kveld.

Ellers er trolig også James Wilson med i kamptroppen, etter å ha trent med førstelaget hele uken.

Sunderland – Selvsikkerheten råder

Selv om Sunderland bare klarte 2-2 mot West Bromwich i sesongåpningen, er laget fulle av selvtillit om vi skal tro Lee Cattermole.

Sunderland v Manchester United - Premier League
MINNER: Adnan Januzaj feirer et av sine to mål mot Sunderland på bortebane, høsten 2013.

Midtbanespilleren sa fredag at han er helt sikker på at Sunderland kan vinne mot United, og hvilket som helst annet lag i Premier League, og at de ikke føler noen som helst grunn til å frykte det laget Louis van Gaal kommer med.

Han kan ha et poeng, for de siste tre kampene (en seriekamp, to ligacup) United har spilt mot Sunderland, er det laget fra nordøst som har kunnet slippe jubelen løs ved kampslutt.

Senest i mai, da Sebastian Larsson scoret kampens eneste mål på Old Trafford, og med det sendte Sunderland vekk fra nedrykksstriden.

Emanuele Giaccherini er fortsatt ute med skade, men de røde- og hvitstripede får tilbake både Billy Jones og Santiago Vergini i forsvaret sitt til kampen.

Verdt å merke seg:

– United har ikke tapt de første to kampene i serien siden Premier League ble stiftet i 1992-93, da Sheffield United og Everton slo oss.- United vant 10 ganger på bortebane sist sesong, og kun Arsenal vant fler.
– United har bare tapt en av de siste syv bortekampene sine (PL).
– Wayne Rooney er bare en scoring unna å tangere Thierry Henrys antall mål i Premier League (175).
– Sunderland har møtt United på hjemmebane 13 ganger i Premier League, og kun en eneste gang har de holdt nullen.

Powered by Labrador CMS