Tre poeng og ny smultring?

PREVIEW United har gått to kamper uten seier, men håper å fortsette den gode trenden i ligaen med tre poeng og null baklengs.

Publisert Sist oppdatert

Etter den sure CL-exiten for Real Madrid var det tilbake til hverdagen i England og United måtte ta opp hansken da de møtte Chelsea hjemme på Old Trafford i FA-cupen. Etter en drømmestart med to scoringer måtte imidlertid slitne United-ben ta til takke med omkamp. Nå venter Reading i nok en hjemmekamp hvor United-fansen vil kreve tre poeng i jakten på ligatittelen.

Reading sliter i andre enden av tabellen hvor de ligger à poeng med jumbo QPR. Tidligere denne uken sparket klubben manager Brian McDermott, noe Ferguson reagerte kraftig på. Mannen som skal forsøke å utgjøre mirakler på Old Trafford lørdag kveld er Eamonn Dolan som har blitt gitt ansvaret inntil videre. United og Sir Alex Ferguson har imidlertid god statistikk når det gjelder å møte lag med nyansatte managere. Reading trenger så absolutt all den hjelpen de kan få og har ikke tatt poeng siden seieren mot Sunderland 2. februar.

Tidligere denne sesongen har United og Reading møttes ved to anledninger. Først i en syvmålsthriller på Madjeski hvor hjemmelaget nektet å gi opp håpet om poeng, men hvor serielederen til slutt tok siste stikk og vant knepent 4-3. Lagene møttes også i FA-cupen så sent som i februar hvor United vant 2-1 etter mål av «super-sub» Nani og Javier Hernandez.

United

Nå er det fullt fokus på hjemlig liga og cup som gjelder for United og lørdagens hjemmekamp mot Reading må være et oppgjør hvor én skal kunne forvente tre poeng. Selv om laget nå har gått to kamper uten seier har de en fin rekke i ligaen. United har vunnet fem kamper på rad, unngått tap siden november og holdt nullen de siste fire.

Nani (hamstring) og Phil Jones (ankel) ble bekreftet som utilgjengelige av Ferguson på pressekonferansen fredag. I tillegg er Paul Scholes fortsatt ute med kneskade. Ferguson valgte å rotere på laget mot Chelsea, men fortsatt kjente flere av spillerne Real-kampen i beina. Det har gått sport i å tippe skottens lag denne sesongen, men det er nærliggende å tro at det beste mannskapet sendes utpå med tanke på at det er hele to uker til neste kamp.

FORMEN – Uniteds 5 siste

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

10. mar

Chelsea

FA

H

2-2

05. mar

Real Madrid

CL

H

1-2

02. mar

Norwich

PL

H

4-0

23. feb

QPR

PL

B

2-0

18. feb

Reading

FAC

H

2-1

V: 3

U: 1

T: 1

Mål: 11-5

Reading

Laget sliter som nevnt i bunnen av Premier League og må be til høyere makter om at det nylige managerbyttet gir ønsket effekt. Reading står med fire tap på de fem siste og har for øyeblikket fire poeng opp til sikker plass. Av potensielle trusler bør United allerede være advart om Adam Le Fondre som scoret i 4-3 kampen på Madjeski i desember og har notert seg for totalt ti mål i år.

I sin første kamp som manager må Eamonn Dolan blant annet klare seg uten Adam Federici (ankel), noe som betyr at tredjekeeper Stuart Taylor vil få sjansen igjen. Vingen Jimmy Kebe (lyske) er også ute, mens Pavel Pogrebnyak soner sin tredje kamp for rødt kort. Jason Roberts (hofte) er ute for resten av sesongen.

FORMEN – Readings 5 siste

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

09. mar

Aston Villa

PL

H

1-2

02. mar

Everton

PL

B

1-3

23. feb

Wigan

PL

H

0-3

18. feb

Manchester United

FA

B

1-2

09. feb

Stoke

PL

B

1-2

V: 0

U: 0

T: 5

Mål: 4-12

Statistikk

  • «The Royals» har ikke slått United siden 1927 da de slo ut de røde av FA-cupen.

  • United har tatt tre poeng i 14 av de siste 16 kampene i ligaen.

  • Reading har slått færrest pasninger av alle lagene i Premier League og har en treffprosent på 69 prosent til sammenlikning med United som treffer på 86 prosent av pasningene.

  • Robin van Persie har kun scoret ett mål siden slutten av januar.

  • Reading er det fjerde beste laget til å omsette sjanser til mål med 15 prosent. United er best med 21 prosent.

Dommeren

Mark Clattenburg er mannen som skal holde orden på Old Trafford lørdag kveld. Hittil denne sesongen har pipeblåseren gitt ut 76 gule kort og seks røde på 28 kamper. Clattenburg dømte United i 4-1 seieren over Fulham i januar og i ligakampen mot Chelsea. Den gangen gjorde han en rekke feil, noe som førte til at han blant annet ble truet av John Obi Mikel. Da lagene møttes igjen noen dager senere, hadde United-fansen med seg bannere der det sto «Clattenburg, Referee, Leader, Legend».

LIVE-OPPDATERING/SCORINGSVARSEL

Om du ikke skulle ha mulighet til å få med deg overføringen av kampen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2242, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og i tillegg en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2242.

Powered by Labrador CMS