Preview: Jakter første triumf

Manchester United har aldri slått Swansea på bortebane. Lørdag kveld kommer nok en sjanse når United besøker Liberty Stadium.

Publisert Sist oppdatert

Lørdag kveld kan Manchester United gjøre noe de aldri har greid før. De kan slå Swansea City på bortebane. I løpet av åtte forsøk står nemlig United med seks tap og to uavgjorte mot waliserne på fremmed gress – en usedvanlig dårlig statistikk tatt i betraktning suksessen United har hatt.

Det skal riktignok sies at det ikke har vært mange sjansene de røde har fått på å greie kunststykket i ‘nyere tid’. Ser man bort fra to forsøk på tidlig 80-tall (en uavgjort og ett tap), må man helt tilbake til 30-tallet for å finne oppgjørene mellom Swansea og United, da begge lagene spilte i den nest øverste divisjonen.

Nå, snart 29 år siden forrige møte mellom klubbene, har United endelig muligheten til å bryte ‘forbannelsen’, og slå Swansea på bortebane. Med tanke på hva Swansea har vist på hjemmebane denne sesongen, er det imidlertid langt i fra noen selvfølge at de røde djevlene skal ta med seg tre poeng fra Liberty Stadium.

Swansea

Swansea sikret seg plassen i årets Premier League gjennom en tredjeplass på Championship-tabellen, og påfølgende play-off suksess mot Nottingham Forest og Reading. Dette er kun andre gang i klubbens historie at de er oppe på øverste nivå i engelsk fotball. Forrige gang (1981-83) varte eventyret i to sesonger, og i den første av sesongene sjokkerte de fotballøya, slo klubber som United, Liverpool, Leeds og Tottenham, og endte på en sjetteplass på tabellen.

Også denne sesongen har Swansea imponert med prestasjonene på øverste nivå – spesielt på hjemmebane. På fem hjemmekamper har det blitt tre seiere og to uavgjorte, med en sterk målforskjell på 8-1. På bortebane har det gått tyngre for svanene, hvor det kun har blitt to poeng på seks kamper. Det skal dog sies at Swansea har besøkt lag som City, Chelsea, Arsenal og Liverpool (hvor de faktisk greide 2-2), så at det kun er blitt to poeng på bortebane hittil, kan ikke karakteriseres som noe annet enn forventet.

Lørdag er det snakk om hjemmebane for Swansea, og selv om det er de regjerende mesterne som kommer på besøk, har manager Brendan Rodgers tro på at Swansea kan få med seg noe fra kampen.

– Vi har et veldig høyt ønske om å gjøre det godt, og det blir spennende å bryne seg mot et lag med så fantastiske spillere, sier manageren til klubbens hjemmesider.

– Vi forstår oppgaven som møter oss. Det er en stor kamp for oss, men vi har god selvtillit, og tro på at om vi spiller på vårt beste, så kan vi få med oss et positivt resultat.

Rodgers kan mønstre en tilnærmet skadefri tropp foran møtet med United. Kun Steven Caulker og ex-red Alan Tate – som var i United-systemet 2000 og 2004, uten å få spilletid på førstelaget – er ute med skader.

United

Manchester United har siden tapet mot Manchester City vunnet fire strake seiere uten å slippe inn mål, noe som er den lengste perioden United har gått uten baklengs siden sesongen 2008/09. Angrepsspillet har kanskje ikke vært like sprudlende som i starten av sesongen, men den defensive tryggheten er ut til å være på vei tilbake.

Og den gode defensive formen må holdes opp om United skal henge med i kampen om tittelen. Med fem poeng opp til nabo City, blir hvert poeng viktig i kampene som kommer, og forhåpentligvis vil de lyseblå avgi poeng før United gjør det. Bak United jager Newcastle og Chelsea henholdsvis ett og fire poeng bak.

Sir Alex Ferguson hadde dårlige nyheter å komme med på fredagens pressekonferanse, da han fortalte at Tom Cleverley er ute helt til juletider. Også Michael Owen må belage seg på et tilsvarende skadeavbrekk, etter at han pådro seg en strekk i ligacupkampen mot Aldershot.

I tillegg til de to nevnte, mister også Danny Welbeck og Chris Smalling helgens kamp. På den positive siden er Ashley Young tilbake i full trening, og klar til kamp.

Dommeren

Mike Dean skal lede oppgjøret på Liberty Stadium, noe som blir hans første United-kamp denne sesongen. Dean har dømt United flere ganger tidligere, blant annet i det famøse 1-2-tapet mot Chelsea i april 2010, da han godkjente minst et par mål som aldri skulle vært godkjent.

LIVE-OPPDATERING/SCORINGSVARSEL

Om du ikke skulle ha mulighet til å få med deg overføringen av kampen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2229, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og i tillegg en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2229

TERMINLISTA PÅ MOBIL

Ønsker du full kontroll på når United spiller? Her kan du laste ned terminlista til din telefon.

Powered by Labrador CMS