Førjulstur til «The land of Dragons»

OPPDATERT PREVIEW: United står med fem strake seiere i serien. Skal den gode trenden fortsette da Fergusons mannskap søndag tar turen til Wales?

Publisert Sist oppdatert

Etter at Fergusons tropper tapte for Norwich den 17. november, har det gått slag i slag. Fasiten når julen snart ringes inn er fem seiere på fem kamper, og en småpen sekspoengsledelse på toppen av tabellen.

Neste utfordring for de røde er Swansea borte på Liberty Stadium, et sted United kun har gjestet én gang tidligere. Helt frem til 2005 spilte Swansea på Vetch Field, og der slo United dem aldri.

Fjorårets bortekamp mot «Svanene» endte med 1-0 seier til United, etter at Chicharito scoret kampens eneste mål tidlig i første omgang. I returmøtet på Old Trafford sto Paul Scholes og Ashley Young for målene i 2-0-seieren.

Swansea er likevel ikke tapt bak en vogn, og selv om de rykket opp i det mest prominente selskapet så sent som i fjor, spiller de som om de hører hjemme der. I løpet av sine 18 måneder i Premier League har de slått lag som Arsenal, Manchester City og Liverpool, og spilt uavgjort mot Chelsea og Tottenham.

De har altså enda til gode å ta poeng fra United i Premier League, men kommer neppe til å gi seg uten kamp på søndag.

Behov for spansk magi

Swansea kom til kort mot Tottenham forrige helg, men ble på ingen måte feid av banen da Spurs dro hjem en knepen 1-0-seier på White Hart Lane. Runden før gikk de også på et tap – denne gangen hjemme mot Norwich. På tross av to strake tap, hadde de før disse kampene seks strake seriematcher uten nederlag, og Michael Laudrups gutter ligger i skrivende stund på en 10. plass.

Det er ingen hemmelighet hvem Swansea er avhengige av om det skal bli poeng på søndag. Michu har vært en åpenbaring i Premier League så langt i år, og føyer seg inn i rekken av spanske midtbaneprofiler sammen med David Silva, Juan Mata, Santi Cazorla og Mikel Arteta. Michu, som kom fra Rayo Vallecano for £2 millioner i sommer, har allerede notert seg for 12 Premier League-scoringer og er med det toppscorer sammen med en ikke ukjent nederlender som står på andre siden av banen på søndag.

Før søndagens kamp er det noen spillere som er usikre i troppen til Laudrup. Førstekeeper Michel Vorm har vært ute siden møtet med City, men ryktes å være tilbake. I tillegg er det tvil rundt Pablo Hernandez, samtidig som Neil Taylor er ute resten av sesongen.

FORMEN – Swanseas 5 siste

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

16. des.

Tottenham

PL

B

0-1

12. des.

Middlesbrough

LC

H

1-0

8. des.

Norwich

PL

H

3-4

1. des.

Arsenal

PL

B

2-0

28. nov.

West Bromwich

PL

H

3-1

V: 3

U: 0

T: 2

Mål: 9-6

Fem strake

United har vært i glimrende form i det siste, og har samlet 15 poeng på de siste fem kampene. De gode resultatene har ført laget til toppen av tabellen, ett sted de også vil være over jul uansett resultat på søndag.

På de samme fem kampene, har de scoret ikke mindre enn 14 mål og mye av æren for det må tillegges samarbeidet Rooney / van Persie. Etter en litt trøblete innledning på sesongen, har Rooney våknet til liv i de siste kampene og har vært instrumentell i flere av de rødes trepoengere. Van Persie fortsetter også å score, og er som nevnt sammen med Swanseas Michu Premier Leagues toppscorer.

I tillegg begynner det å se riktig så lyst ut bakover på banen for Ferguson. Vidic fikk sine første minutter mot Sunderland, og med den gamle kapteinen tilbake er det nok mange som ser frem til mer stabilitet i den bakre fireren. Likefullt hadde ikke United vært United uten litt skadeproblematikk. Den siste uken har det blitt sådd tvil rundt både Michael Carrick, Rafael, Jonny Evans, Anderson og Nani, samt Shinji Kagawa. Så vil tiden vise hvem som faktisk er i Fergusons tropp i morgen.

FORMEN – Uniteds 5 siste

Dato

Mostander

Turn.

H/B

Res.

15. des.

Sunderland

PL

H

3-1

9. des.

Man. City

PL

B

3-2

5. des.

Cluj

CL

H

0-1

1. des.

Reading

PL

B

4-3

28. nov.

West Ham

PL

H

1-0

V: 4

U: 0

T: 1

Mål: 11-7

STATISTIKK

  • United har allerede 15 forskjellige målscorere denne sesongen.

  • Robin van Persie har enten mål eller målgivende i 13 av sine 15 kamper fra start.

  • Swansea har scoret seks mål på sine to siste hjemmekamper.

  • Av Swanseas 26 mål denne sesongen, har 25 av dem kommet fra åpent spill.

  • United var det eneste laget som hadde mer enn 50% posession i begge kampene mot Swansea i fjor.

Klubbenes eneste PL-møte på Liberty

Sesong

Res.

Målscorere

2011/12

1-0

Chicharito

FULLSTENDIG LIGASTATISTIKK MELLOM KLUBBENE (United nevnt først)

HJEMME

BORTE

TOTALT

Sp.

V

U

T

Mål

V

U

T

Mål

V

U

T

Mål

18

7

2

0

20-6

1

2

6

7-14

8

4

6

27-20

DOMMEREN

Mannen som har fått æren av å dømme søndagens match, er Michael Oliver. Oliver ble i 2007 den yngste som noen gang har dømt en kamp på Wembley, og tre år tidligere ble han også den yngste som noen sinne har ledet en Premier League-kamp.

Oliver har vært innblandet i kontroverser de siste gangene han har dømt United. I september ga han Danny Welbeck en billig straffe mot Wigan, og i mars unnlot han å gi Danny Murphy en sen straffe i 1-0-seieren over Fulham.

Så langt i år har han dømt ti ligakamper. På disse oppgjørene har han delt ut beskjedne 20 gule og ett rødt kort.

LIVE-OPPDATERING/SCORINGSVARSEL

Om du ikke skulle ha mulighet til å få med deg overføringen av kampen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2242, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og i tillegg en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2242

Powered by Labrador CMS