Tøff test mot bunnlag i nord

PREVIEW United er desperate etter poeng, men oppgjørene på Stadium of Light er aldri enkle.

Publisert Sist oppdatert

Når laget ditt tilsynelatende er ute av form finnes det vel ikke noe bedre enn å møte ligaens jumbolag?

Mye mulig, men oppgjøret på Stadium of Light mot Sunderland er neppe en kamp David Moyes og hans røde djevler ser enkelt på.

Ingen av de to lagene har akkurat vært ligaens formlag i sesongstarten. Mens Sunderland slet ekstremt i Paolo de Canios ledelse og ligger sist med kun ett poeng, har Uniteds tøffe kampprogram gitt syv poeng på de seks første kampene.

Begge lag har imidlertid tatt steg den siste uken. Under sin midlertidige manager Kevin Ball gjorde slett ikke de svarte kattene noen dårlig figur mot Liverpool til tross for tap, mens United på sin side fikk med seg et godt resultat i Ukraina i den vanskelige bortekampen mot Shakatar.

Er det én ting forrige kamp mot West Bromwich lærte oss så er det at statistikk er til for å brytes (hadde ikke slått United på 29 år). Uansett tar vi sjansen på å nevne at Sunderland ikke slått United i ligaen siden mars 1997, noe som tilsvarer 22 kamper. United har vunnet de fem siste møtene, og har heller ikke sluppet inn mål på Stadium of Light på de siste fire visittene.

United manchester_united_logo1

På Old Trafford er det èn ting som gjelder om dagen, og det er å finne tilbake til formen i Premier League. Klubben må for all del unngå tre strake ligatap nå som kritikerne har fått blod på tann. Forrige gang det skjedde var for tolv år siden.

Sist United hadde kun syv poeng på de seks første kampene var i 1989/90-sesongen da laget til slutt endte på 13. plass. Det er med andre ord på tide å kapre poeng.

Selv om laget skuffet stort mot City var det nok mange som tok tapet mot West Bromwich minst like hardt, og det virker også å ha gått inn på spillerne. Michael Carrick, Ryan Giggs, Nemanja Vidic og også manager David Moyes har innrømmet at formen ikke er der den burde være, og at alle nå må gi alt for å klatre oppover på tabellen.

Når det gjelder laget mistet Wayne Rooney kampen mot Shakatar grunnet en leggskade. Han ble erklært klar av Moyes, men står med et spørsmålstegn i margen. Rio Ferdinand er også usikker med lyskeskade, mens Tom Cleverley skal være klar.

Siste fem kamper:

  • Shakatar (b) 1-1
  • West Bromwich (h) 1-2
  • Liverpool (h) 1-0
  • Manchester City (b) 1-4
  • Bayer Leverkusen (h) 4-2

Sunderland sunderland200

Etter at Paolo di Canio fikk fyken har klubbens tidligere kaptein Kevin Ball tatt kommandoen over Sunderland-skuta på midlertidig basis. 48-åringen fikk en god start med seier mot Peterborough i ligacupen, og fikk også skryt for hvordan laget fremstod mot Liverpool, spesielt i første omgang.

Bunnlaget har, som Ball selv sa på fredagens pressekonferanse, ingenting å tape, og en sjokkseier mot en vaklende kjempe på Stadium of Light er nok akkurat hva Sunderland-laget kan trenge.

Av de svarte kattene er Fabio Borini klar til dyst igjen etter at han ikke kunne spille kampen mot hans egentlige klubb, Liverpool. Eks-United Wes Brown (legg) er antageligvis ute, og det samme gjelder Andrea Dossena (lår) og spiss Steven Fletcher (skulder). Alle er imidlertid på vei tilbake.

 

Siste fem kamper:

  • Liverpool (h) 1-3
  • Peterborough (h) 2-0
  • West Bromwich (b) 3-0
  • Arsenal (b) 1-3
  • Crystal Palace (b) 1-3

Dommeren foy_chris_small

Rutinerte Chris Foy har dømt United en rekke ganger. 50-åringen fra Lancashire har ikke dømt de røde så langt i år, men var pipeblåser ved fire anledninger i fjor.

Én av kampene Foy dømte i fjor var faktisk nettopp United mot Sunderland, da på Old Trafford. United vant 3-1 i en kamp uten både kort og straffer.

LIVE-oppdatering/scoringsvarsel

Om du ikke skulle ha mulighet til å få med deg overføringen av kampen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2242, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og i tillegg en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende meldingenUNITED STOPP til 2242.

Powered by Labrador CMS