Hvem tar første stikk?

Preview: Tirsdag kveld spiller United den første av to semifinalekamper i ligacupen. Blir det en ny borteseier i Sunderland?

Publisert Sist oppdatert

Før nyttår så det ut til at United var på vei tilbake igjen, og at sesongen kunne reddes, til tross for de elendige første månedene. Men, etter tap mot Tottenham, og FA Cup-exit mot Swansea, havnet klubben fort ut i elendigheten igjen.

Ligacupen har sålangt vært et lite lysskjær, der Liverpool, Norwich og Stoke er slått ut, uten å ha klart å score en eneste gang på United. Nå venter to tøffe kamper mot Sunderland, som siste steg før veien leder til Wembley.

Men om det skal bli finale på landslagsarenaen, må Sunderland beseires først, og med den formen United har vist på Old Trafford, kan det bli utrolig viktig å få et godt resultat i tirsdagens kamp på Stadium of Light.

Manchester United

Ligacupen ble i mange år brukt som arena der de unge spillerne i United fikk prøve seg, og da United røk 5-4 mot Chelsea så sent som forrige sesong, var Michael Keane, Scott Wootton, Nick Powell, Federico Macheda og Ryan Tunnicliffe involvert i løpet av kampen på Stamford Bridge.

David Moyes har derimot ikke gitt ungguttene mange sjanser i årets turnering, og lite tyder på at han kommer til å gjøre det denne gangen heller. På skadefronten er det mye usikkerhet akkurat nå.

Wayne Rooney og Robin van Persie er usikre, men ingen av dem har spilt noen stor rolle i denne cupen sålangt denne sesongen, og det er Javier Hernandez som har stått for flest scoringer (tre mål, pluss en målgivende).

Manchester United v Norwich City - Capital One Cup Fourth Round
TOPPSCORER: Javier Hernandez har scoret tre ganger i ligacupen denne sesongen.

Phil Jones, Ashley Young, Rio Ferdinand, Marouane Fellaini og Rafael er alle på vei tilbake fra skadene sine, men det er lite trolig at Moyes vil ta noen sjanser med noen av dem på tirsdag. I tillegg må Fabio stå over etter det røde kortet han pådro seg mot Swansea på søndag.

Unidet har allerede møtt Sunderland på Stadium of Light denne sesongen. Kampen huskes best for Adnan Januzajs første scoringer i Premier League. United lå under 1-0, da den unge belgieren snudde kampen til 2-1-seier for United med sine to mål.

Sunderland

Sunderland v Norwich City - Premier League
CUPMESTER: Wes Brown har allerede vunnet ligacupen tre ganger.

Laget fra nordøst gikk videre fra FA-cupens tredje runde i helgen som var, da de slo Carlisle 3-1, men til tross for suksess i cupene sålangt, har ikke Gus Poyet klart å lede laget opp fra bunnen i Premier League, og laget ligger fortsatt helt sist.

På tirsdag må de klare seg uten Kieran Westwood (keeper) og Carlos Cuellar, mens John O’Shea trolig også må stå over med en skulderskade han har slitt med den siste tiden.

Sunderland har kun spilt finale i denne cupen ved en anledning i 1985, da de tapte 1-0 mot Norwich, men Wes Brown vant cupen tre ganger da han var i United. Midtstopperen setter uansett å berge plassen i Premier League, langt foran suksess i cupen.

– Det ville vært fantastisk å få spille en finale, men vi møter topp motstand hver eneste uke i serien, og det er noe vi absolutt ikke vil miste, sa Brown.

Siste fem kamper:

Sunderland                         1 – 2         Manchester United (Januzaj x2)
Sunderland                         0 – 1         Manchester United (T.Bramble selvmål)
Manchester United          3 – 1       Sunderland (Van Persie, Cleverley, Rooney)
Sunderland                         0 – 1        Manchester United (Rooney)
Manchester United          1 – 0       Sunderland (W.Brown selvmål)

United har spilt 20 kamper på rad mot Sunderland uten å tape før tirsdagens kamp.

 

 

 

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS