Preview: Tottenham – United

Les deg opp på skader, form og mer før søndagens kamp på White Hart Lane.

Publisert Sist oppdatert

Det er en svært viktig kamp for Tottenham, som jager seriegull, men kampen er selvsagt også svært viktig for United.

Det er sannsynligvis den tøffeste kampen vi har igjen på programmet denne sesongen, og med seier her vil vi kunne få redusert den gjennomsnittlige lengden på negler i den blå delen av Manchester betraktelig fremover. For det er ingen tvil om at vi vil legge press på City med en seier, og det vil i tillegg kunne være stor forskjell mellom uavgjort.

Alle poeng teller.

Kampstart er 17.00 (skandinavisk tid) på White Hart Lane, og kampen sendes på TV 2 Sport Premium 1 (Norge), Viasat Fotball (Sverige) og TV 3 Sport 2 (Danmark).

Manchester United

bs
SKADET: Bastian Schweinsteiger, her fra derbyseieren mot City.

Skader: Phil Jones og Ashley Young er tilgjengelige igjen, og Wayne Rooney og Luke Shaw nærmer seg en retur. Små spørsmålstegn rundt Daley Blind og Anthony Martial som begge fikk smeller mot Everton, men ingen blir overrasket om begge starter her. Bastian SchweinsteigerWill Keane og Adnan Januzaj er utilgjengelige.

United i forrige kamp (Everton): De Gea – Darmian, Smalling, Blind (Valencia, 81.), Rojo (Fosu-Mensah, 46.) – Carrick (Herrera, 58.), Schneiderlin – Mata, Lingard, Martial – Rashford.

United-vurderinger før kamp: Smalling og Blind er bankers om begge er skadefrie, og spørsmålet er vel egentlig hva som bør gjøres om en av dem ikke er klar. Jones? Fosu-Mensah? Rojo inn som stopper? Ellers kan en jo lure på om kanskje Fosu-Mensah fortjener å starte uansett, og om det kan være en backplass ledig til ham, men i en kamp som denne virker det sannsynlig at Van Gaal prioriterer rutine. Kanskje Valencia er et alternativ på høyrebacken…? Bak disse står selvsagt De Gea.

På midtbanen kjemper Herrera, Schneiderlin, Carrick og Fellaini om to plasser – eller kan det være tre plasser? Kanskje kan Herrera eller Fellaini gå inn som en tredje midtbanespiller her, i en slags tierrolle, og i så fall må Mata eller Lingard vike plass. Så lenge både Martial og Rashford er spilleklare er det sannsynligvis også en av dem som må vike om Van Gaal finner ut at dette er en kamp for Memphis.

mar
MANGE SOM VIL SPILLE: Starter alle disse tre, tro?

Tottenham Hotspur

Skader: Bentaleb er ute med skade, mens Lamela og Vertonghen er usikre kort i forkant av oppgjøret med United.

Tottenham i forrige kamp (Liverpool borte): Lloris – Walker, Alderweireld, Wimmer, Rose, Dier, Dembélé, Son (Chadli, 67.), Alli (Mason, 87.), Eriksen, Kane.

Form: Avstanden opp til Leicester er på sju poeng, men siden Leicester møter både United og Chelsea borte i løpet av sine tre siste kamper, så vil det være meningsløst å avskrive at Spurs kan løfte ligatrofeet i mai. Leicester-nervene kan jo fortsatt komme, tross alt.

Manchester United v Tottenham Hotspur - Premier League
USIKKER: Lamela er usikker for Spurs, mens Dembélé er spilleklar.

Men sist helg var det Tottenham som ga bort poeng, da de spilte 1-1 mot Liverpool på Anfield. Spurs har faktisk bare vunnet to av de siste fem ligakampene, til sammenligning har United vunnet fire av de siste fem ligakampene.

Om vi tar med Europa League-kampene mot Dortmund står Spurs med to seiere på sju kamper, og det er ikke spesielt imponerende. Kampene de ikke har vunnet har vært mot Dortmund (x2), West Ham, Arsenal og Liverpool, så det er ikke snakk om enorm underprestering eller noe sånt.

13. januar var forrige gang Tottenham tapte en ligakamp på White Hart Lane. Den gang var Leicester gjester, og det er den ene av to ganger søndagens motstander har tapt hjemme i årets sesong.

pochettinovangaal (650 x 358)
LVG OG POCH: God stemning her – konkurrenter søndag.

Dommeren

Mike Dean dømmer oppgjøret. Les vår grundige gjennomgang av Dean i denne artikkelen.

Diskusjon

Kampen diskuteres selvsagt allerede på unitedforumet.no, forumet vårt. Ta en titt og bli med i diskusjonen der du også.

Scoringsvarsel

Vi har det beste og billigste, og sender rett til din telefon hvis du ikke får sett kampen selv eller er villig til å støtte Supporterklubben med noen få kroner i hver kamp. Meld deg på her.

Powered by Labrador CMS