Preview: Tysk motstand igjen..

Uniteds Champions League-statistikker mot tyske lag burde være nok til å ikke ta for lett på overraskelseslaget Schalke 04.

Publisert Sist oppdatert

26. mai 1999 var forrige, og hittil eneste, gang United har gått seirende ut av en duell mot et tysk lag i Champions Leagues sluttspill. Da ble Bayern München slått i finalen på Nou Camp, etter to overtidsmål av Teddy Sheringham og Ole Gunnar Solskjær.

De resterende fire gangene det har stått tyske lag på motsatt banehalvdel – mot Dortmund i 1997 (semifinale), Leverkusen i 2002 (semifinale) og Bayern i 2001 og 2010 (begge kvartinale) – har United røket rett ut. I kveld står en ny tysk motstander for døren på Veltins-Arena i Gelsenkirchen: overraskelseslaget Schalke 04.

Schalke 04

Schalke er av de fleste beskrevet som denne sesongens overraskelseslag i Champions League, noe som er vanskelig å protestere mot. Schalke har, til tross for gode resultater i Bundesliga, med blant annet fire andreplasser det siste tiåret, aldri fått det helt til i Champions League. Et kvartfinaletap mot Barcelona i 2008 er det lengste de har kommet. Ellers har det vært exit i gruppespillet to ganger, samt at de ved en anledning har røket ut i kvalifiseringen til Champions League.

Dette året har vært derfor vært litt det motsatte av normalen for Schalke. De har levert en svak sesong i hjemlig liga, hvor de for øyeblikket ligger på en tiendeplass, samtidig som de har gjort det bedre i Champions League enn de noensinne tidligere har gjort. Det begynte med 13 poeng og førsteplass i gruppespillet, før de har slått ut sterke Valencia og tittelforsvarer Inter i sluttspillet.

Schalkes hjemmestatistikk i Champions League lyder på fem seiere av fem mulige, og de har også slått Inter (5-2) og Benfica (2-1) på bortebane. Det eneste tapet er kommet mot Lyon på bortebane i gruppespillet (0-1).

United

United er nå ikke lang vei unna Champions League-finale nummer tre på fire sesonger. De røde djevlene åpnet med en svak og målløs kamp hjemme mot Rangers i gruppespillet, men har siden ikke sett seg tilbake. Dobbeltseier mot Bursaspor samt bortetriumfer både mot Valencia og Rangers gjorde at et uavgjortresultat mot spanjolene i siste kamp var nok til gruppeseier og avansement.

Og etter å ha slått ut både Marseille og Chelsea på veien, er de røde djevlene klar for nok en semifinale – den fjerde de siste fem årene. I årets CL-sesong har de faktisk også til gode å slippe inn bortemål. Tre baklengs har det blitt på eget gress (mot Valencia, Marseille og Chelsea), men det er et solid forsvar heller enn kreativitet offensivt som har sendt United dit de er nå.

Sir Alex Fergusons menn ligger seks poeng foran Chelsea i kampen om ligagullet, og med fire serierunder igjen må United gå på minimum to tap dersom det ikke skal hentes hjem sølvtøy til Old Trafford denne sesongen.

Skadesituasjon

Midtstopper Benedikt Höwedes scoret på hjemmebane da Schalke slo Inter i kvartfinalen. Den tidligere U21-europamesteren er en ‘unsung hero’ på Veltins-Arena, men unggutten har bekreftet på sin hjemmeside at han mister kveldens kamp. Dessuten er både Klaas-Jan Huntelaar, Mario Gavranovic, Christoph Moritz og Christian Pander utilgjengelige for klubben fra Gelsenkirchen.

Dessuten er det flere spillere som må være forsiktige med å pådra seg gule kort for vertene: Både Jurado, Raul, Ivan Rakitic og Kyriakos Papadopoulos må stå over returoppgjøret om ei uke dersom de havner i dommerens bok i kveld.

Det er få problemer å melde om i United om dagen. Premier League-toppscorer Dimitar Berbatov har blitt igjen i England med en lyskestrekk, ellers er det kun langtidsskadde Anders Lindegaard og Owen Hargreaves samt virusplagede Darren Fletcher som er utilgjengelige for de røde djevlene

Kampstart er klokken 20.45. Hva tror du om kveldens kamp? Logg inn og kommentér!

Powered by Labrador CMS