Koeman og Van Gaal fra kampen i desember.

Ute etter revansje

PREVIEW: Det er klart for andre del av prestisjeduellen mellom Louis van Gaal og Ronald Koeman.

Publisert Sist oppdatert

Sist gang vi møtte Southampton på Old Trafford ble det 1-1, etter at Southampton utlignet på overtid.

Men forrige gang vi møtte Southampton, så sent som i desember, så var det United som var heldige. Ja, det var egentlig vanskelig å fatte at vi tok med oss alle tre poengene nordover igjen fra sørkysten.

Men det skjedde, blant annet takket være to scoringer av Robin van Persie. Det ble dermed seier til United i en kamp som betydde en del om vi så på tabellene, men som også hadde en annen betydning.

Ronald Koeman og Louis van Gaal skryter av hverandre, og det kan godt være at de mener den skryten de kommer med også, men forholdet mellom de to er likevel ikke optimalt, noe du kan lese mer om her. Det var nok surt for Koeman å tape mot Van Gaal på St. Mary’s, men nå er sjansen her for å få hevn.

Men United har ikke tapt siden oppgjøret mot Manchester City i tidlig november, så det blir ingen lett oppgave, selv om Southampton har gjort det svært godt i det siste.

ronald koeman
SOUTHAMPTON-SJEF: Ronald Koeman.

Manchester United

Hva har skjedd? Plutselig har United bare én skade på førstelaget! Det er snakk om Ashley Young, selv om det selvsagt må sies at det nok er flere andre som ikke er helt klare til å spille ennå heller, og i alle fall ikke fra start.

I saken til venstre kan du lese hvilket lag redaktør Dag Langerød ønsker å se Van Gaal sende utpå, og også hvilket lag han tror Van Gaal sender utpå.

Selv om Victor Valdés har signert for Manchester United er det vel ingen som tror at David de Gea ikke starter dette oppgjøret. Foran ham er det mer usikkert: Hvem er spilleklare på backene? Blir det sidebacker eller vingbacker? Hvilke midtstoppere får tillit om det blir tre? Det er mange spørsmål. Om både Shaw og Rafael starter, og Di María er klar til å starte på midtbanen, så øker nok mulighetene betraktelig for at vi får fire bak.

I så fall er en diamant sannsynlig på midtbanen. Carrick fikk hvile i cupen, og starter nok uansett denne, og så er det mer usikkert hvem som spiller sammen med ham på midtbanen. Om det blir en diamant er nok Di María, Herrera og Rooney de heteste kandidatene til de to midtbaneplassene foran Carrick, og både Rooney og Di María er selvsagt aktuelle for andre roller også. Mata har imponert nok til at mange blir skuffet om han ikke får starte, og så har vi jo Falcao og Van Persie som neppe er lystne på benkeplass heller!

En vi ikke har nevnt: Adnan Januzaj. Januzaj har hatt en vanskelig sesong med mindre spilletid, noe som enkelte medier riktig nok meldte at ville skje tidlig i sesongen, siden United-trenerne fryktet belastningen belgieren har fått. Men om det blir null minutter også i denne kampen vil det være umulig å unngå spekulasjoner, og utenom formasjonen er kanskje den aller største spenningen om Van Gaal klarer å få 19-åringen inn i startoppstillingen sin.

Ander Herrera, Adnan Januzaj, Jonny Evans
TØFT VALG: Får Van Gaal plass til disse tre i lagoppstillingen sin?

Southampton

Forrige gang vi møtte Southampton hadde sørkystlaget tapt to kamper på rad, og hadde tre kamper på rad uten seier. Så tapte de mot United, og et nytt tap fulgte mot Burnley, og det så tungt ut for Koeman & co plutselig, etter den gode sesongstarten.

Men dette Southampton-laget gir seg ikke  lett. Etter Burnley-tapet ble det seire mot Everton (3-0 hjemme) og Crystal Palace (3-1 borte), før det ble uavgjort hjemme mot Chelsea og en komfortabel 2-0-seier hjemme mot Arsenal. Mot Ipswich i FA-cupen ble det riktig nok bare uavgjort, og Southampton stilte et sterkt lag.

Den nederlandske landslagsspilleren Eljero Elia har blitt hentet inn på lån fra Werder Bremen, og får sannsynligvis sin Saints-debut på Old Trafford. Det kommer godt med siden Sadio Mané er ute (både skadet og på landslagsoppdrag). Yoshida er også ute (landslagsoppdrag), mens Clyne og Jack Cork er ventet å være tilbake. Jay Rodriguez har vært ute med skade en stund, og er fortsatt ikke tilbake.

– Jeg tror at det er duket for en 2-1 seier til oss på søndag, sa Southampton-supporter Sjur Lonbakken til oss da vi snakket med ham i forbindelse med dette oppgjøret.

grazianopelle (650 x 358)
MÅ STOPPES: Graziano Pellè.

Dommeren

Phil Dowd dømmer oppgjøret.

Tidligere denne sesongen har Dowd hatt ansvaret for både Uniteds 4-0-seier mot Queens Park Rangers og 1-1-kampen mot Chelsea. I den sistnevnte kampen viste han ut Branislav Ivanovic rett før slutt, og det påfølgende frisparket endte etter hvert med den dramatiske United-utligningen på overtid.

Mike Mullarkey og David Bryan skal gå på linjene med hvert sitt flagg, mens Michael Oliver er fjerdedommer.

Lørdag var Dowd for øvrig fjerdedommer under Everton-Manchester City, mens Oliver var hoveddommer i oppgjøret mellom Leicester og Aston Villa.

dowd (650 x 358)
FORRIGE BESØK: Forrige gang Dowd dømte United ble det rødt kort til Ivanovic på overtid, før United utlignet rett etterpå.

LIVE-oppdatering/scoringsvarsel

Om du ikke skulle ha mulighet til å få med deg overføringen av kampen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2242, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og i tillegg en kort pause- og sluttrapport.
Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2242.

 

 

Powered by Labrador CMS