En tøffere test venter

PREVIEW: Kan serietoeren i Italia stoppe Ander Herrera og Manchester United?

Publisert Sist oppdatert

Forventningene er enorme før Manchester Uniteds andre kamp på USA-touren, men med AS Roma på motsatt banehalvdel blir oppgaven langt tøffere denne gangen for Louis van Gaals menn. Nykommerne Ander Herrera og Luke Shaw debuterte begge i 7-0-seieren mot LA Galaxy. Spanjolen Herrera ble kåret til banens beste og har i løpet av 90 glimrende minutter overbevist de fleste United-supporterne om at han er løsningen på det sentrale midtbaneproblemet United har slitt med i flere sesonger.

Manchester United v Los Angeles Galaxy
BANENS BESTE: Ander Herrera.

Manchester United:

Det gikk ganske vilt for seg da Manchester United og Louis van Gaal  møtte Los Angeles Galaxy på Rose Bowl Stadium natt til torsdag norsk tid. Rødtrøyene ga seg ikke før det sto 7-0 på lystavla, og Van Gaal kunne smile bredt etter en strålende debut som United-manager.

Men følger han opp resultatet? Lørdag kveld møter han en langt tøffere motstander.

Disse spillerne har nederlenderen tatt med seg til USA (sjekk lenken), og kanskje får noen av spillerne som ikke spilte mot LA Galaxy sjansen? Wilfried Zaha, Jesse Lingard, Will Keane og keeper Ben Amos er bare eksempler på spennende spillere som ikke fikk muligheten til å imponere Van Gaal i åpningskampen.

Van Gaal sa på pressekonferansen før kampen at bare Tom Cleverley og Tyler Blackett vil spille 90 minutter, mens de andre vil byttes ut etter 45 minutter.

Adnan Januzaj, Marouane Fellaini og Robin van Persie er  for øvrig fortsatt på ferie og er ennå ikke med troppen, mens Michael Carrick og Rafael må stå over som følge av hver sin skade. Carrick er heller ikke med til USA grunnet sin skade. Javier Hernandez er klar, etter at han ankom USA litt senere de andre. Nick Powell har også sluttet seg til troppen i USA, etter at han ble i England noen dager ekstra grunnet skade.

AS Roma:

United scoret syv mot LA Galaxy – det gjorde de også da de møtte Roma i Champions League-sammenheng for syv år siden. Selv om italienerne vant 2-1 i første kampen var det overhodet ikke nok til å avansere etter 1-7-tapet på Old Trafford noen uker etter.

Rødtrøyene fra Manchester møtte for øvrig Roma i både gruppespillet i den påfølgende Champions League-sesongen – før de igjen møttes i kvartfinalen, hvor United vant begge kampene.

Begge lagene har for øvrig spilt hver sin oppladningskamp før det braker løs i International Champions Cup som inkluderer storklubber over hele verden. Roma slo Uniteds erkerival Liverpool 1-0 i Boston samme dag som United slo LA Galaxy 7-1, og klubbens storsignering Juan Iturbe fikk sin debut.

Giallorossi – som endte på andreplass bak Juventus i Serie A – er nødt til å klare seg uten spillere som blant andre Daniele de Rossi og Maicon, men stiller trolig til start med klubblegende Franscesco Totti samt nysigneringen Ashley Cole.

ROMA-SPILLER: Plutselig var denne herremannen å se i Roma-drakt.
ROMA-SPILLER: Plutselig var denne herremannen å se i Roma-drakt.

LIVE-oppdatering/scoringsvarsel

Om du ikke skulle ha mulighet til å få med deg overføringen av kampen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2242, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og i tillegg en kort pause- og sluttrapport.
Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2242.

Powered by Labrador CMS