Prioriterer han europa?

– Ubegripelig at vi skal spille der

Mourinho er bekymret for underlaget torsdag, men varsler at han vil bruke stjernene uansett.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United har landet på russisk jord, hvor Rostov venter i den første åttedelsfinalen i Europa League.

Onsdag formiddag holdt José Mourinho sin pressekonferanse. Der raste United-manageren mot forholdene på stadion Olimp-2.

– Det er fortsatt vanskelig for meg å skjønne at vi skal spille på den banen i morgen – hvis du kan kalle det en bane, innledet Mourinho, som fortalte at han har uttrykt hva han mener overfor en UEFA-representant på stedet.

– Da jeg fortalte ham om min bekymring, sa han til meg at spillerne er forsikret og at det ikke er noe problem hvis noe skulle skje, sa United-manageren, ifølge klubbens nettsted.

Som bildene nedenfor viser, er banen på Olimp-2 dekket av flere brune områder. I tillegg er det meldt minusgrader torsdag kveld, noe som kan gjøre vondt verre. Rostov har opplyst at de ikke skal trene på kamparenaen onsdag for å spare naturgresset.

Ifølge MEN vil Manchester United forsøke å få kampen utsatt, uten at verken Mourinho eller klubben har bekreftet dette. En eventuell klage må leveres i løpet av torsdagen, men det ventes at kampen uansett vil gå som planlagt.

Får ikke viljen sin

UEFA bekrefter imidlertid få timer senere at de har vurdert gressmatten, og konkludert med at den er god nok. I en uttalelse gjengitt av Simon Peach på Twitter, skriver de at banen er langt fra ideell, men at det går an å spille fotball der.

Rostov-sjefen gir Mourinho medhold i at banen ikke er perfekt, men påpeker at det er likt for begge lag. Han tror United kommer til å få seg en aldri så liten overraskelse.

– United spilte på et ideelt underlag i Ligacup-finalen. De kommer til å bli overrasket når de kommer hit, har Rostov-sjef Ivan Daniliants tidligere uttalt, ifølge Daily Mirror.

Ibrahimovic fra start

På pressekonferansen sammenlignet Mourinho banen med tilfellet i Beijing i sommer, da oppkjøringskampen mot Manchester City ble avlyst. Portugiseren uttalte også at baneforholdene skaper utfordringer med hensyn til torsdagens laguttak.

INGEN SMIL: José Mourinho så ikke smørblid da han holdt pressekonferanse i Russland onsdag formiddag.

Et av spørsmålene er om Henrikh Mkhitaryan vil gå rett inn på laget. Det kunne ikke Mourinho gi noen svar på. Det han derimot kunne bekrefte er at Zlatan Ibrahimovic starter oppgjøret. Svensken må som kjent stå over de tre neste kampene i engelske turneringer med karantene.

Wayne Rooney og Luke Shaw er ikke med til Russland. Det er heller ikke Eric Bailly, som mister bortekampen med karantene.

– Jeg har analysert kampene deres mot Bayern, Ajax og Atlético Madrid. I de kampene så banen spillbar ut, og jeg var veldig overrasket med det som møtte meg her i dag. Jeg vet at de er farlige. De forsvarer seg med ti spillere og er veldig farlig på kontringer. Angrepsspillerne er gode, var Mourinhos vurdering av Rostov-laget.

Daley Blind var også til stede under pressekonferansen og ble spurt om baneforholdene.

– Det er ikke den beste banen, for å være ærlig. Kanskje vil det påvirke kvaliteten på kampen, men det er ingen unnskyldning for oss. Vi må konsentrere oss, spille kampen og forsøke å vinne, det er derfor vi er her, sa nederlenderen.

Vil prioritere Europa League

Noen journalister fikk også noen ord med Mourinho før pressekonferansen. United-sjefen hinter om at Europa League kan få førsteprioritet, skulle laget ta seg videre til kvartfinalen.

– Europa League er veldig vanskelig, men det er et mål for oss, og dersom vi slår Rostov og går til kvartfinalen, må vi ta Europa League seriøst, ble Mourinho sitert på i flere britiske aviser onsdag morgen.

– Nå handler det bare om å spille. Spille mot Rostov, spille mot Chelsea (i FA-cupen) og deretter spille mot Rostov igjen. Og så får vi se hvordan vi ligger an i de ulike turneringene og forsøke å ta de rette valgene.

Skulle United holde nullen, vil det være for femte gang på rad i Europa League. Forrige gang det skjedde i europacupsammenheng var i gruppespillet i Champions League i 2010. Manchester United har aldri tapt en bortekamp i Russland.

Troppen: De Gea, Romero, O’Hara; Valencia, Jones, Rojo, Smalling, Blind, Darmian, Young; Carrick, Herrera, Fellaini, Pogba, Mata, Lingard, Mkhitaryan; Martial, Rashford, Ibrahimovic.

Kampen spilles kl. 19.00 torsdag og vises på Max i Norge.

Powered by Labrador CMS