Ralf Marcus

Rangnick om Rashford: – Ganske sikker på at han ikke er fornøyd med prestasjonene sine

United-treneren er klar på at det ikke er posisjonen ute på høyrekanten som er problemet.

Publisert Sist oppdatert

Marcus Rashford har aldri virkelig kommet i gang igjen etter skulderoperasjonen som satte ham ut av spill i sesongåpningen. Angriperen har fortsatt bare scoret to mål under Ralf Rangnick og 24-åringen er til stadighet inn og ut av United-elleveren.

På den lukkede delen av sin pressekonferanse før lørdagens ligamøte med Watford sier Rangnick at Rashford er ferdig med skulderplagene og at det i alle fall ikke er de som er årsaken til engelskmannens sviktende form.

Uniteds tyske trener forteller at han har brukt mye tid på å snakke med Rashford personlig de siste ukene, men at det er spilleren selv som må få hull på byllen ute på banen.

– Det er med ham som med alle andre, han må bare prestere når han er på banen. Jeg er ganske sikker på at han ikke er fornøyd med prestasjonene sine akkurat nå, men det hjelper ikke å diskutere det hver uke.

Atletico Madrid v Manchester United: Round Of Sixteen Leg One - UEFA Champions League
IKKE HELT I SLAG: Marcus Rashford har ikke levert slik man vet at han kan gjøre hittil denne sesongen. Angriperen står med fem mål på 22 opptredener.

Rangnick får kommentarer fra pressekorpset om at angriperen ikke ser ut til å være spesielt fornøyd ute på banen, men tyskeren sier at han «ikke ser noen grunn til at Rashford ikke skal være glad», ettersom laget som helhet tross alt har prestert greit den siste tiden.

Tyskeren sier at det for Rashford nå bare handler om å prestere i kamp på lik linje med det han leverer på Carrington.

– På trening er han i kjempeslag, det var derfor jeg bestemte meg for å spille med ham (mot Atlético Madrid). Nå handler det om å overføre gode prestasjoner fra trening til spill i ligaen. Det er det neste steget han må ta.

– Ingenting å gjøre med posisjonen på høyresiden

Rangnick sammenlikner situasjonen til Rashford med det landsmann og angrepskollega Jadon Sancho opplevde for noen uker tilbake.

21-åringen slet først med å finne seg til rette etter monsterovergangen fra tyske Borussia Dortmund, men er nå blant lagets aller største formspillere, og antakelig blant de første navnene Rangnick skriver inn i lagoppstillingen før hver kamp.

– Han er det aller beste eksempelet på hva det er som kan skje, slår Rangnick fast.

Det kan dog tyde på at Rashford må spille seg i form igjen ute på høyrekanten, som fra tidligere av ikke har vært hans sterkeste posisjon.

Flere fotballvitere har klødd seg i hodet over at det er Rashford som plasseres ute på høyrekanten, mens Sancho – mannen som ble kjøpt til United tilsynelatende for å fylle akkurat den posisjonen – settes på venstrekanten, der Rashford er mer komfortabel.

LANDSLAGSKOLLEGER: Marcus Rashford og Jadon Sancho kjenner hverandre godt fra landslaget. Nå er de kantkolleger for United, selv om de kanskje spiller på motsatt side av hva mange kanskje hadde forventet.

United-trener Rangnick vil dog ikke være med på at Rashford ikke kan spille ute på høyre flanke.

– Marcus har også spilt på høyresiden tidligere. Jeg husker at han spilte der mot Arsenal under Michael Carricks siste kamp som sjef. Han gjorde det bra i den kampen.

Tyskeren er heller ikke enig i at Sancho bare er en høyrekant.

– Jadon har gjort det bra på venstresiden, noen av de kampene i et godt tospann med Luke Shaw. Også i Dortmund spilte han en del kamper på venstresiden. For min del er ikke dette det store problemet – begge kan spille på venstre og høyre.

Rangnick mener det handler mer om hva spillerne gjør når de er på banen, og ikke hvilken posisjon de gjør det ifra.

– Det handler om hvor proaktivt de spiller. Som sagt, i førsteomgangen mot Atlético var vi bare altfor statiske og forutsigbare. Vi gjorde det altfor lett for Atlético å forsvare seg, sier Rangnick, før han slår fast at Rashfords noe manglende prestasjoner ikke har med plasseringen på banen å gjøre:

 Det har ingenting å gjøre med om Marcus spiller på høyre- eller venstresiden.

– Handler ikke om Rangnick-ball eller ikke

Etter perioden med tre 1-1-kamper på rad (etter ordinær tid) har United sett bedre ut de siste kampene. Laget fant tilbake til vinnersporet mot Brighton, svarte på imponerende vis etter at Leeds utliknet til 2-2, før de skaffet seg et godt utgangspunkt i den første åttedelsfinalen mot Atlético.

Nå er United avhengige av at pilen fortsetter å peke oppover mot Watford, i en kamp Rangnick sier «må vinnes».

Atletico Madrid v Manchester United: Round Of Sixteen Leg One - UEFA Champions League
SVENSK KLEM: Victor Lindelöf gir Anthony Elanga en stor og velfortjent klem etter 19-åringens svært så viktige scoring borte mot Atlético Madrid.

Selv om det har sett bedre ut de siste kampene, ønsker ikke Uniteds tyske trener å svare på om laget nå spiller Rangnick-fotball, eller når man eventuelt kan slå fast at de gjør det.

– Det er ikke det viktigste. Det viktigste for meg er at vi utvikler laget og forbedrer prestasjonene. Forhåpentligvis avslutter vi på fjerdeplass i ligaen til slutt og hvis mulig, avanserer vi også i Champions League. Begge deler er mulige akkurat nå, sier Rangnick.

– Det handler ikke så mye om hvorvidt vi spiller Ralf Rangnick-fotball eller ikke.

Tyskeren slår fast at det uansett ikke er noen hensikt å måle dagens United-lag opp mot hvordan han ideelt sett vil at et lag skal spille fotball, med tanke på at hans oppdrag er å få mest mulig ut av de seks månedene han har som trener.

– Kommer du til en klubb som manager midt i sesongen, uten noen oppkjøring og uten påvirkning på hvilke nye spillere som kommer inn… Vi har også mistet flere spillere uten å hente inn noen nye, sier Rangnick.

Det handler ikke om hvor langt unna vi er min idé om hva som er den beste måten å spille fotball på. Det handler om å utvikle laget og å få det beste ut av laget. Til slutt kan alle forhåpentligvis si at: «Ja, det ble til slutt en god sesong for oss».

Manchester United Training Session
INGEN AVKLARING NÅ: Det spørs om ikke Dean Henderson går en usikker United-fremtid i møte, som følge av David de Geas gode form.

Skal United klare det, må de ifølge Rangnick få til å fokusere utelukkende på de kampene som ligger rett foran dem.

Derfor kommer tyskeren heller ikke med noe klart svar på spørsmålet om hva som skjer med Dean Henderson til sommeren. Den engelske keeperen blir 25 år om bare få uker, men har vel knapt aldri vært lenger unna førstekeeperplassen i United siden han returnerte fra utlånet til Sheffield United.

Rangnick slår fast at avgjørelsen om hvor Hendersons fremtid ligger ikke tas før nærmere sesongslutt.

Dette er ting vi må avgjøre i sommer. Vårt fokus er på de neste kampene. Slike temaer – ikke bare om keeperne – men også om andre spillere, er temaer for sommeren når sesongen er over.

FACEBOOK
Powered by Labrador CMS