ralf1

– Kan ikke tro det jeg ser på TV-skjermen

Ralf Rangnick kaller krigen i Ukraina en menneskelig tragedie og mener det var helt riktig av UEFA å flytte Champions League-finalen til Paris.

Publisert Sist oppdatert

Noen timer etter onsdagens Champions League-oppgjør mellom Manchester United og Atlético Madrid, gikk Russland til angrep på Ukraina.

– Det er en menneskelig tragedie for alle involverte. Jeg kan ikke tro det jeg ser på TV-skjermen. Det er en fryktelig situasjon, og jeg håper politikerne kan deeskalere situasjonen og avslutte det som skjer, sa Rangnick da han ble bedt om å gi en kommentar på fredagens pressekonferanse.

Tyskeren hadde som kjent jobbet i den russiske hovedstaden for Lokomotiv Moskva i et halvt år før han ble ansatt av Manchester United i november.

Manchester United Training Session
MØTTE PRESSEN: Ralf Rangnick, her avbildet på tirsdagens pressekonferanse før avreise til Madrid.

Avsluttet Aeroflot-samarbeid

Invasjonen har naturligvis preget nyhetsbildet siden, og tvunget flere fotballklubber til å revurdere sine avtaler med russiske samarbeidspartnere.

Rett før pressekonferansen slapp klubben en pressemelding om at Manchester United har avsluttet sitt samarbeid med det russiske flyselskapet Aeroflot.

– I lys av hendelser i Ukraina, har vi trukket tilbake Aeroflots sponsorrettigheter. Vi deler bekymringen til fans over hele verden, og uttrykker vår medfølelse til de som har blitt påvirket, skriver United i pressemeldingen.

Aeroflot har vært en av klubbens største sponsorer siden 2013. Avtalen ble forlenget i 2017 i avtale verdt rundt 40 millioner pund. Den nåværende avtalen løp i utgangspunktet til sommeren 2023. 57,3 prosent av selskapet eies av staten Russland.

Klubben benyttet seg av et annet flyselskap i forbindelse med lagets reise til Madrid i midtuka. Torsdag ettermiddag bekreftet Boris Johnson at Aeroflot nå er utestengt fra Storbritannia som en del av de britiske sanksjonene.

Protestors Gather In Washington DC After Ukraine Invasion
PROTEST: Demonstranter avbildet i forbindelse med en markering i Washington.

Fredag bestemte også UEFA at Champions League-finalen flyttes fra St. Petersburg til Paris.

– Situasjonen er ufattelig trist. Alle er enig om det. Den slags krig i Europa, det er helt utrolig. Derfor mener jeg UEFAs avgjørelse var uunngåelig og riktig, sa Rangnick.

Portugal v France - Final: UEFA Euro 2016
STADE DE FRANCE: Her skal Champions League-finalen spilles. Bildet er tatt før EM-finalen mellom Portugal og Frankrike i 2016.

Ser fram til Hodgson-møte

Lørdag rettes fokuset mot Premier League igjen, når Watford kommer på besøk til Old Trafford.

Lagenes forrige møte var Ole Gunnar Solskjærs siste kamp som United-manager. Watford vant 4-1, men også «The Hornets» har skiftet manager siden den gang.

Roy Hodgson tok over for Claudio Ranieri 25. januar, og har vunnet én av fem ligakamper.

– Vi har møttes et par ganger de siste årene, uten at jeg tror vi har spilt mot hverandre. Vi kjenner hverandre godt, og jeg ser fram til å hilse på ham, sa Rangnick.

– Han spilte 4-4-2 de første kampene, men endret til 4-3-3 i pausen i den tredje kampen. De har tre raske og fysiske spisser, og ser hele tiden etter kontringer. Det er deres største trussel, og det må vi være forberedt på. Samtidig må vi skape så mange sjanser vi kan.

Watford v Manchester United - Premier League
SCORET: Donny van de Beek scoret Uniteds mål i 1-4-tapet for Watford i november. Denne helgen møter han Manchester City med Everton.

Etter kampen mot Watford har Manchester United én uke uten kamp.

Deretter kommer storkampene i mars på rad og rekke: Manchester City, Tottenham, Atlético Madrid og Liverpool.

– Det er veldig viktig å holde på momentum, men sånn har det vært hele veien, og sånn vil det også være framover. Vi er fullt klar over at vi må vinne på lørdag, sa Rangnick.

FACEBOOK
Powered by Labrador CMS