Premier League-trøbbel for parabolseere

Ser du kampene på parabol vil Premier League-lørdagene dine endre seg heretter.

Publisert Sist oppdatert

Som Premier League-fan har man hatt det godt de siste årene. Jo, det har kostet litt å få se kamper, men man har stort sett kunnet se hvilke kamper man ønsker. Både på TV og nett. United-fans har i alle fall vært sikret å få se United hver eneste gang. Også på tv.

Nå endrer dette seg for de som ser Premier League på parabol.

Kun én kamp

En dom i EU-domstolen sørget nemlig for at Sky Sports måtte foreta seg noe, og heretter får de som sender Premier League KUN kan tilby én direktesendt kamp fra Premier League via parabol lørdag klokka 16. De andre kampene kan kun sendes via nettrettighetene. Det understrekes imidlertid at kampene som går på alle andre tidspunkt enn 16.00 lørdag kan sendes som normalt.

Dette gjelder alle som ser kampene via parabol, også TV2s kunder i Norge og Viasats kunder i Sverige (Viasat har rettighetene der)

Viasat i Sverige, som har rettighetene der, har allerede bekreftet det hele. De av våre medlemmer som ser Premier League via Viasat i Sverige vil altså påvirkes.

Her er pressemeldingen fra svenske Viasat.

TV 2 i Norge beklager avgjørelsen, men gjør det de kan for å legge alt til rette for sine kunder.

– Vi beklager at Premier Leagues nye senderegler kan medføre ulemper for seere som mottar kampene via sin parabolantenne. Det er viktig å presisere at lørdagskampene klokken fire fortsatt blir tilgjengelige for alle. Hovedkampen på TV 2 Barclays Premier League HD1 klokken fire vises på tv som før, mens kampene som går samtidig på våre ekstrakanaler er kostnadsfritt tilgjengelige for parabolkunder via en egen web-tv-løsning som TV 2 har driftsansvaret for, sier kommunikasjonssjef i TV 2, Aleksander Valestrand, til tv2.no.

Her er pressemeldingen fra TV med informasjon om hvordan du som blir påvirket får tilgang til kampene du nå mister via nett.

Ble sak

Det skal være en kvinnelig bareier i Portsmouth som står bak endringen, skriver Aftonbladet. Hun viste Premier League-kamper via greske distributører, og fikk dermed sendt kampene mye billigere til sine kunder enn de som benyttet seg av Sky Sports-kortene sine. EU-domstolen har nå bestemt at den kvinnelige bareieren må få lov til dette, og dermed har Sky Sports bestemt at det kun skal være lov å vise én eneste kamp hver lørdag klokka 16.

Nå skal det sies at United, grunnet spill i Europa League og gullkamp, ikke er satt opp i kamper klokka 16 resten av inneværende sesong,men likevel, mange fotballfans blir nå trolig tvunget til å se kampene sine via PC. Det vil nok gå verst ut over de som holder med og liker å se de mindre lagene, men er uansett trist for oss som elsker Premier League.

Powered by Labrador CMS