Premier League på TV2!

OPPDATERT 16:20. TV2 sikrer rettighetene til Premier League.

Publisert Sist oppdatert

Det er TV2 som stikker av som den store vinneren i kampen om Premier League. Ifølge kampanje.com har TV2 sikret seg rettighetene på alle plattformer: TV, nett og mobil. Avtalen gjelder for tre år.

TV2 har undertegnet kontrakt med Medge Consulting, som tidligere i vinter kjøpte rettighetene til Premier League.

– Nå gjenstår det at Premier League skal godkjenne avtalen mellom Medge Consulting og TV2. Medge jobber videre med å selge rettighetene for Danmark og Sverige. Norge er det første landet som er på plass, sier sportssjef Bjørn Taalesen i TV2.

TV2 melder at avtalen gjelder for tre sesonger, fra og med 2010-2011. TV2 har også sikret rettighetene til å sende fra en helt ny Premier League-kanal i HD-kvalitet.

– Den sender 24 timer i døgnet, alle ukens dager, sier Bjørn Taalesen til kampanje.no.

Dermed mister altså Canal+ Sport Premier League etter denne sesongen. Mange hadde fryktet at Medge Consulting ville dele opp kampene og selge videre til flere TV-selskaper (slik det er i England).

Det skjer nå ikke. TV2 har sikret rettigheter på alle plattformer, TV, nett og mobil. Kampanje.no tror at mye tyder på at TV2 med denne avtalen i boks, skal bygge opp en helt ny fotballkanal.

Det er ikke kjent hvor mye TV2 betaler Medge Consulting, men Medge Consulting betalte ifølge Kampanje 123 millioner euro for rettighetene til Premier League.

Canal Plus gir ikke opp

Selv om det aller meste tyder på at TV2 sender Premier League fra og med neste sesong gir ikke Canal Plus opp helt ennå.

– Premier League-rettighetene som Medge Consulting har kjøpt gjelder for Norge, Sverige, Danmark og Finland. TV2 har nå en opsjon på senderetten i Norge, men den avtalen forutsetter at de også får solgt i de andre nordiske landene, sier administrerende direktør i Canal Plus Norden, Jonas Eriksson til VG Nett.

Videre sier Eriksson at han føler seg ganske sikker på at Canal+ ender opp med rettighetene neste år også. Bjørn Taalesen skjønner at Canal Plus fortsatt har troen, men lar seg ikke stresse.

– Jeg skjønner at Canal Plus-ledelsen sitter og venter på at det ikke skal skje, men det er nok flere enn TV2 som er interesserte i å sende Premier League, sier Taalesen.

Powered by Labrador CMS