Kun én 16-kamp på TV

Samtidig lover TV2 et bedre fotballtilbud enn noensinne med minst 455 live-kamper i året.

Publisert Sist oppdatert

United-fans har blitt godt vant med å se kamper på norsk tv. Hver eneste uke vises United på skjermen – men slik er det ikke sikkert det blir neste sesong.

For nye Premier League-regler gjør at rettighetsinnehavere kun har lov til å sende én kamp med avspark 16.00 på lørdager. Les mer om endringene på TV2.no.

– Vårt fokus er likevel å skape et knallgodt tilbud lørdag ettermiddag. Her sendes den beste kampen fra Premier League-runden på TV 2 Sport Premium, Championship-kamp på Premium 2 og vi lanserer et FotballXtra der våre eksperter følger Premier League-runden på Premium 3, sier Vegard Jansen Hagen, sportsredaktør i TV2, til TV2.

I fjor spilte United åtte av 38 Premier League-kamper på det tradisjonelle kamptidspunktet. Jansen Hagen sier at Premier League vil legge til rette for at alle storlagene skal være mulig å se hver runde.

– Signalene fra Premier League er at de vil ta i bruk alle tilgjengelige kamptidspunkter og de vil også jobbe for at storklubbene ikke vil bli lagt i konkurranse med hverandre, men det vil selvsagt kunne skje. Derfor vil vi programsette de tre Premium-kanalene med kamper i reprise lørdag kveld, slik at alle får sett sine lag. I tillegg lanserer vi fast vårt eget timelange Match of the Day med oppsummering av Premier League-runden lørdag klokken 20.30, sier Jansen Hagen.

Ny pakke

Fra og med neste sesong starter altså en ny rettighetsperiode for TV2, og med det har kanalen satt sammen et nytt tilbud til alle fotballgale nordmenn.

Med virkning fra og med 1. august blir det slik at TV2 Premier League og TV2 Sport Extra fusjoneres i én og samme kanal under navnet TV2 Sport Premium. Det skriver TV2.no i dag.

På kanalen vil man selvfølgelig finne Premier League, men også andre godbiter vil bli tilgjengelig for seerne:

Championship, FA-cupen, Ligacupen, League One, League Two og Playoff-kamper i tillegg til Englands A- og U21-kamper på hjemmebane.

Prislappen på herligheten? I følge TV2.no vil de fleste operatørene prise pakken til 339 kroner i måneden.

Powered by Labrador CMS