– Skal være mye i England

Kommentatorer ringside hver helg.

Publisert Sist oppdatert

TV2 satser på tilsteværelse når de sender Premier League neste sesong. Kanalens sportsredaktør, Vegard Jansen Hagen, sier til united.no at de ofte vil sende journalister til England.

– Øyvind Alsaker og Morten Langli vil veksle på å være til stede. Vi føler at det blir mer troverdig hvis vi har kommentatorer på plass, men vil også satse på å ha reportere og eksperter der. Da får vi også muligheten til å komme med de gode historiene, sier han.

Totalt vil TV2 benytte seg av fire norske kommentatorer, i tillegg til at de også skal la engelskmenn formidle øyeblikkene.

– Vi mener det er bedre å ha en god engelsk kommentator som faktisk er der, enn en dyktig norsk som sitter i en kjeller her hjemme.

Børrestad i studio

Jon Hartvig Børrestad blir studiovert, mens Lars Bohinen og Erik Thorstvedt skal komme med ekspertanalysene. Jansen Hagen påpeker at samtlige er i besittelse av mye kunnskap om engelsk fotball.

– Vi har tidligere Premier League-profiler og folk som sitter med mye ekspertise. Det vi idag presenterte er grunnstammen, men det vil også være flere som skal jobbe med reportasjer fra England.

TV2 kommer til å sende alle oppgjørene i HD-kvalitet, og de kommer til å lage et eget studio for sendingene i Bergen.

– I tillegg til våre egne, vil vi også ha gjester hos oss. Mange av profilene våre har gode kontaktnettverk i England.

– Vi skal heller ikke glemme supporterne, og det er veldig viktig for oss at de blir tatt på alvor. Er det noe Canal + skal ha skryt for, er det at de har latt fansen komme til ordet i studio, sier Jansen Hagen, som varsler at det er også noe de vil gjøre.

Tre faktorer

– For oss har det vært tre ting som har stått i fokus; profil, kvalitet og pris. Vi ønsker å framstå litt mer avdempende og med en «feel good»-profil. En del har vært skeptiske om vi skal gjøre det samme med Premier League som med Tippeligaen, men dette er et helt annet produkt. Vi skal ha fokus på kunnskap og lidenskap.

Sportsredaktøren er tilfreds med sitt eget PL-tilbud.

– Det er et stort gjennombrudd at alt blir vist i HD. Vi kommer også med en kanal med Premier League-stoff 24 timer i døgnet, som vil være pakket med stoff hele tiden.

Powered by Labrador CMS