«A whole new ballgame»

VIDEO Se Sky Sports aller første reklamesnutt for nyvinningen Premier League i 1992.

Publisert Sist oppdatert

Det har etter hvert gått 23 år siden Englands toppklubber gikk sammen om å bryte ut av The Football League for å danne den nye elitedivisjonen Premier League.
De 19 beste klubbene fra 1991/92-sesongens 1. divisjon fikk selskap av de tre nyopprykkede fra 2.  divisjon, og disse 22 tok altså del i den aller første utgaven av den nye ligaen.

Foran ligastarten foregikk det en storstilt reklamekampanje i regi av rettighetshaverne til  nyvinningen, Sky Sports. Lite visste man da om hvilken gullfugl tv-kanalen hadde sikret seg.

Den gangen, altså for 23 år siden, var det mange som undret seg over om ikke «A whole new ballgame» bare var keiserens nye klær i en annen innpakning. Det var jo tross alt fotball det var snakk om, og fotballen hadde allerede rullet i over 100 år. Et nytt navn kunne vel ikke endre på det..? Skepsisen var stor, men den skulle snart bli overvunnet.

De 22 som tok del i historiens første Premier League:

Pos.Pos.
10.Arsenal1.Manchester United
2.Aston Villa21.Middlesbrough
4.Blackburn3.Norwich
11.Chelsea22.Nottingham
15.Coventry19.Oldham
20.Crystal Palace5.Queens Park Rangers
13.Everton14.Sheffield U
16.Ipswich7.Sheffield W
17.Leeds18.Southampton
6.Liverpool8.Tottenham
9.Manchester City12.Wimbledon
champs
Brian McClair, Steve Bruce, Denis Irwin, Mike Phelan og Mark Hughes, under paraden hvor United feiret triumfen i historiens første Premier League-sesong.

 

Powered by Labrador CMS