– Skal kjempe for å bli førstekeeper

For Anders Lindegaard blir pre-season ekstra viktig. Han vil vise at han kan overta for Edwin van der Sar.

Publisert Sist oppdatert

Edwin van der Sar la opp etter forrige sesong, og selv om det går rykter om at David de Gea skal til klubben, har fortsatt ingen keeper blitt kjøpt. Det gjør Lindegaard ekstra motivert før neste måneds pre-season-tur til USA.

– USA-turen blir ekstra viktig for keeperne. Van der Sar har gitt seg, og resten av oss kjemper for å overta hans plass, sier Lindegaard til ManUtd.com.

Dansken vil trene hardt for å bli førstekeeper, men gleder seg også til de andre opplevelsene på turen.

– New York er den kuleste byen jeg noen gang har vært i, og jeg gleder meg til å dra tilbake dit. Det faktum at de har 20 000 restauranter synes jeg er utrolig.

– Jeg har vært på treningsleire i Florida to ganger med andre lag, men vi spilte ikke så mange kamper i USA – i hvert fall ikke på utsolgte stadioner. Det kommer til å bli en god erfaring, sier han.

Manchester United har fans over hele verden, og USA er intet unntak. I sommer skal Lindegaard for første gang reise til et annet kontinent med United, og han tror det blir interessant å se hvordan klubben markedsfører seg selv.

-Jeg vet det blir mye promoteringsarbeid og vi får møte fansen. Det skulle bare mangle, siden vi er verdens største klubb, og USA er et stort marked. Forretningsdelen av idretten er også interessant, og jeg ser frem til å finne ut hvordan det fungerer.

– Når man kommer fra en liten klubb i Norge er det umulig å forberede seg på hvor stort Manchester United er, men på mange måter fungerer den som alle andre klubber. Man prater om det samme og oppfører seg på lik måte. På det området er det ikke annerledes, bortsett fra at klubben er en million ganger større, sier Lindegaard.

Slik spilles USA-turnéen

Dato

Motstander

Kampstart (skandinavisk tid)

Torsdag 14. juli

New England Revolution

02.00

Torsdag 21. juli

Seattle Sounders

04.00

Lørdag 23. juli

Chicago Fire

23.00

Torsdag 28. juli

MLS All Stars (spilles i New Jersey)

02.30

Søndag 31. juli

Barcelona (spilles i Washington DC)

01.00

Powered by Labrador CMS