Stor underholdning tross tap

YEOVIL: Fart, god fotball og fylte tribuner da reservelaget var på tur til Sør-England.

Treningskamper er vanligvis ganske kjedelige. Men ikke denne. For Uniteds kapable, men unge, reserver møtte et imponerende Yeovil-lag som kombinerte klassisk engelsk innsats og fart med vilje til å spille ball, oppsøke ledig rom og utfordre ved de fleste anledninger.

United startet riktignok kampen best, og Cameron Stewart viste seg fram etter bare tre minutter da han fintet bort backen, kom til linja og la inn. Norwood fanget opp innlegget bak i straffefeltet, spilte inn igjen til Morrison, som headet over.

Hjemmelaget sterke

Men hjemmelaget fant fort rytmen og dominerte spillet de første 25 minuttene. Etter sju minutter måtte målvakt Devlin i aksjon. Chester og Cathcart lot motstanderen komme til mellom seg, og skuddet slo målvakten i tverrliggeren og til corner. Kort tid etterpå ble Gill grundig lurt av Bowditch, men han klarte ikke å sentre ballen til en av de to medspillerne på løp inn i feltet, og Cathcart klarerte til corner.

Etter hjørnesparket kontret United, og Eikrem fant King med en fin pasning gjennom forsvaret, men spissens innlegg mot Morrison ble for enkel for keeper.

Yeovil fortsatte å presse, og Devlin pustet lettet ut da et skudd fra 15 meter strøk til side for stolpen, etter en svak United-klarering etter corner.

King og Morrison

United begynte å få til litt mer spill etter det første kvarteret, og etter 17 minutter kombinerte King og Morrison elegant. Morrison kom alene med keeper. Unggutten prøvde å sette ballen i det lengste hjørnet, men keeper fikk en fot på ballen og avverget mål.

Hjemmelaget ga seg ikke, og Bowditch var igjen frampå etter 20 minutter, da han flott vendte bort Possebon utenfor 16-meteren, og skjøt utenfor. Noen minutter senere var det Freeman som var kjappere enn Cathcart i en duell, men også dette skuddet gikk utenfor.

I det siste kvarteret av omgangen våknet imidlertid United. Stewart kom igjen flott fri på kanten etter å ha lurt bort backen, men innlegget ble for upresist. United fulgte opp, og Eikrem skjøt utenfor etter corner. Men etter 36 minutter kom endelig målet som de fleste på tribunen ventet på. Eikrem og Dudgeon spilte ballen seg i mellom før Eikrem fant Stewart med en flott pasning. Han la ballen over til motsatt side av straffefeltet, der Morrison klokt fant Possebon med en enkel støttepasning. Keeper var nok noe dekket, og skuddet snek seg inn like til side for Sullivan.

Like før pause kunne King øket ledelsen til 2-0. Igjen kombinerte han og Morrison flott, og King skjøt et hurtig skudd med innsiden av foten, med retning nærmeste hjørne. Men denne gang var Sullivan kjapt nede og reddet mesterlig.

Eksplosjon i andre omgang

Om første omgang ebbet ut med United-overtak, skulle det bli fullstendig annerledes i andre omgang. To minutter ut i omgangen reduserte Williams med et skudd fra 20 meter fra relativt skrått hold. To minutter deretter fikk Yeovil corner, slått bakerst i feltet, returnert inn i feltet igjen, der Uniteds forsvar overhodet ikke hang med i svingene. Og etter 51 minutter sto det 3-1, nok en gang etter corner, der Yeovils fysikk ble avgjørende i duellene i feltet.

United brukte noen minutter på å komme seg etter sjokket, men ga ikke opp. King var nær å stusse en pasning fra Morrison videre med utsiden av foten og i mål, men Sullivan var like god. Brady spilte så King fri på venstresiden av feltet, men med flere gode løp i midten ble spissen for upresis i pasningen sin.

Etter 70 minutter fikk King sin beste sjanse i kampen, da han vant ballen fra høyrebacken og satte fart skrått inn i feltet. Skuddet gikk forbi Sullivan og strøk på utsiden av stolpen.

United kommer tilbake

United presset nå hardt, og Morrison skjøt like utenfor fire minutter seinere, via en motspiller og til hjørnespark. Deretter var James Chester på en sjelden visitt i angrep, han trakk fint innover og avsluttet med venstre, men keeper slo igjen til corner.

Den endte i scoring. Eikrem spilte til Morrison som fant Brady på 14 meters hold, og han skjøt på volley opp i motsatt side, bak en noe overrasket Sullivan i Yeovils mål.

I sluttminuttene hadde United flere muligheter. King ble nydelig spilt gjennom av Morrison, men ble avvinket for det som ikke kan ha vært mer enn en hårfin offside, og på overtid viste Morrison seg igjen fram. Han vendte nydelig innover og skaffet seg rom til å avslutte med venstrefoten, et skudd keeper blokkerte. I neste trekk avsluttet unggutten med høyre, men denne gang utenfor.

De siste minuttene kom også Darren Way innpå, til stor glede for de 6.664 tilskuerne. Den tidligere Yeovil-spilleren, som nå er i trenerteamet i klubben, ble utsatt for en alvorlig bilulykke i desember 2008, og måtte for noen måneder siden erkjenne at fotballkarrieren var over.

Uniteds lag: Devlin; Chester, Dudgeon, Gill, Cathcart; Stewart (Ajose 72), Possebon (Brady 45 (Lindgard 83)), Eikrem (k), Norwood (Tunnicliffe 65); King, Morrison. Gult kort: Morrison.