– Et taktisk mesterstykke av Solskjær

Øyvind Eide er gjest i den nyeste episoden av United We Podkast.

I ukas utgave av «United We Podkast» er det fokus på kampanalyser, og vår ekspert Øyvind Eide evaluerer Ole Gunnar Solskjærs taktiske kløkt.

Ifølge Eide er det spesielt én kamp som viser at United-manageren har noe på toppnivå å gjøre, og det er bortekampen mot PSG for under en måned siden.

– Etter pause gjør PSG noen grep. De setter inn to sentrale midtbanespillere, noe som lokker Uniteds midtbanetreer fram i press. Dermed får Neymar brått masse plass. Så blir det 1-1, og masse trykk mot United. Da skjer det som jeg mener er tøft gjort, og genialt når jeg ser det i etterkant; Solskjær tar ut en forsvarsspiller, og setter inn en midtbanespiller, gjør om fra fembackslinje til 4-4-2 med diamant på midten, og får ankeret på midtbanen til å ta ut Neymar. Da snur kampbildet fullstendig, i Uniteds favør, og de vinner til slutt kampen. Det er et mesterstykke av Solskjær.

Eide er samtidig klar på at United må bli mer stabile under Solskjær, og han er ikke overbevist om at nordmannen nødvendigvis er rett mann for klubben, men han øyner håp i flere av Solskjærs taktiske disposisjoner.

I ukas podkast forteller han også hvilke formasjoner han fungerer best mot ulike motstandere – og hvorfor han mener Cavani bør starte mot WBA i neste kamp.

En kan lytte til episoden hos PodSpaceApple Podcasts og de fleste andre steder hvor en kan lytte til podkaster.

Her kan dere lese Øyvind Eides taktiske analyser for united.no.