Manchester United Women v Chelsea Women - Barclays FA Women's Super League

«Tapet kom ikke som noe sjokk, men måten det skjedde på var rystende»

KOMMENTAR: Stortapet mot Chelsea gir stor grunn til bekymring, og det var egentlig bare ett lyspunkt i søndagens kamp.

Publisert Sist oppdatert

At Manchester United ender opp med et nederlag mot Chelsea er ikke noen stor overraskelse.

Chelsea har ganske enkelt en bedre stall enn Manchester United, med flere av verdens beste spillere.

Siden det er tidlig under Marc Skinner, og vi ble advart før sesongen av WSL-journalist Rich Laverty om at det kunne ta litt tid før det ville fungere, så var jeg egentlig også forberedt på at det kunne bli ganske stygg sifre.

1-6 var litt mer enn det jeg så for meg, men resultatet forteller ikke hele historien, og uten de to sene baklengsmålene ville det jo sett ganske annerledes ut.

Tapet kom ikke som noe sjokk, men måten det skjedde på var rystende, med så mange store feil som ble gjort.

Det skapte store spørsmål knyttet til både spillerpersonell og spillestil.

Manchester United Women v Chelsea Women - Barclays FA Women's Super League
CHELSEA VANT KLART: United hang ikke helt med mot Chelsea, selv om resultatet var verre enn selve kampen.

Spillestil under utvikling

La oss ta det med spillestil først.

United spiller ganske likt likt som under Casey Stoney formasjonsmessig, men fotball er jo tross alt mer enn bare formasjoner.

Marc Skinner prøver å få United til å spille seg mer ut bakfra, og det er ikke noe galt i å ønske en mer ambisiøs måte å spille seg ut fra eget forsvar på.

Det kan uansett føre til problemer, det er jo sjansen en tar, og spesielt kan disse problemene være store i startfasen før en har blitt vant til å spille på den måten.

I denne kampen gikk det fullstendig galt, og Chelsea utnyttet Uniteds utfordringer på området på brutalt vis.

Manchester United Women v Chelsea Women - Barclays FA Women's Super League
UTNYTTET UNITED-FEIL: Sam Kerr scoret to mål mot United. Her etter det første, som kom etter en stygg feil av Katie Zelem.

Fem av de seks målene kom etter store forsvarsfeil, mange av disse enkle pasningsfeil av typen dette United-laget ikke så ofte har gjort tidligere. Det startet allerede helt bakerst, med Mary Earps, som ved mange anledninger satte lagvenninnene i trøbbel.

Da blir spørsmålet: er dette United-laget i stand til å spille på denne måten? Eller er dette sånt som en bare må regne med på veien mot noe bedre?

Så kan vi kanskje si at det var positivt at United-spillerne fortsatte å prøve, og tidvis også fikk det bra til – men feilene kom tilbake etter hvert, og da kan en jo også lure på om ikke Skinner burde vært pragmatisk nok til å legge om stilen i denne kampen siden det åpenbart ikke fungerte som det skulle.

Forhåpentligvis vil det svare seg etter hvert. Marc Skinner sitter uansett med ansvaret for denne endringen i spillestil, på godt og vondt.

Denne gangen mest vondt.

Manchester United Women v Chelsea Women - Barclays FA Women's Super League
DET GIKK IKKE PÅ SKINNER: Marc Skinner var neppe fornøyd med hvordan United fremstod mot Chelsea.

Millie Turners fravær er en bekymring

Undertegnede synes at Millie Turner har trengt mer konkurranse i midtforsvaret, og plassen hennes var nok ikke like trygg denne sesongen som den har vært tidligere.

Det er uansett en bekymring at United nå for første gang blir uten Turner en stund, etter at hun ble langtidsskadet mot Leicester – og ikke bare fordi et 1-6-resultat automatisk får en til å lengte etter andre forsvarsspillere.

Det er rett og slett veldig tynt i United-forsvaret når Turner er skadet, med bare nødløsninger (som å sette Hayley Ladd i eget forsvar) som alternativer til stopperduoen vi så søndag.

Maria Thorisdottir og Aoife Mannion hadde startet sesongen godt, men i denne kampen fikk begge store problemer, men de var ikke akkurat alene.

Høyreback Hannah Blundell var skyld i det første målet etter en ellers god start på United-karrieren, mens midtbanespillere som kaptein Katie Zelem og innbytter Hayley Ladd begge også må ta på seg en del av skylda for baklengsmål her.

Om ikke annet kan jo Vilde Bøe Risa kanskje forvente mer spilletid fremover når midtbanen fremstår på den måten også.

Manchester United Women v Chelsea Women - Barclays FA Women's Super League
SLET MOT GAMLEKLUBBEN: Maria Thorisdottir var meget god i sesongens to første kamper, men mot Chelsea fikk hun store problemer.

Det store lyspunktet

Det er ingen tvil om hvem som var det store lyspunktet mot Chelsea.

Det var nemlig innbytter Alessia Russo, som scoret Manchester Uniteds mål.

Ikke fordi målet var så eksepsjonelt – hun var heldig som scoret det målet, siden skuddet hennes skiftet retning i en Chelsea-forsvarer.

Russo fremstod uansett som Uniteds klart farligste spiller. Hun var tøff i duellspillet, hun utfordret bakrom (som da hun scoret), og hun kunne skape noe ut av ingenting, som da hun vendte unna en motspiller og dundret ballen i tverrliggeren. Russo har rett og slett litt av den x-faktoren United trenger etter at mange spillere forlot klubben i sommer.

Manchester United Women v Chelsea Women - Barclays FA Women's Super League
REDUSERTE: Alessia Russo.

Et annet lyspunkt, eller i alle fall en trøst, er at United ikke er det eneste topplaget som gikk på et stortap søndag.

Manchester City, som også forsvant ut av Champions League allerede før gruppespillet, har hatt en skuffende start på sesongen, preget av skadeproblemer.

Forrige helg tapte de overraskende hjemme mot Tottenham, og denne helga møtte de Arsenal på bortebane. Tap der var forventet, men at Arsenal skulle vinne hele 5-0 var derimot mer uventet.

Akkurat nå fremstår City som det laget som United trolig må havne fremfor om det skal bli Champions League-kvalifikasjon.

Powered by Labrador CMS