Plutselig er United i Europa-toppen

Bare tre lag har scoret flere mål enn Manchester United denne sesongen. To av dem spilte i Champions League-finalen.

Publisert Sist oppdatert

Det er selvfølgelig målfesten mot Southampton som gjør utslaget, men tallenes tale kan ikke bestrides:

Bare Bayern München (57), Paris Saint-Germain (50) og Inter (49) har scoret flere mål enn Manchester United (46) i 2020/21-sesongen i de fem ligaene som regnes som Europas største.

United er med andre ord det mestscorende laget i Premier League. Liverpool har scoret 43, mens ligaleder Manchester City har færrest av de tre lagene med 37. De to rivalene spiller sine midtukekamper onsdag kveld.

I Spania er alle de tre storlagene Barcelona (41), Atlético Madrid (40) og Real Madrid (35) bak United. Det er også Milan (41) og Juventus (39) i Italia. Med Erling Braut Haalands inntreden i Bundesliga har det vært mye snakk om Dortmund-angrepet det siste året, men de har «bare» scoret 38 mål.

Ser vi på de 20 høyest rankede ligaene i Europa faller Manchester United et stykke ned på tabellen.

Europas mest underholdende lag i skrivende stund er Ajax, som har scoret hele 66 mål på 20 kamper. Det betyr et gjennomsnitt på over tre mål i hver kamp.

Nesten like dominerende er RB Salzburg i Østerrike, mens Bayern München er nummer tre med sitt snitt. Deretter følger Slavia Praha og Røde Stjerne.

Manchester United er nummer 15 på listen med et målsnitt på 2,09 mål per kamp.

Nylig publiserte CIES Football Observatory en rapport om de mest kliniske lagene i Europa. Der ender United ganske langt ned på listen med 6,9 skudd per scoring.

Best er Hamburg i Bundesliga 2 med 4,7 skudd per scoring. På andreplass er Olympiakos (5,2), mens Bayern München (5,3) deler tredjeplassen med nederlandske VVV-Venlo. Atlético Madrid (5,4) er nummer fire.

Powered by Labrador CMS