Våre vurderinger om laget mot Southampton

Vi tror det kun hersker en viss tvil om én av plassene på laget mot Southampton.

Publisert Sist oppdatert

Det eneste usikkerhetsmomentet før kampen mot Aston Villa var om svenske Victor Lindelöf hadde kommet seg etter ryggskaden som gjorde at han måtte gi seg i pausen mot Bournemouth.

Les også:
SOLSKJÆR:
– Ikke noen grunn til å skifte for mye på laget
HISTORISKE UNITED: Alle Uniteds straffespark denne sesongen
GREENWOOD PÅ REKORDJAKT: Kun én scoring unna Best, Rooney og Kidd
HASENHÜTTL: – Solskjær gjør en veldig god jobb

Vi antok at skaden var verre enn det den åpenbart var, og valgte Eric Bailly fra start i vårt tips. Da Lindelöf tok plass i midtforsvaret sammen med Harry Maguire mot Villa, var det den fjerde ligakampen på rad at Ole Gunnar Solskjær stilte med det samme mannskapet fra start.

Det ble med andre ord 10/11 for vårt tips, men denne gangen spår vi at Lindelöf starter og at kampen mot Southampton blir den femte med uforandret lag i ligaen for første gang siden vinteren 1993!

Manchester United

Phil Jones og Axel Tuanzebe er nok en gang de eneste som er ute med skader. Jones er ventet tilbake på treningsfeltet i andre halvdel av juli, mens Tuanzebe trolig ikke er tilbake før i september.


David de Gea – Holdt nullen da han passerte Peter Schmeichel i antall kamper for United. Det er lenge siden vi så spanjolen virkelig briljere mellom stengene, men United er defensivt solid om dagen, og De Gea er selvskreven.

Aaron Wan-Bissaka – Noe rufsete til tider mot Villa, men kun kaptein Harry Maguire og Victor Lindelöf har startet flere kamper enn Wan-Bissaka denne sesongen totalt og Wan-Bissaka har flest vellykkede taklinger i Premier League. Bankers.

BANKERS PÅ BACKEN: Aaron Wan-Bissaka kan snart se tilbake på en solid debutsesong i United. Vi føler oss rimelig sikre på at høyrebacken starter også mot Southampton.

 

Victor Lindelöf– Ble klar til kampen mot Aston Villa og spilte hele oppgjøret uten problemer. Da starter han også mot Southampton.

Harry Maguire – Kaptein og bauta som har startet samtlige ligakamper denne sesongen som den eneste utespilleren. Forblir Maguire skadefri tror vi kapteinen blir den første utespilleren som starter samtlige ligakamper siden Gary Pallister gjorde det i 1994/95-sesongen.

Luke Shaw – Får ny tillit på venstrebacken etter å ha startet hver eneste kamp i den ubeseirede rekken på 17 kamper.

 

TATT VARE PÅ MULIGHETENE: Luke Shaw, Nemanja Matic og Mason Greenwood har alle tatt godt vare på sjansene etter coronapausen. Vi tror alle tre starter mot Southampton.

Nemanja Matic – Solid mot Sheffield United og strålende mot Brighton. Litt mer ujevn mot både Bournemouth og Villa. Kanskje det eneste lille usikkerhetsmomentet hos Solskjær, men vi tror serberen beholder plassen på laget og henviser Scott McTominay til benken.

Paul Pogba – Har vært bunnsolid i det siste og mot Aston Villa kom også scoringen. Fremstår nå som den klassespilleren han er, og blir en viktig mann i sesonginnspurten. Kommer til å starte hver eneste kamp av betydning og oppgjøret mot Southampton faller definitivt inn under den kategorien.

Mason Greenwood – Har slått gnister offensivt. Fire mål på de siste tre kampene fra start nå. Da er det nesten umulig for Solskjær å benke ham.

Bruno Fernandes – Ble historisk som den første midtbanespilleren i Premier League-historien som har vært direkte involvert i 13 mål på sine 10 første ligakamper. Starter naturligvis også her.

DEN STORE FORSKJELLEN: Bruno Fernandes har vært en åpenbaring i United-trøyen etter overgangen fra Sporting Lisboa. Ole Gunnar Solskjær kan glede seg over at United nå er det store formlaget i Premier League.

Marcus Rashford – Har kun den ene straffescoringen mot Bournemouth etter coronapausen, men legger ned en utrettelig innsats for laget på venstrekanten. Starter også mot Saints.

Anthony Martial – Fire mål på sine to siste ligakamper på Old Trafford. Har fått et nytt gir etter coronapausen og spiller med en helt annen intensitet og glød enn før. Er selvskreven som spiss også mot Southampton.


Alternativene:

Den eneste posisjonen vi tror Solskjær kan vurdere en endring i, er den defensive midtbanerollen. Scott McTominay kan komme inn for Nemanja Matic uten at United vil bli nevneverdig svekket, men serberen har levert flere gode kamper etter pausen og fortjener å starte også denne kampen.

Brandon Williams hadde et positivt innhopp mot Villa som høyreback. Både unggutten og Eric Bailly blir å finne på benken fra start mot Southampton, men begge to kan bli høyaktuelle når United skal ut i to viktige kamper både torsdag og søndag da Crystal Palace venter i ligaen og Chelsea i FA-cupen.

Fred og Andreas Pereira vil være jokere fra benk om United trenger å trygge ledelsen. Odion Ighalo, Daniel James og Juan Mata kan bli det samme om Solskjær trenger å fylle på med offensiv slagkraft.

Southampton

Den danske midtstopperen Jannik Vestergaard kan være tilbake etter en lårskade, mens Moussa Djenepo, Sofiane Boufal og Yan Valery trolig er ferdige for sesongen. 

Southampton har vært i bra slag i det siste. En sterk borteseier mot Watford ble fulgt opp av en enda sterkere hjemmeseier mot Manchester City og ett poeng mot Everton på Goodison Park i forrige runde.

MØTES IGJEN: Victor Lindelöf og Che Adams møttes tidlig i sesongen da United og Southampton spilte 1-1 på sørkysten. Nå barker lagene sammen på Old Trafford i en kamp der United kan ta et stort steg mot Champions League om det blir seier.

Ralph Hasenhüttl benyttet den samme elleveren fra start både mot Manchester City og Everton, og det blir neppe mange endringer på laget som møter United på Old Trafford. 

I de to siste ligakampene har Southampton stilt med dette laget: McCarthy, Walker-Peters, Stephens, Bednarek, Bertrand, Armstrong, Ward-Prowse, Romeu, Redmond, Adams, Ings.

Powered by Labrador CMS