vvol

Våre vurderinger om laget mot Southampton

Ralf Rangnick vil gjøre alt for å få United tilbake på vinnersporet mot Southampton, men lørdag møter han en av sine gamle elever. Han kjenner læremesteren bedre enn de fleste.

Publisert Sist oppdatert

Etter en skuffende poengdeling mot bunnlaget Burnley, er presset på Ralf Rangnicks menn betydelig før møtet med Southampton i helgen.

Gjestene fra sør har hatt en ujevn sesong, men har kommet seg til hektene etter en tøff start. Southampton imponerte stort borte mot Tottenham i midtuken og vant fortjent 3-2.

Ralph Hasenhüttls mannskap ga dermed United en hjelpende hånd i jakten på Champions League-spill neste sesong.

Ettersom både West Ham og Arsenal vant sine kamper i midtuken gikk begge forbi Manchester United på tabellen, og nå ligger det an til et solid bikkjeslagsmål for å kapre en plass i den mest lukrative europacupen.

FORHÅNDSSAKER:

Manchester United

Alex Telles er som kjent tilbake etter å ha testet positivt for COVID-19 da han returnerte fra landslagsoppdrag med Brasil. Rangnick forklarte på fredagens pressekonferanse at han senere skulle ha en prat med Telles om hvordan kroppen føles etter sykdomsperioden.

Landsmannen Fred blir imidlertid ikke klar etter at også han testet positivt for COVID, og Fred har heller ikke vært på trening denne uken.

Nemanja Matic er også ute av spill med et problem med leggen, men ble observert på styrketreningen som foregikk innendørs fredag.

Eric Bailly er fremdeles ute med ankeltrøbbel etter Afrika-mesterskapet.


David de Gea – Spanjolen ble omsider overlistet på Turf Moor, men De Gea vartet også opp med en enorm redning da Burnley presset på for et vinnermål. Er selvskreven på laget med den formen han har vist denne sesongen. Har respondert veldig bra på konkurransen han fikk sist sesong fra Dean Henderson.

Manchester United v West Ham United - Premier League
BUNNSOLID: David de Gea har vært Uniteds klart beste spiller denne sesongen. Spanjolen må også avslutte sesongen sterkt om United skal nå Champions League.

Diogo Dalot – Har henvist Aaron Wan-Bissaka til benken. Dalot viser også at han gradvis har blitt sterkere defensivt. Dermed beholder portugiseren plassen på laget.

Raphaël Varane – Ble snytt for sin første United-scoring mot Burnley, men leverte en solid kamp. Spørsmålet Rangnick stiller seg om dagen er ikke om Varane skal starte, men hvem som skal være makkeren hans i midtforsvaret.

Harry Maguire – Stopperkjempen hadde en oppløftende kamp mot West Ham der kapteinen var solid, eller «outstanding» som Ralf Rangnick uttrykte det på fredagens pressekonferanse. Mot Middlesbrough og Burnley så vi imidlertid tegn til at gamle synder dukket opp igjen. 

Vi ville følt oss tryggere med Victor Lindelöf fra start, men måten Ralf Rangnick ordla seg på pressekonferansen tyder på at Maguire starter. 

harrysvik
BEHOLDER PLASSEN: Men Harry Maguire vet at Victor Lindelöf puster ham i nakken. Prestasjonene til den engelske landslagsstopperen har vært altfor ustabile denne sesongen.

Luke Shaw – Alex Telles er tilbake i trening, og vil trolig være høyaktuell til troppen. Shaw sin plass bør imidlertid være grei. Stor 1. omgang mot Burnley, men falt litt i prestasjonene sammen med resten av laget etter hvilen. Er på rett spor.

Scott McTominay – Rufsete mot Burnley, men har vært blant de jevneste og beste under Ralf Rangnick totalt sett. Med Nemanja Matic og Fred ute av spill, gir den sentrale midtbanen praktisk talt seg selv.

Paul Pogba – Bra mot Middlesbrough, bunnsolid før pause med scoring mot Burnley. Har tilført Uniteds midtbane kreativitet. Det vil være viktig for Rangnick å få franskmannen i toppform til det krevende kampprogrammet som snart venter.

Bruno Fernandes – Portugiseren tåler en stor kampbelastning og bør være selvskreven også mot Southampton. Portugiseren trenger, i likhet med resten av laget, mer stabile prestasjoner, men mye av det Fernandes har vist i de siste kampene gir grunn til å håpe at han kan være på vei til gamle høyder.

Marcus Rashford – Ujevn mot Burnley i sin rolle på høyrekanten, og kan få konkurranse fra Anthony Elanga. Men akkurat nå er konkurransen om en kantplass i United svakere på lenge med Mason Greenwood ute av spill, Anthony Martial i Spania og Jesse Lingard delvis ute i kulden. Vi tror Rashford får fornyet tillit av Rangnick mot Southampton.

Jadon Sancho – Virker å være på vei mot formen og det nivået vi vet han besitter. Da vil det ikke gi mening om han benkes mot Southampton. Kanskje blir han en av Uniteds viktigste spillere denne våren?

Burnley v Manchester United - Premier League
LEKEN: Jadon Sancho har begynt å vise hva som bor i ham og kan bli en svært viktig spiller for United denne våren.

Cristiano Ronaldo – Edinson Cavani fikk sjansen fra start mot Burnley, men tok ikke spesielt godt vare på den. Vi tror Rangnick velger å bytte spiss igjen, og kjører Ronaldo fra start denne gangen.


Alternativene:

Med Fred, Matic og Bailly ute av spill, er det egentlig kun tre plasser der det er reelle muligheter for at det kan komme en endring fra vårt oppsett. Vil Edinson Cavani, Anthony Elanga eller Victor Lindelöf starte? Vi tror ikke det, men særlig Cavani og Elanga kan bli jokere fra benken.

Phil Jones er trolig med i troppen, men det er veldig vanskelig å se for seg at han skal utkonkurrere Maguire eller Lindelöf.

Jesse Lingard er også selvsagt et alternativ på kanten.

Brentford v Manchester United - Premier League
OPPTUR: Anthony Elanga gratuleres av Bruno Fernandes etter scoringen mot Brentford. Elanga kan være en av outsiderne som får muligheten mot Southampton, men vi tror han starter på benken.

Elanga kan fort få flere sjanser i ukene som kommer om, men vi tror ikke det skjer mot Southampton.

Aaron Wan-Bissaka og Juan Mata er trolig også med i troppen.

Hannibal Mejbri har imponert Rangnick på treningene i det siste og kan være aktuell fra benken om United har kontroll på kampen.

Southampton

Midtstopper Lyanco og keeper Alex McCarthy er langtidsskadde. 

Tino Livramento kan derimot være tilbake mot United. Nathan Tella er ute, mens Nathan Redmond er usikker og vil bli testet kort tid før kampen. 

Det vil neppe bli mange endringer på laget som slo Tottenham i midtuken. Da startet disse elleve for Southampton:

Forster; Walker-Peters, Bednarek, Salisu, Perraud; Armstrong, Ward-Prowse, Romeu, Elyounoussi; Broja, Adams

Tottenham Hotspur v Southampton - Premier League
STERK SEIER: Southamptons Che Adams fløy høyt etter å ha sikret tre poeng borte mot Tottenham i midtuken. Kan «Saints» overraske på ny mot United?

Det var det samme mannskapet som klarte 1-1 hjemme mot Manchester City, med ett unntak. Mot City spilte Nathan Redmond fra start og ikke Mohamed Elyounoussi.

Southampton fikk en fæl start på årets sesong og måtte vente helt til ligakamp nummer åtte før det ble seier.

Det er sikkert mange som kunne ønske seg en reprise av forrige sesongs 9-0-seier, men skal vi dømme ut fra gjestenes solide kamper mot Manchester City (1-1) og Tottenham (3-2), vil nok de fleste United-fans være lykkelige så lenge de tre poengene forblir på Old Trafford.

Powered by Labrador CMS