ronaldo222

Våre vurderinger om laget mot Sheriff

Publisert Sist oppdatert

Manchester United tapte Europa League-åpningskampen mot Real Sociedad og ligger dermed tre poeng bak i jakten på den viktige gruppeseieren. Det betyr at Erik ten Hags menn – dersom Real Sociedad tar poeng mot Omonia – er pent nødt til å slå Sheriff hjemme på Old Trafford torsdag kveld.

Klarer de det, har de skjebnen i egne hender før de møter spanjolene til ren gruppefinale i siste kamp.

Chelsea-kampen var Manchester Uniteds tredje på bare seks dager i det vanvittige oktober-kjøret, men Erik ten Hag ga spillerne to dager fri etter kampen på Stamford Bridge.

Nederlenderen har så langt hatt for vane å stille sterkt i Europa til tross for tett program og selv mot antatt svakere motstand.

Fortsetter trenden eller blir det større rotasjoner denne gang?

FORHÅNDSSAKER:

Manchester United

Cristiano Ronaldo er tilbake igjen i troppen som møter Sheriff. Det bekreftet Erik ten Hag på onsdagens pressekonferanse.

Chelsea FC v Manchester United - Premier League
UTE: Raphaël Varane er ute til etter VM-pausen, ifølge Ten Hag.

Samtidig bekreftet manageren at Anthony Martial fortsatt er uaktuell. Det samme gjelder Raphaël Varane. Uniteds nederlandske sjef tror ikke at den franske midtstopperen kommer til å representere United igjen før etter VM.

Langt lystigere er det imidlertid at Harry Maguire, Donny van de Beek og Aaron Wan-Bissaka i det minste er tilbake i trening. Men er de kampklare allerede? Det gjenstår å se.

Erik ten Hag ble spurt om akkurat dét på onsdagens pressekonferanse og svarte at det blir en avgjørelse han tar i samråd med klubbens medisinske personell.

Christian Eriksen, som har vært syk og var ute mot Newcastle og benket mot Spurs, var tilbake fra start mot Chelsea og satt også ved siden av Erik ten Hag på onsdagens pressekonferanse. Det pleier som regel å bety at han starter torsdagens kamp.


David de Gea – Spanjolen har stått alt hittil og det er ingenting som tyder på at han skal bli hvilt eller trenger hvile. Martin Dubravka sin debut kan forsåvidt komme når som helst, men foreløpig er det lite som tyder på at det blir i denne kampen her.

Diogo Dalot – Uniteds høyreback har blitt en viktig brikke og en selvskreven spiller i Erik ten Hags ellever. Men portugiseren har spilt samtlige Premier League-kamper og også fått spilletid i alle Europa League-kampene så langt. Sånn sett ligger det i kortene at en pustepause nærmer seg. Skadesituasjonen har imidlertid gjort det vanskelig. Men, nå er konkurrentene i det minste tilbake i trening. Kampen kommer imidlertid for tidlig, tror vi, til at noen av de er aktuelle for en startplass. Dermed må Dalot i aksjon igjen.

Victor Lindelöf – Svensken tok plass i midtforsvaret mot Chelsea da Varane gikk ut med skade og gjorde sakene sine godt. Harry Maguire er tilbake i trening, men det er ingen grunn til å skulle kaste inn han når Lindelöf er tilgjengelig og også har gjort seg fortjent til sjansen.

Lisandro Martinez – Den svært populære argentineren er viktig både for Uniteds forsvars- og angrepsspill. Selvskreven fra start – både med tanke på viktigheten og manglende alternativer.

Tyrell Malacia – Den svært profesjonelle og treningsglade backen knep plassen fra Luke Shaw etter engelskmannens svake sesongstart, men har igjen havnet bak i køen etter at formkurven til de to har pekt i litt forskjellig retning. Vi tror imidlertid at Luke Shaw hviles i denne og at Malacia starter. Det har vi ingen bekymringer rundt.

Manchester United v Tottenham Hotspur - Premier League
TILBAKE FRA START?: Fred var fantastisk mot Spurs, men ble vraket mot Chelsea. Er han tilbake mot Sheriff eller må han nok en gang vike?

Casemiro Erik ten Hag kan – med god samvittighet – hvile Casemiro og samtidig belønne Fred med startplass i denne. Men hver gang vi tror eller spekulerer i at Ten Hag kommer til å hvile sine beste, bommer vi. Vi er imidlertid svært usikre på denne. Casemiro er i utgangspunktet klink i Uniteds startellever, men trengs han mot Sheriff? Er det her han bør få hvile? Og er ikke dette også en god anledning til å belønne Fred for Spurs-prestasjonen etter den brutale vrakingen sist? Til tross for at argumentene for at Fred starter fremstår som gode i vårt hode, tror vi likevel at Ten Hag går for Casemiro.

Christian Eriksen – Dansken fikk hvile, ufrivillig riktignok, mot både Newcastle og Tottenham og var tilbake mot Chelsea. Så sliten ut på tampen i London, men har fått hvile og stiller frisk og rask til denne. At han stilte på pressekonferansen er vanligvis også et tegn på at han starter.

Antony – Brasilianeren kommer til gode sjanser i så godt som hver eneste kamp. Kunne og burde scoret mot Chelsea og traff stolpen mot Tottenham i kampen før det. Blir varmere og varmere i trøyen og har blitt en viktig figur både offensivt og defensivt i Ten Hags United.

Bruno Fernandes – Portugiseren har spilt samtlige minutter i Premier League denne sesongen og også vært involvert i samtlige kamper i Europa League. Her kunne Casemiro fint gått inn og tatt plassen til Eriksen mot at Eriksen heller spilte i den offensive rollen til Bruno, men likevel tror vi Bruno starter denne.

Jadon Sancho – Denne er vi i tvil om. Sancho har på ingen måte gjort seg spesielt fortjent til fornyet tillit, men spørsmålet blir om han skal vrakes eller om Sheriff-kampen er en for god anledning til å potensielt bygge selvtillit. Vi tror Ten Hag gir ham en sjanse til å rette opp det slette inntrykket han har gitt den siste tiden.

Manchester United Training Session
TILBAKE: Cristiano Ronaldo var tilbake på treningsfeltet med lagkameratene tirsdag. Vi tror han starter torsdag.

Cristiano Ronaldo – Erik ten Hag bekreftet onsdag at Ronaldo er tilbake i troppen mot Sheriff og vi tror han starter kampen. Antony Martial er ute med skade og Marcus Rashford kan det være fornuftig å la hvile slik at han er 100% til West Ham-kampen. Vi tror dermed at portugiseren er tilbake fra start torsdag.


Alternativene

Fred fortjener egentlig å starte her. Samtidig ville dette vært et gunstig tidspunkt for Casemiro med en pust i bakken. Men trenger han egentlig det? Freds prestasjon mot Spurs gjør at denne er vrien å vurdere. Vi lander på Casemiro, men blir på ingen måte overrasket om valget likevel faller på Fred.

mctom3232
HAR HAVNET BAK I KØEN: Helten fra Omonia-kampen, Scott McTominay, har gått fra fast plass til svært begrenset spilletid de siste ukene.

Det er heller ikke helt utenkelig at Scott McTominay plutselig får en startplass. Skotten startet fem Premier League-kamper på rad frem til etter City-matchen. Etter den har han imidlertid knapt fått spille. Er trolig bak Fred i køen etter brasilianerens oppvisning mot Tottenham. Kan det være aktuelt for Ten Hag å kjøre Eriksen i Bruno-rollen og McTominay i tospann med enten Casemiro eller Fred?

Anthony Elanga kan få sjansen i stedet for Jadon Sancho, som er inne i en svak periode.


Sheriff Tiraspol

Laget topper ligaen i Moldova med seks poeng, men har fått en svært lite gunstig oppladning til kampen på Old Trafford. Først tapte de mot serietoeren i helgen, før lagets manager leverte oppsigelsen sin på tirsdag.

Laget står med 8-3-1 på sine tolv seriekamper hittil i sesongen og har kun sluppet inn fem ganger.

I Europa League står de med tre poeng på de fire første kampene. Seieren kom mot allerede fortapte Omonia.

Laget som spilte fra start i forrige seriekamp: Celeadnic, Crespo, Radeljic, Diop, Kiki, Julien, Salifu, Pernambuco, Guedes, Akanbi, Atiemwen.

Powered by Labrador CMS