Våre vurderinger om laget mot Sheffield United

Fortsetter rotasjonen mot bunnlaget i Premier League?

Publisert Sist oppdatert

Over et skyfritt Old Trafford er det bare solskinn og regnbuer for øyeblikket. Chris Wilder vil sannsynligvis ta alle midler i bruk for å stikke hull på såpeboblene når han stiller på slagmarken med sitt desperate jumbomannskap.

Kontrastene mellom de to United-lagene kunne ikke vært sterkere.

Mens Manchester United topper tabellen uten tap siden 1. november og i helgen slo ut Liverpool av FA-cupen, ligger Sheffield United helt i bunnen med én seier på 19 kamper.

Den kom riktignok for to runder siden mot Newcastle, men i den påfølgende kampen mot Tottenham ble det et nytt nederlag.

Likevel er det neppe noen i United-garderoben som vil undervurdere laget som tok en overraskende 9. plass forrige sesong. Et kaotisk oppgjør på Bramall Lane endte 3-3, mens Manchester United vant 3-0 på Old Trafford i juni.

For Ole Gunnar Solskjær kommer onsdagskampen mellom to storoppgjør mot Liverpool og Arsenal.

Tre poeng mot Sheffield United er like mye verdt som tre poeng mot Arsenal, men vil den norske United-manageren benytte anledningen til å rotere på laget i en Premier League-kamp mot ligaens svakeste lag?

FORHÅNDSSAKER:

MEDVIND: Ole Gunnar Solskjær har levert gode resultater i 2021.

Manchester United

Det var nok mange som pustet lettet ut da nyheten om at smellen Marcus Rashford pådro seg mot Liverpool ikke er alvorlig. Vi tipper Solskjær benytter anledningen til å la 23-åringen lade batteriene til lørdagens bortekamp mot Arsenal.

Brandon Williams er tilbake i trening, men vi tror ikke 20-åringen vil være aktuell i Premier League for øyeblikket.


David de Gea – Spanjolen er stadig førstevalget, selv om Dean Henderson har bestått testene mot Manchester City og Liverpool. Holdt nullen for 150. gang i United-drakt på Anfield. Bør kunne bli en til mot et lag som har scoret 10 mål på 19 kamper.

Aaron Wan-Bissaka – Vi spør oss når høyrebacken skal få hvile, men uten en reell utfordrer er det ikke mange hvileskjær i sikte. Axel Tuanzebe og Brandon Williams har spilt der, men Solskjær velger nok trygghet i Wan-Bissaka.

Eric Bailly – Ny runde i stopperkarussellen! Nå er det Bailly sin tur. De fem siste kampene har Lindelöf og Bailly vekslet annenhver gang. På topp for Sheffield United stiller David McGoldrick, en 33-årig ire som helt sikkert skal dele ut noen blåmerker.

Harry Maguire – Kapteinen spiller alt, og denne kampen betyr nok litt ekstra for Sheffield-gutten.

Alex Telles – Luke Shaw er en av Uniteds store formspillere, men venstrebacken har spilt det meste så langt i 2021. Med en suspekt skadehistorikk kan han trenge en pust i bakken hvis han skal vare til mai. Telles er ikke en dårlig erstatter og bringer ytterligere dødballtrussel til bordet.

Nemanja Matic – Serberen har blitt Solskjærs dørvakt mot robuste mannskap som ypper seg. Vanskelig å se for seg at 32-åringen vippes av pinnen av Lundstram, Norwood og Fleck. En trygg ballfordeler når United dominerer.

Scott McTominay – Midtbanen er ekstra vrien å spå fordi Solskjær har så mange alternativer å velge mellom. McTominay er i form og bør passe kampbildet godt. Det gjør at Fred kan spare beina mot Arsenal om nødvendig.

Paul Pogba – Her er vi usikre, men vi lander på at det er vanskelig å gi franskmannen den hvilen han kanskje trenger. En av lagets beste spillere om dagen, og det gir mening å utnytte momentumet vi har ventet så lenge på, selv om han helt sikkert skal spille mot Arsenal på lørdag også.

Mason Greenwood – Fikk skikkelig sving på sakene mot Liverpool og minnet oss om hva som bor i ham med sitt første mål i 2021. Spilte også kampen på Bramall Lane og bør få sjansen hvis Rashford står over. Virker som Solskjær ønsker å få i gang 19-åringen, som spilte en drøy time mot Liverpool.

Bruno Fernandes – Ble omsider satt på benken av Solskjær, men endte med å stjele overskriftene mot Liverpool til slutt likevel. Stiller helt sikkert til avspark med friske bein og en god dose selvtillit.

Anthony Martial – Vraket mot Liverpool i FA-cupen og spilt mer ving enn spiss de siste ukene. Mot Sheffield United tror vi franskmannen er tilbake på topp. Martial har vært involvert i fem av de siste seks scoringene mot bunnlaget, inkludert et hattrick i juni. Det betyr god timing når Cavani kan trenge en hvil før storkampen mot Arsenal.

HATTRICK: Anthony Martial scoret alle tre målene mot Sheffield United i juni.

De som mangler:

  • Hvile er hovedsakelig årsaken til at vi plasserer Victor Lindelöf, Luke Shaw, Fred, Marcus Rashford og Edinson Cavani på benken. Med to kamper i uken har Solskjær rotert på laget i det siste, og det er vi helt sikre på at han fortsetter med mot Sheffield United. Det betyr samtidig at de fem nevnte spillerne etter alle solemerker starter mot Arsenal.
  • Donny van de Beek: Fikk en etterlengtet start mot Liverpool og kan selvfølgelig få fornyet tillit her, selv om han ikke overbeviste all verden i helgen. Ikke startet i ligaen siden 5. desember mot West Ham.
  • Daniel James og Juan Mata: Begge kan regnes som outsidere til rollen på høyrekanten.

Sheffield United

Stakkars Chris Wilder har flere skader enn poeng.

Oliver McBurnie, Lys Mousset, Jack Robinson, Sander Berge, Jack O’Connell og Ben Osborn er usikre eller ute, mens John Egan er suspendert.

TUNGE TAK: Chris Wilder sliter i nedrykksstriden med Sheffield United.

Alle de tre kampene mot Solskjær har blitt målfester, men bare den første (3-3 i 2019) endte med poeng for Wilder. I juni sørget Martial for 3-0, mens Rashford (2) og Martial scoret målene i 3-2-seieren i desember.

Sheffield United ligger nederst på tabellen med bare fem poeng, og mye skal endre seg for at laget holder seg i Premier League.

Mulig lag: Ramsdale, Basham, Jagielka, Ampadu, Baldock, Lundstram, Norwood, Fleck, Stevens, McGoldrick, Burke.

Powered by Labrador CMS