Våre vurderinger om laget mot PSG

Får Edinson Cavani starte mot gamleklubben? Og nå som alle er klare – hvem skal utgjøre midtbanen?

Publisert Sist oppdatert

De to forrige kampene mot Paris Saint-Germain har nærmest fått kultstatus i Manchester. Begge fant sted i den franske hovedstaden, og begge var viktige seirer for Ole Gunnar Solskjær.

Da lagene sist møttes på Old Trafford var det imidlertid Thomas Tuchel som gikk seirende ut. Kylian Mbappé scoret og Paul Pogba ble utvist. Denne gangen er Neymar med i stjernekampen også.

Med ett poeng sikrer Manchester United avansement. Med tre vinner de gruppen så lenge de ikke taper med seks mål mot RB Leipzig i neste uke.

FORHÅNDSSAKER:

Manchester United

Solskjær friskmeldte hele troppen på tirsdagens pressekonferanse, men langtidsskadde Luke Shaw er nok fortsatt ute, mens Phil Jones og Marcos Rojo uansett ikke er registrert for spill.

Flere andre var imidlertid tilbake på trening. David de Gea slapp med skrekken da han smelte kneet i stolpen mot Southampton, mens Anthony Martial er frisk etter sykdom. Smellen til Alex Telles skal heller ikke være alvorlig, og Paul Pogba og Scott McTominay var også på treningsfeltet tirsdag.

Axel Tuanzebe soner karantene for tre gule kort.


David de Gea – Slapp inn to mål, skadet seg på det andre og fikk se Dean Henderson holde nullen og lagkameratene snu kampen mot Southampton. Da kan det nok ikke bli så mye verre for en keeper, men smellen holder i alle fall ikke spanjolen ute. Solskjærs førstevalg mellom stengene – også i en storkamp som denne.

Aaron Wan-Bissaka – Leverte en god andreomgang på St. Mary’s. Startet alle kampene i Champions League.

Victor Lindelöf – Håndterte rollen som forsvarssjef på Parc des Princes da makker Maguire var ute. Svensken er fast på laget og fungerer både i tre- og firebackslinje.

Harry Maguire – Var ikke med da United vant 2-1 i Paris. Har en formkurve som peker oppover. Det bør den gjøre når du møter Mbappé og Neymar.

Alex Telles – Langt varmere i United-trøya nå enn da han debuterte i Paris i oktober. Har gode muligheter til å spille seg inn på laget når Shaw er skadet. Venstrefoten har allerede skapt en del målsjanser. Vi venter i spenning på det første kremmerhuset på frispark.

Fred – Er en av lagets store formspillere og har tidligere klart seg bra i midtbanekrigen mot Ander Herrera, Idrissa Gueye og Marco Verratti før. Tenk at brasilianeren skulle bli så viktig for United.

Scott McTominay – Vært ute en stund, men er ikke en spiller som må fases inn igjen. Kan spille en avgjørende og «usynlig» rolle i storkampene og vil skape balanse på midtbanen sammen med Fred.

Donny van de Beek – Startet sin første Premier League-kamp mot Southampton, men har faktisk fått tillit tre ganger i Champions League. Kan bekle flere roller, som han selv sa på tirsdagens pressekonferanse. Flink til å sette tempo i angrepene.

Bruno Fernandes – Var kaptein i Paris. Den oppgaven får nok Maguire denne gangen, men portugiseren vil uansett være en av lagets viktigste ledere. Gleder seg nok til å svinge dirigentpinnen mot PSG. Får Gueye eller Herrera oppgaven med å stoppe Fernandes?

Marcus Rashford – Etter hattricket mot RB Leipzig har 23-åringen bare scoret på straffe mot Istanbul Basaksehir. Uvurdelig målgivende på St Mary’s, men bør finne nettmaskene oftere. Har scoret på straffe mot PSG før.

Edinson Cavani – I medienes søkelys av både positive og negative årsaker. Risikerer uansett ikke utestengelse i Champions League og kunne ikke bedt om et bedre tidspunkt å møte gamleklubben på. Det står skrevet i stjernene at Cavani sender United videre mot klubben han scoret 200 ganger for.

KLARE: Bruno Fernandes, Marcus Rashford og Victor Lindelöf på trening tirsdag.

Paris Saint-Germain

Som «vanlig» er det turbulente tilstander i den Qatar-eide fotballklubben fra Frankrikes hovedstad.

I november vant Thomas Tuchel bare to av fem kamper, og uten avansement i Champions League kan tyskeren stå i fare for å miste jobben. PSG ligger likt med RB Leipzig med seks poeng, og bør dra fra Old Trafford med seier dersom tyskerne gjør jobben i Istanbul.

ANGREPSREKKE: Neymar sammen med Moise Kean og Kylian Mbappé før kampen mot Istanbul Basaksehir.

Nevnte Mbappé scoret sist lagene møttes på Old Trafford, men har faktisk ikke funnet nettmaskene i Champions League siden desember 2019.

– Jeg vet ikke hvordan jeg skal forklare det. Kylian kan score i alle mulige turneringer. Denne kampen er en god mulighet til å avslutte den måltørken, sier Tuchel før kampen.

PSG-treneren hadde store skadebekymringer før det forrige møtet. Denne gangen er det Mauro Icardi, Pablo Sarabia, Julian Draxler og Juan Bernat som mangler.

Mulig lag: Keylor Navas, Alessandro Florenzi, Marquinhos, Prenel Kimpembe, Mitchel Bakker, Ander Herrera, Idrissa Gueye, Marco Verratti, Angel Di Maria, Kylian Mbappé, Neymar.

Powered by Labrador CMS