Våre vurderinger om laget mot Leeds

Jakten på Liverpool og Tottenham er i gang. Hvilke elleve velger Ole Gunnar Solskjær i det historiske slaget mellom Manchester og Yorkshire?

Publisert Sist oppdatert

Nemanja Matic, Paul Scholes, Michael Owen, panelet i «United We Podkast» og de fleste andre United-supportere er enige:

Nå må Manchester United gå for gull i Premier League.

En slik påstand ville framprovosert galskapsdiagnose etter 1-6-tapet mot Tottenham i oktober, men realiteten er at tabelltoppen er innenfor rekkevidde. Med seier i hengekampen mot Burnley kan laget ligge to poeng bak Liverpool.

Det fordrer imidlertid seier i lokaloppgjøret mot Leeds.

Med fem kamper på 13 dager står Solskjær overfor en solid utfordring hva gjelder belastningsstyring.

Spørsmålet er om det er behov for rotasjon mot uforutsigbare Leeds. Med en påfølgende ligacupkvartfinale mot Everton lille julaften er det fristende å svare nei.

Vi er sikre på at Solskjær vet hva som ligger i potten når Manchester United møter rivalene fra Yorkshire, og vi tror derfor manageren velger sitt sterkeste lag.

FORHÅNDSSAKER:

GJORDE JOBBEN: Bruno Fernandes, Marcus Rashford og Anthony Martial feirer scoring mot Sheffield United.

Manchester United

Mens Axel Tuanzebe og Eric Bailly er tilbake og klarert for spill, er det mer usikkerhet rundt Edinson Cavani. På pressekonferansen sa Solskjær at 33-åringen må testes, mens han til klubben senere sa at han regner med at Cavani kan være med.


David de Gea – Det ble ikke helt den returen til Bramall Lane unge Dean Henderson hadde håpet på. Reddet riktignok seieren på overtid, men tabben gjør det enkelt for Solskjær å plassere De Gea i buret igjen mot Leeds.

Aaron Wan-Bissaka – Startet elleve av tolv ligakamper. Får bruk for både hurtigheten og taklingsekspertisen når Leeds skrur opp tempoet i overgangene. Møter den tidligere United-junioren Jack Harrison på sin side.

Victor Lindelöf – Solskjær hintet om at stopperparet må få en hvil på et eller annet tidspunkt, men det er vanskelig å se for seg at det skjer mot Leeds. Svensken er i god form og har vist hvilken pasningsfot han har de siste ukene. Må ha kontroll på målsniken Patrick Bamford med Maguire.

Harry Maguire – Kapteinen spiller «alt», og det inkluderer selvfølgelig lokaloppgjøret mot Leeds.

Luke Shaw – Gikk rett inn på laget mot RB Leipzig etter skaden. Spilte også Manchester-derbyet, mens Alex Telles tok plassen mot Sheffield United. Vi tror førstevalget er tilbake igjen på søndag.

Fred – Ikke utenkelig at den løpssterke brasilianeren ble hvilt på Bramall Lane for at han ikke skal gå tom for bensin i det som blir 90 intense minutter mot et hardtpressende Leeds-lag. Stått over tre av de fire siste og bør være klar for juleprogrammet.

Scott McTominay – Spilte seg inn på laget i løpet av høsten og returnerer med stor sannsynlighet etter at Nemanja Matic vikarierte på torsdag. Fikk sin 100. kamp for klubben da han kom inn i sluttminuttene.

Paul Pogba – Det stormer utenfor banen, men på gresset surfer franskmannen i komfortabel medvind. Viste sin hvilket register han har mot Sheffield United. En formkurve det er vanskelig for Solskjær å ignorere. Spilte én omgang som 18-åring da lagene sist møttes i ligacupen i 2011.

Bruno Fernandes – Spilte sin første bortekamp i United-trøya uten målpoeng på torsdag. På Old Trafford har han faktisk verken scoring eller målgivende i åpent spill i Premier League denne sesongen. Det er uansett ingen tvil om hvor viktig Fernandes er for dette United-laget. Vil få mye rom mot Leeds hvis United trykker på de riktige knappene.

Marcus Rashford – Oppgjøret betyr nok ekstra mye for lagets eneste «Mancunian». Når 23-åringen har dagen er han nesten umulig å håndtere, og Rashford har vist gryende form de siste ukene etter en litt vanskelig høst. Toppscorer med tolv mål, og mot et porøst Leeds-forsvar bør det kunne bli flere.

Anthony Martial – Endelig kom sesongens første ligamål. United trenger målscorere og er avhengig av at Martial bidrar. Kroppsspråket har vitnet om frustrasjon, men forhåpentligvis løsner det nå for franskmannen. Cavani sannsynligvis tilbake, men bare på benken i så fall.

TILBAKE: Vi tror Fred er én av de elleve som starter mot Leeds.

Alternativene:

Dersom Solskjær skal kjøre sitt beste lag ser vi bare to mulige endringer på det som er skissert ovenfor:

  • Mason Greenwood har startet de fire siste kampene, og sånn sett er det en overraskelse hvis han nå benkes. Men 19-åringen virker fortsatt ikke å være helt der han skal være, og derfor kan det passe fint med en hvil før juleprogrammet. Ikke utenkelig at Greenwood er tiltenkt en startplass mot Everton.
  • Donny van de Beek er ikke like mye omtalt som tidligere i høst, men med forventninger om et høyt tempo kan kampen mot Leeds passe nederlenderen godt. I så fall er det Pogba eller McTominay som benkes.

Leeds

Før kampen mot West Ham avslørte eksentriske Marcelo Bielsa på pressekonferansen før kampen like så godt hvilke elleve som skulle starte.

Det gjorde han ikke denne helgen.

Historien om trenerlegenden fortjener mer enn noen linjer, og vi får nøye oss med å konstatere at 65-åringen har vært et friskt pust i Premier League.

LEEDS-MANAGER: Marcelo Bielsa har hatt stor suksess i England.

På Old Trafford har han vært før. I 2012 ledet han Athletic Bilbao til en sterk 3-2-seier i Manchester med Ander Herrera på midtbanen og Fernando Llorente på topp.

– Et veldig sterkt minne, svarte Bielsa da han ble spurt om triumfen på sin pressekonferanse og kom med en lang forklaring på hvordan seieren hadde påvirket byen Bilbao i ettertid.

Nå er det Leeds som opplever Bielsa-feber. Laget presser og løper som ingen andre i Premier League og scorer omtrent like mange som de slipper inn.

En foreløpig 13. plass er mer enn godkjent. Mot storlagene har det blitt tap for Liverpool (3-4) og Chelsea (1-3), men uavgjort mot både Manchester City (1-1) og Arsenal (0-0).

Mulig lag: Meslier, Dallas, Ayling, Copper, Alioski, Phillips, Raphinha, Rodrigo, Klich, Harrison, Bamford.

Powered by Labrador CMS