cavg

– Formen Cavani viser nå kan sørge for at troféet havner i Manchester

Publisert Sist oppdatert

Dette er united.no-journalist Håkon Aaberges umiddelbare mening etter 2-0-seieren mot Granada.


Laguttaket:

Det var tydelig da Ole Gunnar Solskjærs lagoppstilling kom at United ikke tok lett på dette, og målet var nok også åpenbart å avgjøre dette tidlig nok til at en kunne gjøre bytter med tanke på helga så tidlig som mulig. United stilte nemlig med et sterkt lag, og om vi ser bort fra suspensjonene så var det en ellever som ingen ville ha reagert særlig på om dette var en ligakamp mot god motstand.

Mangelen på Donny van de Beek var kanskje det mest kontroversielle med lagoppstillingen. United var allerede svekket av suspensjonene, så kanskje var litt av tankegangen til Solskjær at det ble feil å kaste inn Van de Beek – som jo ikke har spilt seg inn på laget gjennom prestasjonene sine ennå – i det som tross alt er en svært viktig kamp, men samtidig trenger en jo gjerne spilletid for å overbevise også.  Nederlenderen kom uansett inn i pausen, uten at han fikk levert noe som sender ham inn i førsteelleveren helt med det første.

donny24334
SPILTE ANDREOMGANGEN: Donny van de Beek.

Første omgang:

Etter en rotete start tok United en tidlig ledelse, og sørget med det å fjerne alle muligheter for ekstraomganger. United leverte en ganske solid omgang, og Granada fikk ikke skapt mye som var spesielt farlig, men samtidig klarte United heller ikke å avgjøre det hele fullstendig slik et 2-0-mål ville gjort.

Andre omgang: 

Pogba var erstattet av Van de Beek, og etter hvert forsvant andre nøkkelspillere ut, men dette ble aldri spennende på Old Trafford. Joda, Granada hadde noen sjanser, men det var etter hvert fortjent da det ble 2-0.


Cavani slo til igjen

Edinson Cavani hadde en glimrende kamp mot Tottenham, hvor hans herlige bevegelser var direkte involvert i Uniteds to første mål, pluss selvsagt det han fikk annullert. Mot Granada leverte han igjen, og denne gangen var det et herlig mål han slo til med allerede i kampens 6. minutt.

Den der er det ikke mange som gjør etter Cavani. Pogba la til rette med hodet etter et Telles-innlegg, og Cavani dunket til på volley med venstrefoten.

Fortsetter Cavani å vise slik form mot slutten av sesongen, så kan dette bli veldig bra. Det kan fort sørge for at Europa League-troféet skal til Manchester.

Dette er for øvrig ikke første gang vi har sett et flott United-mål på denne datoen mot et lag fra den iberiske halvøy: 15. april 2009 spilte vi Champions League-kvartfinale mot Porto, og etter 2-2 i første kamp så måtte United score i Portugal. Cristiano Ronaldo dunket inn det avgjørende målet med et fantastisk langskudd. Cavanis mål blir kanskje ikke husket like godt om 12 år som denne huskes nå, men uruguyanerens mål var uansett meget godt!

Like før timen ble spilt Cavani byttet ut. Fornuftig, for han starter selvsagt mot Burnley også.

cavm
FLOTT VOLLEY: Av Edinson Cavani.

Tre kapteiner

Paul Pogba ble utnevnt til kaptein til dette oppgjøret. Kanskje var det fordi Ole Gunnar Solskjær ønsket å sende et signal enten til omgivelsene eller til Paul Pogba selv. Kanskje handler det bare om det at Solskjær uansett har variert på hvem han har gitt kapteinsbindet til når det ikke er Harry Maguire.

Pogba leverte den målgivende pasningen til Cavanis 1-0-mål, og han spilte en meget god førsteomgang – men ble byttet ut i pausen. Det kan være flere grunner til det:

  • Solskjær ville unngå suspensjon i første semifinale, siden han allerede hadde pådratt seg et gult kort.
  • Pogba fikk en smell i kneet i førsteomgangen.
  • Solskjær ville hvile Pogba litt før Burnley siden oppgjøret var nærmest avgjort.
  • En kombinasjon av flere av faktorene over.
pog33
FIKK GULT KORT: Paul Pogba.

Etter byttet fikk Fernandes kapteinsbindet, men forutsigbart nok ble også han byttet ut, og da fikk erstatteren Mata ta over kapteinsbindet.

Det er vel Fernandes som fremstår som den mest åpenbare visekapteinen av disse, men samtidig skader det vel heller ikke veldig om Solskjær varierer på hvem som får bindet i kapteinens fravær.

Tuanzebe og Telles tok vare på sjansen

Axel Tuanzebe har levert veldig sterke enkeltkamper, som hans imponerende forestilling borte mot PSG. Kylian Mbappé har trolig fortsatt mareritt om Tuanzebe.

Likevel er det slik at skadeproblematikken, og skuffende/middelmådig leveranse i andre kamper, gjør at det er viktig at Axel Tuanzebe tar sjansene sine fremover. Her fikk han muligheten i Harry Maguires fravær, og han spilte en god kamp i midtforsvaret – han tok vare på muligheten.

Det gjorde også Telles på venstrebacken, som var nest sist på 2-0, og tredje sist på 1-0.

axel4324
LEVERTE GOD KAMP: Axel Tuanzebe.

De Gea imponerte

Det fremstår nå som om Dean Henderson er førstekeeper i Manchester United, mens David de Gea må «ta til takke» med Europa League-kampene.

Det skal jo selvsagt her sies at Europa League-kampene er vel så viktige som Premier League-kampene akkurat nå, så noen voldsom degradering er det jo ikke akkurat, men det er i alle fall liten tvil om at De Geas United-fremtid er usikker. Han leverte godt i første kamp mot Granada, og her spilte han en god kamp igjen, og holdt nullen i sin tredje kamp på rad.

degea424
GOD: David de Gea.

Ingen debutanter

Vi hadde to potensielle debutanter på benken i denne kampen, og da blir det jo gjerne slik som supporter at en sitter og håper på å få en debut eller to, i alle fall når det var slik som her der det etter hvert ble tydelig hvilket lag som kom til å gå videre.

Samtidig har Ole Gunnar Solskjær andre hensyn å ta, der han skal sørge for at spillerne holder seg sultne, og det handler ikke bare om å gi dem sjansen for førstelaget tidligst mulig. Bare det å være med i en kamptropp er tross alt en stor opptur for unggutta.

Det er selvsagt likevel lov å bli skuffet – jeg skulle gjerne sett Anthony Elanga eller Will Fish få sjansen, kanskje spesielt Elanga, og et innhopp kunne sikkert fungert som en stor motivasjonsfaktor.

Manchester United Training Session
KOM IKKE INN: Will Fish.

Ble ikke kvitt de tøffeste konkurrentene

Til tross for et godt utgangspunkt for Slavia Praha etter 1-1 i Nord-London, så var det vel egentlig ingen av oss som forventet noe annet enn at den andre semifinalen skulle bli Villarreal mot Arsenal, var det vel? Det er altså en av de to som blir motstander i en eventuell finale, men da må vi i så fall slå Roma først.

Roma vant 2-1 i Amsterdam mot Ajax, og hjemme på Olympiastadion i Roma ble det uavgjort 1-1.

Manchester United har gode erfaringer fra å spille mot Roma fra tidligere – statistikken fra de seks kampene vi har spilt mot dem (alle i 2007 og 2008!) er 4-1-1 i Uniteds favør, og det har alltid blitt avansement. Det er uansett ikke noe dårlig lag, og det kan godt hende at det blir en vel så vanskelig motstander som AC Milan med tanke på skadeutfordringene Milan hadde da vi møtte dem.

For øvrig er det verdt å nevne at Ole Gunnar Solskjær spilte i 7-1-seieren mot Roma for litt over 14 år siden (lett å føle seg gammel når en ser at det er så lenge siden). Han spilte ikke akkurat hovedrollen, for han kom inn rett etter Uniteds sjette mål, men han hadde jo faktisk den målgivende pasningen til Patrice Evras mål!

United.no tilbake på Old Trafford

Til slutt må jeg bare ta med denne videoen kollega Bjarte Valen sendte oss før kampen. Han var til stede på Granada-kampen, og vi andre i redaksjonen er vel ærlig talt ganske misunnelige – og det gjelder sikkert selvsagt våre lesere også!

La oss håpe at vi snart kan reise tilbake. Undertegnede var heldigvis i England i januar 2020, og så 12 kamper mens jeg var der (så både A-laget, kvinnelaget, U18-laget og helt andre lag enn United), så jeg fikk sett United flere ganger i kalenderåret 2020, og det hadde vært herlig om det ble mulig for oss her i Norge også å se United live i 2021.

Bjarte kommer nok for øvrig til å fortelle mer om sin opplevelse på Old Trafford etter hvert.

Powered by Labrador CMS