Manchester United v Southampton - Premier League

Våre vurderinger om laget mot Brighton

Publisert Sist oppdatert

Tyskland kniver med Norge om medaljetoppen i Beijing, men det spørs hvor mye tid Ralf Rangnick har til å følge langrenn, hopp og skiskyting fra Manchester.

I alle de tre siste kampene har Manchester United gått til pause med 1-0. Likevel har sluttresultatet blitt 1-1 hver gang.

Det har medført tidlig exit i FA-cupen, økt Europa League-risiko, og mange dommedagsprofetier.

Med seier mot Brighton vil Manchester United være inne i topp fire igjen, noe de bare har vært én gang siden september. Men både Arsenal og Tottenham vil ha tre kamper på å hente inn forspranget. I tillegg er både West Ham og Wolverhampton med i kampen om den siste Champions League-plassen.

Bak Tottenham finner vi Brighton, som illevarslende nok sto med tre strake 1-1-kamper i ligaen før de slo Watford 2-0 på lørdag.

Brytes Rangnicks negative trend på tirsdag? Skjer det i så fall med endringer på laget, eller gir han de samme elleve tillit igjen?

FORHÅNDSSAKER:

Burnley v Manchester United - Premier League
KJEMPER: Ralf Rangnick må øke poengsnittet dersom han skal ta Manchester United til en topp fire-plassering.

Manchester United

Rangnick sa på sin pressekonferanse mandag at én spiller er tilbake: Fred.

Edinson Cavani og Nemanja Matic er fortsatt ute. Eric Bailly ble ikke nevnt, men ivorianeren har ikke vært å se siden Afrikamesterskapet ble sparket i gang. Mason Greenwood er utilgjengelig som følge av voldsanklagen.


David de Gea – Et sikrere kort skal du lete lenge etter. Kunne fort tatt gullet hvis keeperspill var en egen OL-gren!

Diogo Dalot – Stabil, angrepsvillig og tryggere defensivt. Alt har gått slik Rangnick håpet på med 22-åringen. Aaron Wan-Bissaka har ikke spilt en eneste 90-minutter så langt i 2022.

Raphaël Varane – Tryggheten selv, i en tid der alt virker usikkert på Old Trafford.

Harry Maguire – Vi har trodd at kapteinen skulle miste plassen en stund, men tolker Rangnick som at Maguire får fornyet tillit mot Brighton. Hadde en ny svak opptreden mot Southampton, men Victor Lindelöf har tross alt ikke vært i aksjon siden før vinterferien.

Luke Shaw – Det svinger. Men ikke på «rock’n roll»-vis. Shaw tok tilbake venstrebacken, men hadde sine utfordringer igjen mot Southampton. Det kan bety at Alex Telles får sjansen igjen, men vi tror engelskmannen beholder plassen.

Paul Pogba – Vi har tusen spørsmål om franskmannens fremtid, men på overraskende vis har Pogba spilt seg inn på laget til Rangnick og vist at han kan være en nyttig brikke i tyskerens gegenpress-puslespill.

Scott McTominay – En soldat Rangnick verdsetter. Vi venter fortsatt på at Fred skal inn på laget igjen som en lojal «gegenpresser», men det spørs om brasilianeren kastes rett inn etter å ha vært ute med corona.

Bruno Fernandes – Den portugisiske playmakeren har sett bedre ut etter at Rangnick skrinla det nye 4-2-2-2-prosjektet. Står likevel med 3×90 min. uten målpoeng i Premier League. Mange FPL-spillere som håper den rekken avsluttes tirsdag kveld.

Jadon Sancho – Endelig stråler sommersigneringen. Beklagelig nok i en periode med svake resultater, men det er ingen overraskelse at Sancho topper formtabellen til «Monday, Bloody Hell» denne uka. Mangler fortsatt målgivende!

Cristiano Ronaldo – Virker ikke å være i slag, men ingen bør være sjokkert om 37-åringen plutselig finner riktig gir og akselererer igjen. Inne i sin lengste måltørke siden 2009.

Marcus Rashford – Veksler med Sancho på vingene. Anthony Elanga og Jesse Lingard er alternativer, men vi tror Rangnick vil gi Rashford tid til å finne tilbake til formen. Et steg i riktig retning med målgivende mot Southampton, om ikke annet.

Manchester United v Southampton - Premier League
MÅLTØRKE: Scorer Cristiano Ronaldo igjen mot Brighton?

I utgangspunktet så vi for oss minst én endring på laget som tapte to poeng mot Southampton, men Rangnicks pressekonferanse fikk oss på andre tanker. Det er verdt å merke seg at tyskeren til tross for tre strake uavgjort snakker om en viss progresjon.

Alex Telles, Victor Lindelöf og Fred er de sterkeste utfordrerne, men vi lander på at det fort kan bli de samme elleve som vi så på lørdag.

Brighton

Graham Potter har vært populær på sørkysten siden han ble ansatt i 2019, men ett problem har vært gjentakende: Bortekampene.

Nå virker det imidlertid som Potter har knekt koden der også.

I 2022 har Brighton slått Everton og Watford, og spilt uavgjort mot Leicester. Før nyttår holdt de blant annet Chelsea til 1-1 og Liverpool til 2-2.

Southampton v Brighton & Hove Albion - Premier League
MEDVIND: Graham Potter gjør det bra med Brighton.

Lørdag ble Watford slått 2-0, og fortsetter poengfangsten utover våren kan det bli europacupspill på Potters mannskap neste sesong.

Det forrige møtet mellom United og Brighton endte med 2-1-seier til hjemmelaget på Old Trafford i april i fjor. Rashford og Mason Greenwood scoret målene.

Leandro Trossard og Alexis MacAllister er tilbake etter coronasmitte.

Mulig lag: Sánchez, Veltman, Dunk, Webster, Lamptey, Lallana, Bissouma, Moder, Cucurella, Maupay, Trossard.

Powered by Labrador CMS